Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 859
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Аз ако сега ги направя нищо няма да остане. Макар, че ваниловите съм ги замразявала, но музата ми явно още не е дошла.

# 136
  • Германия
О, аз муза никога не получавам за печене на сладки 😅 до сега май 2-3 пъти съм правила някакви, единия път Zimtsterne, бяха много вкусни обаче беше голяма хамалогия и не ми се занимава пак.

Надявам се свекървата да ни подари една кутия пълна с Plätzchen да ми реши проблема. 😈

# 137
Аз като бях малка много исках да пека сладки, но майка не ми даваше, за да не напълнявам като ги ям. И досега печенето на сладки го свързвам с нещо забранено и не пека, освен мъничко количество за Великден по желание на синът ми. Но той скоро ще стане на 16 и вероятно няма да иска повече да пече сладки и да боядисва яйца.

Днес стават 2 години откакто татко почина. Ще отида на църква да запаля свещ, но ми се иска и още нещо да направя. Нямам идея обаче какво. Вие какво правите в дни за помен?

# 138
  • Am Dorf (BB)
Мама-ени, аз бих направила нещо, което човекът е обичал да яде.

# 139
Това за теглото и децата е много важна тема. Виждам как се осакатяват подрастващи деца.
Мама Ени аз също бих направила нещо което човекът е обичал и бих го дала на приятел, познат, съсед. Бих почерпила някой на кафе и кухен.
Аз имам нужда да отида на гробищата и обмислям ходене до БГ за някой уикенд.

# 140
Хубави идеи, Благодаря! Ще ги ползвам.

Рейна аз се чувствам осакатена психически от тези забрани да ям сладко. Та много е тънък ледът в разговорите за храненето.

# 141
мама-ени според мен направете заедно със сина ти на 16 нещо. Само за теб и него. Например кино, театър съчетани с коледно базарче или си направете курабийки и си ги хапнете с мляко с какао и играйте някоя настолна игра ... Това бих направила аз. Не нещо анонимно, а нещо за и с някой от значение .

# 142
Мама обичаше торти, винаги каня някой на кафе и торта. Купувам от любимите и кифли тук в Германия и раздавам не само на денят,а когато ми дойде отвътре.

# 143
На рожденния ден на мама винаги паля свещ, говорим си за нея и т.н. От децата само голямата я е виждала, но за мен е важно тя да присъства в живота ни. Догодина ще станат 16 години от както я няма…

Синът ми изненадващо за мен тази година прояви желание да печем заедно сладки, даже и приятелката му ни помага. Голямата също се включи вчера за радост на сестра си.

Бибит, ето рецептата:

Rahmplätzchen
280 g Mehl
1 Prise Salz
125 g Butter
1 Eigelb
60 g Saure Sahne

1 Eigelb
1 Esslöffel Milch

Hagelzucker

Омесва се гладко тесто и се охлажда за 1 час в хладилника. Тестото се разточва и се изрязват формички. Намазват се с жълтък и се поръсват със захарта.

# 144
  • Deutschland/HE
Я кажете какво да правя толкова много белтъци. Оползотворявам 2 или 4 в ричарели, но другите? Хайде още два за забравени сладки. Досега правехме доска сладки и даваме на няколко съседи, на приятели, тази година се надявам да се организирам и да направя пак.

# 145
Баница със сирене Blush

# 146
  • в сърцето на един мъж...
Като заговорихте за сладки неща - баба днес щеше да има рожден ден Sob Много обичаше сладко да похапва. Още избирам шоколади за нея по Коледа Sad

# 147
  • Немция
Колибри, с повече белтъци може Kokosmakronen, ако си падате по такива.

https://www.einfachbacken.de/rezepte/kokosmakronen-schnell-und-einfach

# 148
Colibri, шоколадов мус, омлет или бъркани яйца с повече белтъци, целувки.

# 149
Тези сладки са много хубави (4 белтъка за доза): https://www.alnatura.de/de-de/rezepte/suche/gewuerzmakronen-100132/.

Общи условия

Активация на акаунт