🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 455
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
Лора е направила топ презентация Joy
а Биляна?
Мил фьой може ли да се нарекат кори с масло? Хилядолистното тесто не е ли термин само за приготвено , сурово намазано с масло и заедно изпечено?
Комбинацията  ми се струва по-абсурдна и от вида.

# 271
  • пустинята Гоби
Не гледах, но на Биляна чинията изглежда покъртително. Иначе съм за нея и Осман.

# 272
  • Sofia
Готвене-маратон:
Лора
Първа чиния:
Скрит текст:
Втора чиния:
Скрит текст:
Трета чиния:
Скрит текст:

Мелят
Първа чиния:
Скрит текст:
Втора чиния:
Скрит текст:
Трета чиния:
Скрит текст:

Биляна
Първа чиния:
Скрит текст:
Втора чиния:
Скрит текст:
Трета чиния и с нея отиде на финал:
Скрит текст:

Осман
Първа чиния, която го прати на финала:
Скрит текст:

# 273
Ако Лорчето беше на финал, хич нямаше да го гледам! Сега съм доволна😎

# 274
Не съм гледала още, но разбрах, че Марианна, Биляна и Осман са на финал. Мелят ми е адски симпатична, но е факт, че те тримата са най-добри от останалите. Бих предпочела Даниела, Петя или Росица вместо Марианна, но от останалите, тези тримата заслужаваха най-много, чисто като кулинари. Иначе Мелят ми е много по-симпатична и от Осман, и от Марианна.
Сега ще пускам тепърва да гледам и пак ще коментирам.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 04:26 от holly_mac

# 275
Много правилна стратегия имаха почти всички в първата игра лесни за приготвяне продукти, бързи рецепти. Но пък би трябвало да са подготвени, всеки път е един и същ полуфинала. Само, че нивото си личи от  креативността,  само Биляна имаше някакво подобие на креативност милфьой с гъби и шоколад, жалко обаче за лошото изпълнение, наистина приличаше на повръщано.Другите  подходиха по-хитро но и с по- елементарни рецепти. Ама на нея къде и беше акъла точно на полуфинал да експерементира !?
Отчайващо ниво тази година.
Стекче със салатка и сурови пържени картофи .Сериозно ли ? Браво поне за вкусно изглеждащият стек и за пейпър соса.
 Красива чиния на Мелят съвсем малко не и достигна.
Марияна си взе първото място,  но няколко техники в една чиния, завършен вкус. Браво.
Аз все още си спомням севичето на Мария което приличаше на цвете, голяма красота беше.🤩
Тъпо беше , че продължиха с бирите точно на полуфинал. Отново стара игра , но никога не са я давали на полуфинал. Прекалено задължаващо е. И по- този начин прецакаха Мелят и Биляна. Те още в предното готвене си почнаха паралелно втора рецепта да правят. Искаше ми се да видя морските дарове на Биляна, определено не си спомням тя да е представяла морска храна този сезон. Ама явно всички се подведоха от предното готвене с бира и на съвсем другаде залитнаха.
 Лора с горелката и това мазно коремче., че то изцяло варено си изглеждаше. Бляк.
Охх много ме развълнува Мелят. Душичка. Умрях от смях как Кустев се потеше от лютото. Ама и къде и е акъла на Мелят, не си ли спомня фурора с на Тоби сосчето. Не мислят тези учасници.
Хареса ми чинията на Биляна, ама кремчета  и сурови плодове . Сериозно ли ? Можеше тука да сложи нещо хрупкаво. Определено не и е ден. Поне се радвам, че успя да влезе във финала със следващият крем  се усети за хрупкавото . 😁 Заслужи си го с цялостното си представяне в сезона.
Отвратително завистливи синхрони на Марианна спрямо Биляна. Личи си коя и е конкуренцията. Излага се с тази завист. Ама поне и на Лорка не и спести забележките.😜
Супер чиния на Осман. Браво заслужено място на финал. Предполагам, че и той ще е победителя, ако покаже подобни презентации и на финала утре. Подкрепям.😁
Туната на Лорчето, подобна давам на котката си. Объркала е определено задачките, условието не беше май да сготвят за домашен любимец.😜
Жалко за Мелят на косъм беше на няколко пъти. Стреса си оказва влияние. За мен и трите и ястия изглеждаха много добре и определено  доказа ,че е заслужен полуфиналист. И ако наистина не беше цялостното представяне на Биляна в този епизод щях да съм за Мелят. Особено, че за пет минути успя да сътвори доста прилична чинийка.
Не знам ,ама аз лично за два часа готвене очаквах да ми скрият шапката, а май само Осман успя да се представи горе долу на ниво. Оффф какви сезони имаше преди и какви чинии. Знам че звуча като някоя престаряла женица, ама пусто не мога да не сравнявам , очеизвадно ниско е нивото е този сезон. Дано поне утре финала да е на ниво.

# 276
  • Sunshine state
Леле, колко нерви изхабих, докато гледах епизода... 😵
Разсипаха я Биляна. Да, първата й чиния беше пълен провал, но втората направо блесна - телешка главичка и така апетитно изглеждаше.. Солено му било на Кустев, видиш ли. А Марианна отгоре злобее ли злобее. Направо побеснях. А на Лора всичките й чинии бяха тотал щета - меса като варени, и някакво жалко подобие на трайфъл с блудкав сос. Заслужено отпадна. Жалко за Мелят.
Утре съм за Биляна или в краен случай Осман. Марианна категорично - НЕ!

