Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 495
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Гутен морген либе ДаИ мен, започнахте ли вече голямото готвене за бъдни вечер? Аз съм мушнала във фурната тиква за довечера, след нея чакат ред баклава, чушки за салата, постни сърми и питка. Останалите бройки постни ястия допълвам със салати, пресни плодове и ядки. Така всичко се изяжда в следващите дни.

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 11:34 от мама-ени

# 466
Не съм по готвенето, днес само боб. Направих си цял литър кафе и ще мързелувам, при нас не спира да вали. Чак във вторник ще става за разходка. Исках да отидем до морето, но е наводнено на много места, пътища са затворени и може да пропуснем.
Чудя се дали да си подаря още един парфюм Blush
Цяла сутрин гледам шведски детски серийки по zdf neo, Мадита. Тези не ги знаех, подобни са на Емил от Льонеберия, но са за две момиченца и не правят толкова бели.
Намерих супер рецепта за баклава но нямам кори, може тези дни да я пробвам.

# 467
"Мадита" я изучаваха по немски в училище, много им хареса. Филмът не сме гледали.
Мъничка содена питка с паричка ще направя днес и това ще е. Имаме купища храна след маратон от гости и купони и няма да готвя още. Имахме юбиляр и се получи "3 дни яли, пили и се веселили".

# 468
Ние по принцип готвим само зелеви сарми и боб на фурна/пълнени чушки с боб. Дребното рече, че яденето на Бъдни вечер било най-вкусното нещо на света. Joy Та ще се постараем и тази година да стане най-вкусното. Половинката прави сармите, аз – боба. Вчера замесих и 2 теста, дано стане поне едното, че отдавна не съм месила хляб. Бях забравила за тиква, ще си изпека и аз, данке за подсещането. И кестени ще изпечем.

Mößbauer-Effekt, да ти е жив и здрав юбилярът!

# 469
Синьо, твоят половинков не е ли дойче? Как така вие сърми? Моите колежки днес пекат риба.

Мьос, честит ти юбиляр и от мен. От здраве да не се отърве!

# 470
  • Германия
Ние сме на раклет тази година, подготовката ще я започнем след 1-2 часа.

# 471
И немците си имат Колруладен, големи са колкото три нормални сърми. Или петнайсетина от малките Grinning

# 472
Вчера с момичетата сготвихме лозови и зелеви сърми, опекохме тиква и тиквеник. Днес сме се отдали на почивка, разговори, настолни игри и музика. След малко ще опечем питка и ще направим няколко салати. Утре ще има раклет, но там няма много подготовка.

# 473
  • Немция
Дзън-дзън-дзън,
Дзън-дзън-дзън,
Дъжд вали навън....
Идва Коледа при нас
Без много мраз...

Весело забъдване, мили дами и господа!

Ние сме голяма компания, трапезата ще е пълна и традиционна, по български.

Мьос, честит юбиляр, да е здрав и щастлив!

На Синьо мъжът й май не е дойч, а булгариш.. Thinking
Моите деца хич не си падат по традиционната трапеза за Бъдни вечер, само питката прави изключение.

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 12:43 от Бибит

# 474
Синьо, твоят половинков не е ли дойче? Как така вие сърми? Моите колежки днес пекат риба.
Не, БГ е. Heart Eyes И вие сарми в момента. Аз такива малки нЕмам нерви да правя.

И аз си имам сушени чушки. Напълних няколко.

Дребното отиде доброволно да спи, за да има изненада под елхата като се събуди. Joy

# 475
  • Deutschland/HE
Ние се престарахме днес Simple Smile Постни лозови сарми, пълнени пиперки с ориз и гъби (само 3бр), тиквеник, кьопоолу, дом. лютеница (доматите са от собственотопроизводство), бобена салата, картофи на фурна, малко леща. Сега ще изпека и питката, дано да не се изложа с нея.
Децата нарязаха всичко за Снежанката и руската салата за утре, аз навих лозови и зелеви сарми за утре. Раздадохме и на съседите бисквитките, които вчера опекохме. Пихме и по един глювайн с тях.
Весело посрещане на празниците!Много усмивки по лицата и блясък в очите!

# 476
Трапезата ни беше като всяка година на Бъдни вечер - чушки с боб, питка, тиквена баница, туршия и лютеница с праз. Не знам защо, но винаги на този празник всичко ми е супер вкусно всичко и ям с удоволствие. И на децата им хареса, въпреки че мръвки нЕма.
Внука вярва още в дядо Коледа, много сладко обяснява как малко след като заспим, идва да остави подаръците под елхата.
Сега го чакаме да заспи, да да ги наредим.
Много е хубаво у дома. Времето днес беше по скоро пролетно, отколкото коледно.
Ог петък имам нова лична карта, общо взето,  оправих си всички загубени документи.
Весела Коледа и здрава и щастлива Нова година на всички вас!

# 477
Бързо оправи всичко Пипи. Браво на теб. На нас ни се е случвало подобно нещо преди много години Simple Smile Тогава оправихме бързо нещата, но си беше разход и пътуването не беше предвидено .
colibri много сте дейни Simple Smile
Ние разпределихме приготовленията и за нашата част ни трябваха около 2ч. Така че имахме време за 4 часа разходка на планина на слънце и сняг и един лек обяд в хижата Simple Smile
Весел празник на всички .

# 478
  • Germany
Честита Коледа!
Здраве и радост да има в домовете ви!

# 479
Честита Коледа на всички! Много здраве и топлина в домовете ви!

Общи условия

Активация на акаунт