🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 410
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
Вече не вярвам на никакви спойлери. Айде моля, има тема за спойлери, публикувайте там. Аз колкото и да искам да знам, предпочитам да науча по другия начин. А и освен това може информацията да е грешна.

# 346
За никого не съм, нека най добрия да спечели...макар от добър до добър разлика голяма има.

# 347
  • София
Да, вече бе отбелязано, но и мъж да го рече: Биляна е страхотна като визия тази вечер. Мерилин в кухнята! Апетитно!

# 348
  • Мюнхен
Вече не вярвам на никакви спойлери. Айде моля, има тема за спойлери, публикувайте там. Аз колкото и да искам да знам, предпочитам да науча по другия начин. А и освен това може информацията да е грешна.

Скритият текст си има функция и я ползвам по предназначение, цял сезон даваш наклон на темата, успокой се малко. Ако не искаш спойлери, не цъкаш на скрития текст и туй то. И да, естествено, че може да е грешна, затова съм написала предположение/спойлер. А темата за спойлери отдавна е превзета от ергенските драми Grin

Ще гледаме и ще видим, аз се надявам да видя някоя друга красива чиния тая вечер, че снощи беше много разочароващо и безцветно.

# 349
Скрит текст:
Мен пък изобщо не ме интересуват характерите им , ако гледах Биг Брадър или подобен формат където фокусът е що за човек си тогава да, ама в кулинарно шоу. По - важни са ми какви умения в кухнята показват и как се справят с различните видове кулинарни предизвикателства. Защото най- вероятно имаше и по- добри кулинари този сезон ,но стреса или липсата на желание при някои си оказаха влияние. А и аз лично като посещавам ресторанти не влизам в кухнята да се запознавам с готвача, ако е сготвил добре мога само да изпратя комплименти по сервитьора. На младини съм работила покрай  готвачи, които ти идва да ги изчаткаш с нещо по - тежичко, ама като вкус и майсторство са били УАУ, също и обратното душички хора едва едва се справяха в професионална кухня. Така, че лично се фокусирам върху използвани продукти ( по вкус,  разбира се ), техники и красиви презентации. И в тримата финалисти лично виждам умения и познания ( еее слабичко сравнение с други сезони ), но след малко ще видим и каква ще е лебедовата им песен.😉

Характерът на един готвач е от ИЗКЛЮЧИТЕЛНО значение. Характерът на Севда е причината Ahora толкова години да е чудесен ресторант, а Божана да не може да доведе един адекватен проект до край. Попъпът ѝ в Созопол замина, в Квартал също...А и двете са страхотни и много харесвам всичко, което правят. Просто на Божана бялото ѝ идва в повечко, шумна е, непостоянна е, въпреки че е тотален огън в кухнята.

А като наградата е 100 000 лева + контакти със сумати кулинари, еми трябва да можеш да се сработваш с екипа си, на Марианна злобните коментари и авторитаризъм нямат място в кухнята на един успешен ресторант или какъвто и да е кулинарен проект.
Съжалявам ,но според мен не е точно така. И мога да го твърдя от личен опит в годините ми като сервитьор съм се сблъсквала с прекалено много готвачи и не благият характер е определящ в кухнята. За Севда и Божана не мога да твърдя нищо, не ги познавам. И това дали имаш ресторант или не , не винаги е определящо за уменията в кухнята, там съвсем други фактори са определящи.  Масово ресторантьори не могат да готвят , а са добри само в организационните умения и за доста такива съм работила . А дали Марианна има място в професионална кухня изобщо не е моя работа ,нито мой проблем. Нито зависта и ,нито авторитаризмът и. И да, за мен лично ако покаже по - добри чинии тази вечер заслужава да спечели състезанието. Това не я прави цялостно най- добрата, а най- добре представилата се тази вечер. И на мен характерът и не ми пречи, не я познавам , няма да си я прибирам вкъщи. Така ,че няма да промените мнението ми, колкото и да ме цитирате. Имам си глава на раменете и се опитвам да я ползвам повечето пъти.😉😁

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 20:37 от Joy 05

# 350
Аз бих казал, че характера на един готвач е от значение до колкото той умее да се сработва в екип. Затова съм за Биляна, защото от тримата тя показа най-добър характер.

# 351
  • София
Доколкото не е постановено, че менюто е вечерно, ако капитаншата успее със супата - предполагам, че ще дръпне една купичка напред.

# 352
  • София
Много неприятен фал на Биляна..рибата й се разпадна..Дано все пак сглоби чиния, стискам палци за нея и след това на Осман.
Всички са много хубави..и шефове и участници. 😍

# 353
Ще сглоби. Има резервни филета.

# 354
  • Sofia
Скумрия за МШ финал..за мен ще е разочароващо, ако трябва да оценявам, макар и много да обичам скумрия.

# 355
На Марияна супата не ми харесва на мен и тропната една сурова тиквичка отстрани...
На Биляна изглежда по- добре, но най много ми харесва на Осман.
Фаворит ми е Биляна но принцип 😀

# 356
Риба с ягоди...... Хмм.

# 357
  • София
Оф, Биляна, сериозно ли..... искам да направя ястие с продукти, които има всяко семейство. Ти си в Мастър шеф, трябва да е космическо

# 358
  • София
Хайде, подготвят ни за победителката. Кап.Дамян ще си купи корабче, където в камбуза ще готви жена му. Поне Осман може да я обърне (засега)

# 359
На мен на Осман чинията най-много ми харесва как изглежда. На Марианна и Биляна не ми харесаха на външен вид.

Общи условия

Активация на акаунт