Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 882
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Спазвам да е рибно менюто. Шаран нямах време да диря, но ще врътна паста с пушена сьомга.

# 196
  • Deutschland/HE
Аз като морско чедо не си падам по шарана,  тази година ще сме на змиорка. Вчера от един марокански магазин я купихме, няма кости (освен една централна), бяло месо...  Шаран има редовно в руските магазини МиксМаркет.

# 197
Задължително ядем риба на Никулден. Не е шаран - бяла риба.

# 198
И аз в руския виждам хубави шарани . Но не се сетих и не взех. Обаче ако става всякаква риба и аз имам суши с пушена сьомга, значи съм ок Simple Smile

# 199
Шаранът е известен, защото е сладководна риба и може да се готви в цялата страна. На морето - кой каквото желае. По църковен канон е разрешена риба на Никулден. Няма изискване за шаран.

# 200
В България редовно приготвях пълнен шаран на тоя ден. И никога не го опитвах. Риба и морски дарове не ям.
Днес бях замислила спагети със зеленчуци по китайски и мислех да пекна някакво парче риба за мъжа ми, но се захванах с едни коледни сладки и отиде коня у ряката, не можах да стигна до магазина.

# 201
Спазваме, но ядохме рибено къри с кабеляу.

Phloxx, вода, брашно, сол и няколко капки оцет е тестото за дърпаните банички у дома. Разделя се на равни части, правят се топчета от тях, сплескват се и се редят едно върху друго като обилно се мажат с разтопено масло, за да не се слепят. Купчинката преседява 40-50 минути, за да се активира глутенът (Може и на топки да преседи тестото, но пак трябва да се намажат хубаво с мазнина и да се захлупят с нещо, за да не изсъхват.). След това една по една се взимат от купчинката и се дърпат. Пак се слага масло на корите преди плънката.

# 202
Синьо, благодаря! Ще пробвам така.

# 203
  • Немция
Ние бяхме на пъстърва, печена, с бяло вино, зехтин, малко чесън и малко пащърнак на шайби, много добре пасна към неутралния вкус на пъстървата.

Пийнахме и бяло вино, станахме фенове на сивия бургундер, откакто обикаляхме из винарския регион на Фрайбург.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 22:20 от Бибит

# 204
  • в сърцето на един мъж...
Шаран не съм търсила, но днес на работа имаше риба, у дома отворихме една консерва и отбелязахме с риба Simple Smile

# 205
  • Немция
Гея, направо си преизпълнила плана с риба за обяд и вечеря. Smile

# 206
  • в сърцето на един мъж...
И аз така мисля Simple Smile И без това не съм много по рибите Simple Smile

# 207
И аз съм годен за музеен екземпляр - рибар, който си връща улова обратно, защото риба не яде Joy

# 208
Откакто спрях да ям месо и риба се чувствам по-добре.

# 209
Borty щом се чувстваш добре значи си имала нужда.

Общи условия

Активация на акаунт