# 277
  • Ню Йорк
Някой може ли да ми обясни при тази миската каква е идеята, че готви с разпилени косища, гола и с обувки с токчета?! Аз ако видя готвач в такъв вид да ми приготвя храната няма и хапка да хапна . Голям гнус.

# 278
За мен нарочно на чинията на Мелят и на първите 2 чинии на Биляна казаха Не, за да има драма на макс.
Не знам какво се учудвате от приказките на Марианна, тя баш така де държи през цялото състезание.
Осман днес ми направи по-добро впечатление, държа се много другарски и подкрепящо и д Биляна, и с Мелят.
Иначе, на първия етап според мен Марианна спечели не за друго, а защото имаше 4 различни текстури и вида обработка на храната.

# 279
Целият формат с тия три да-та е глупав, въпреки че знам, че не е ново въведение. На всеки му е ясно, че няма да дадат да на двама участници първите 30 минути. Нали все пак трябва да запълват материал 😁 и все пак част от критиката беше умопомрачителна, като за мен най-срамно беше Кустев да твърди, че му било прекалено солено, след като и Таралежков, и Сарафов одобриха, тоест не е било солено по някакъв всеобщ зададен стандарт в кулинарията, а е било солено за личния вкус на Кустев и това е абсурдно. Тримата журиращи трябва да следват един стандарт за солено, люто и т.н., а не участниците да са принудени някак си да успеят да нацелят три различни вкуса за овкусяване.

# 280
Мелят е много сладка и аз я харесвам, най-много позитивната й енергия в кухнята, прави хубави чинии, НО такоси за финал на МШ, не е по-малко абсурдно от туната и първия шоколадов десерт на Биляна. Улична храна за финал, една питка и вътре месо, картофи, зеленчук и сос .. ами вкусно е , как да не е , но Мастър шеф?
Някой може ли да ми обясни при тази миската каква е идеята, че готви с разпилени косища, гола и с обувки с токчета?! Аз ако видя готвач в такъв вид да ми приготвя храната няма и хапка да хапна . Голям гнус.
Гола? 😂 Кога е готвила така, макар че не виждам къде е проблемът. Какво й е на Лора? Красива жена, добре готви ... не е била само бутана, като цяло нямаше особено голяма конкуренция. Би било пълен позор тя да победи Биляна, еле пък Осман... да и Петя беше по-добра от нея, но като цяло нямаше особена конкуренция. И все пак Осман добре го каза "Това не е мис свят, това е Мш". Нищо, че този сезон не си пролича особено.
Мария колко беше добра и креативна, и през цялото време имаше достойна конкуренция, а това тук е ниво кварталния ресторант. Тези тримата са добри, но драматизмът как Биляна се състезава наравно с Мелят и Лора ми дойде в повече, едва ли не са на едно ниво, а не е така. В нормален сезон Лора и Мелят биха отпаднали достойно на третата седмица.

# 281
  • Sofia

Имаше тук една участничка от предишен сезон, каза че и нея са я накарали да участва с пусната коса, но според мен така стартират за деня и виждаме, че доста от момичетата се връзват на самото готвене. Лора снощи най-после я завърза тази коса.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 11:46 от NBM

# 282
  • София
Останал съм с някакв спомен, че този, който на полуфинал печели кухненските техники после не печели финала.

И отново поздравления за екипа сценаристи, направиха добро шоу снощи. А и изпълнителите (участиците) вече са обиграни и знаят какво се очаква.

# 283
Мисля, че ще спечели Осман, на Марианна ѝ подариха уредите и стана първият финалист, толкова. Биляна зацикли, явно това са ѝ възможностите и целият хаос около нея, и забележките на Кустев за чистотата, ще отпадне първа от тройката.
Мелят ми е много симпатична, позитивна, обаче все не е взела правилната чиния, нищо от последното готвене не беше в подходяща, някакси ѝ убягва и сервиза и оформлението, залага на вкус, но по телевизията харесваш с очите си.
А да, странен ми е Осман , хайде свинското го изключва, но хич алкохол да не е опитвал, даже бира.

# 284
  • София
...А да, странен ми е Осман , хайде свинското го изключва, но хич алкохол да не е опитвал, даже бира.
Имам приятели мюсюлмани, които действително са точно като него. Спазват всичко стриктно! Имам обаче и такива приятели мюсюлмани, които си ядат и свинско, пият си алкохол и въобще не го карат според правилата на тяхната религия. То всъщност във всяка една религия е така.

Например в този сезон отпадна едно момче - веган (шоколатиера), който заради желе не опита тортата и се опита да си прави някакъв соствен вариант с агар-агар, ама не му стигна времето.

Та... има си хора, които си спазват някакви принципи и в това няма нищо лошо, стига да не ги налагат на другите хора, така както и другите хора не бива да им налагат пък своите разбирания.

Специално в кулинарията си има място за всички видове готвачи. В целия арабски свят (и повечето държави със силно развита ислямска религия) се готви без свинско и не се употребява алкохол, по света пък си има много привърженици на вегетарианската и вегантската кухня, така че не виждам проблем да си има и  готвачи, които се развиват само в тези сектори. Например съм чел, че сладкарите са отделна група готвачи и се развиват само в това направление.

Общи условия

Активация на акаунт