Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 860
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Я кажете какво да правя толкова много белтъци. Оползотворявам 2 или 4 в ричарели, но другите? Хайде още два за забравени сладки. Досега правехме доска сладки и даваме на няколко съседи, на приятели, тази година се надявам да се организирам и да направя пак.
Ореховки

# 151
Ходих за мариновани лимони, не е кулинарна темата, но не се сдържах. Другият път сладки.
Скрит текст:

# 152
  • Deutschland/HE
Благодаря за идеите!

# 153
Рейна, какво е това и как се готви?

# 154
Рейна, какво е това и как се готви?
Яхния в тенджера с агнешко, картофи, маслини и лимони. Само в самото начало нарязвам 4-5 глави лук и ги оставям с месото на слаб огън докато се разтопи лукът и след това доливам вода докато се свари месото. Останалото после добавям, като се сварят картофите е готово.

# 155
  • Немция
Рейна, много апетитно звучи...

Как сте в снежния ден, meine Damen?
Пипи, разходи ли се в снега?
Доста е наваляло в половината Германия.

Ние сме засега без сняг, но е доста хапливо.
След разходката днес се стоплихме с печенето на коледни сладки Grin, изпробвахме Mandelherzen от ДжейДжей.

Скрит текст:

# 156
Бибит, при нас е истинска зимна приказка, но за съжаление разходката ми беше с колата до магазина за пазаруване. Разболявам се и пия разни грипекси и фервекси.
Обаче  въпреки неразположенията, успях да спретна едни меденки и замесих тестото за линцерови сладки, които се надявам утре да съм в състояние да опека.
Искаше ми се и ваниловите кравайчета да направя, но не знам ще имам ли сили утре.

# 157
Ей, голямо готвене днеска. Аз успях само гофретки да направя . Най ми е лесно.
Но пък си дадох труда да направя една баница със кисело зеле от темата с коледните пости и стана върха Simple Smile
Рейна къде ги напазарува тези лимони. Много добре изглежда творението с картофките.

# 158
  • в сърцето на един мъж...
Но пък си дадох труда да направя една баница със кисело зеле от темата с коледните пости и стана върха Simple Smile

Бела, каква е рецептата или къде е темата? Интересно звучи

# 159
  • Germany
Такъв сняг не си спомням от 10 години сигурно, много е красиво навън…и неразринато. Детето е ковидясало, за пръв път му се случва. Не бях виждала положителен тест досега 🫣 Предполагам, че и ние ще го последваме. В чест на Ковид и аз като Пипи пекох тава с меденки, не трябва да заслабваме предвирусно.

# 160
Ами много е елементарна  , но много вкусна. А аз я поукрасих .
Feliche как правиш баницата с кисело зеле ?
Ползвам зеле, което си ферментирам в буркан. Никаква философия, страхотна баница Simple Smile
Задушавам зелето с мазнина (зелето носи да е мазничко, иначе е сухо)+ рендосан морков, лук и суха, люта чушка (лютото много "отваря" баницата). На две кори, между които има мазнина разстилам плънката, завивам на пуричка. Пека до златисто, може би 15-20мин., не му трябва много.

Аз добавих малко настъргана ябълка, малко чери домартки от консерва .
Сняг имаше сутринта .

# 161
  • Немция
Болните да оздравяват!
Малкото го тествах с новозакупен тест за ковид Grin, негативно беше.
Още влачи хрема с обилно производство.

Зелник не съм яла, но сега ми се прияде от описаното. Smile

# 162
  • в сърцето на един мъж...
Мерси за рецептата, вероятно ще я пробвам Simple Smile
Ние днес ходихме насам натам с колата, по едно време зор видяхме да изгазим Simple Smile Но си е красиво

Скрит текст:

# 163
Какъв разкош Гея!
За баницата да кажа само, че според мен голям ефект имаше и моето разкрасяване на рецептата с чери доматчета и малко доматен сок от кутия и ябълката тастъргана (тя не се усеща специално, но както моркова е  неутрализира). Също , че според мен може лютите чушки, които са сухи и това се компенсира с мазнина , да се заменят с малко пасирани чишки, пюре от чушки от турски магазин го взимам. Тогава плънката не е толкова суха и няма нужда от толкова мазнина . Защото наистина както си пише съставките са сухи и искат мазнина.

# 164
При нас няма толкова много сняг, но вероятно сме шампиони по студ - минус 11 беше в 8 сутринта.

Баница с праз или зеле не съм опитвала. Бих си купила парче за проба, но не бих се заема да правя цяла тава.

Общи условия

Активация на акаунт