Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 872
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Германия
Кори за баница купувам от Лидл като пуснат, според мен са точно като българските.

# 181
Кори за баница вземаме от турските магазини, има голям избор.

# 182
  • Germany
Кори купувам на Танте Фани. Баницата с праз звучи много вкусно, мисля да направя другият уикенд. Мьос, благодаря за рецептата!

# 183
Аз правя баница с кайма, с праз не съм, звучи вкусно, но само аз ще си я ям.  Кори от турците взимам, не ми се нрави, че са с консерванти. В Бг в Лидъл корите са без.
Детето направи Nusskipferl, като ванилените са, но с 200гр лешници. На мен лично ми дойде много интензивен вкуса.

# 184
Аз много обичам баница с праз,когато имам и добавям и кисело зеле,но тогава не слагам яйца!
Иначе сложих малко зеленчуци за туршия,кисело зеле също си направих в една кофа,да има за сармички! Кимчи също си правя,много го ядем вкъщи! Въобще големи ферментации кипят! Joy

# 185
Ако знаете снощи какво приключение имах!
Бях за няколко дни в България и се прибирах с полета на Уиз до Хан. Вече щяхме да кацаме, когато капитанът каза, че ни пренасочат към Кьолн заради силен снеговалеж. Хубу, кацнахме в Кьолн, обаче докато те се организират да ни извозят до Хан, минаха 2 часа, нямаше откъде дори шише с вода да си вземе човек, после още 3 часа лангъркане до Хан, а там сняг до колене, пътищата не почистени, мъгла, пълен ужас. Откопах колата от сняг и лед и успях криво ляво с бая пързаляне по пътя да се добера до нас. Последните километри беше обърнало на дъжд и беше малко по-добре.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 17:59 от Вечерница

# 186
  • Немция
Веч, ще го запомниш това приключение..
Зимно време по принцип е по-проблемно с полетите покрай метеорологичните условия.

# 187
Добре,че си се прибрала жива и здрава! Аз преди 10 дена шофирах в една снежна виелица и хич не ми беше забавно... Като паркирах пред вкъщи и усетих как ръцете ми се разтрепериха от напрежението! 30 километра ми се видяха като 300! Cold Sweat

# 188
Аз не съм шофьор и това, което Веч и Съни разказват ми звучи като филм на ужасите.
Хубаво е, че краят е бил добър и при двете. Дано нямате повече такива приключения.

# 189
  • Германия
Вечернице, е вярно ще го помниш този полет. Радвай се, че си стигнала жива и здрава. 
Аз преди 2 зими поради силен сняг успях да се докопам до един Pendlerparkplatz и звъннах на мъжа ми да идва да ме спасява. Абсурд щеше да е при несмогващи снегорини и блокирали тирове да издрапам баирите с тогавашното ми фиатче.

# 190
И аз в събот авечер на голяма пързалка попаднах. Затова съм извадила от мазето вериги за двете коли и са в багажниците вече. Само зимни гуми понякога не стигат. В Австрия мисля е задължително зимата да имаш вериги в колата, освен зимни гуми .

# 191
То се оказа, че точно тогава работниците на снегорините при нас са стачкували, затова този участък не е бил добре почистен. Имаше 2 автомобила в канавката с полицаи до тях, сигурно чакаха пътна помощ да го изтегли. На полицаите светеше надпис Unfall. A в колата дънех коледни песни и покрай едно от тези места звучеше Driving home for Christmas на Крис Риа и аз ревнах.
Определено ще го помня!

# 192
Честит Никулден! Честити да са имениците в темата!
Спазвате ли нашенската традиция да похапвате рибешко на този ден? Ние и таз година ще я караме без шаран.

# 193
Не Sad За съжаление. Днес спазих тукашната традиция с ботушките и изобщо не направих връзка с нашия Никулден и да шарана .

# 194
Аз ще приготвя ципура в Air fryer - не съм правила до сега,дано стане! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт