Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 889
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • Немция
Колибри, хитро измислено с краставичката.

Никакви плетцхени не правя тези дни, ангажирани сме предколедно, после коледно, че чакаме гости на самия празник. След това и следколедно, че ние сме на гости на Нова година. Стига да не се разболеем, че така ни се провалиха гостите миналата година.

Мъжът го тръшна нещо вирусно, не е короната във всеки случай.
Малкият имаше намален слух след последната хрема. Уж почна да чува по-добре след едно мощно кихане, но се оказа, че има още течност в ушите, та лекуваме сега и тях.
Общо взето, добре дошли в зимния период! Grin

# 256
Плетцхен ли?
Миналата седмица бях на антибиотик. Сега мъжа ми го тръшна.
Вчера си загубих портмонето, в което имаше всичко възможно - лична карта, банкова карта, 49 ойро тикет и т.н.
Днес цял ден тичам по институции. Да не съм чула за плетцхен!

# 257
  • Немция
Пипи, ужас, загубено портмоне с документи...не ми се е случвало(пу-пу), но си представям колко е стресово.

# 258
Пипи ужасно. Какво толкова ще му стане на някой да ги предава тези документи . Няма да загуби , само ще помогне. Ние направихме едни бисквити и приключихме с печенето. 
При нас пък такова учене. Аз не помня да съм минавала през такова нещо . Толкова много и така нагъчкани .
Учениците се умориха и станаха раздразнителни Worried

# 259
И моите ходят като зомбита от недоспиване и натоварване, класни през ден и така до ваканцията.

# 260
Ох губила съм и аз. Оттогава поне нося документите отделно, че да не ме е яд толкова, ако пак се случи.

Аз за тикет ще питам има ли значение дали ще го купя онлайн или от машина/каса и трябва ли да се заверява някъде?

# 261
Pippi_, отиди все пак и във Fundbüro (в Мюнхен сигурно не е едно). Аз съм носила намерено портмоне там и след време на вратата ми цъфна собственичката да ми благодари лично.

# 262
  • Germany
Пипи, надявам се да се намери портмонето и да си спестиш ваденето на нови документи!
При малкият е спокойно вече. Заради училищният коледен концерт и пробите покрай него, класните бяха до вчера. Големият има 2 изпита в събота и понеделник и минат ли ще си отдъхне и той. Още не сме купили нито един подарък, защото никой не знае какво иска Simple Smile Накрая ще има само пари и бонбони под елхата.

# 263
Има чипове за проследяване от кога се каня да го направя, иначе в портфейла ми има телефона на мъжа ми, преди време така ми върнаха загубеното портмоне.

# 264
  • Немция
May_sea, за какъв тикет става дума, за градски транспорт ли?
За заверката- ако е от автомат, има напечатана дата и час на издаване, няма нужда от заверка.

Sephora, добра идея за телефонен номер в портмонето.
Така процедирах с торнистера на децата, докато бяхa в Grundschule.

Белла, Мьос, вашите ученици са Г8, може би затова е по-натоварено.
Малкият има 2 класна тази седмица, големият едно. Но нямам чувството , че са претоварени, имат свободно време.
Учениците като цяло имат нужда вече от почивка, още малко остава до коледната ваканция.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 10:27 от Бибит

# 265
  • в сърцето на един мъж...
И моите са ги подпукали, обаче пък в петък тая седмица са до 11. Не мога да я разбера тая работа с училището и не мога... Учители, дето се оплакват, че не искали да са там, други дето искали, ама не могат да преподават, часове до средата на деня, часове отпадат... Ще дам банкет като завършат моите двамата... Аман вече Sad
Мечтая си за отпуската вече, децата на работа и те са изнервени, изпълнени с очаквания, нямат търпение за нищо.
Пипи, дано се намери портмонето, та да не вадиш всичко наново Sad

# 266
Ами Бибит аз намирам това за ужасна тъпотия Г8 и несъкращаване на материала. Наистина е голямо натоварване.

# 267
И моите са ги подпукали, обаче пък в петък тая седмица са до 11. Не мога да я разбера тая работа с училището и не мога... Учители, дето се оплакват, че не искали да са там, други дето искали, ама не могат да преподават, часове до средата на деня, часове отпадат... Ще дам банкет като завършат моите двамата... Аман вече Sad

Голямо облекчение е да си вземат Абитура, наистина. Не че после не им е зор, но е различно.
Много ме дразни един гаден номер на учителите в гимназията на моите. Пишат в мудъл или им дадат в час списък на материала и темите за предстоящата класна, по които да се готвят децата. И на класната дадат съвсем друго. Все по-често взе да се случва. Много неприятно и много разочароващо за децата. Вярно, че са длъжни да си знаят всичко, ама...
Все ще изкласят.
А Водафон днес!!! пратили рутера. Сряда. Знаят за проблемния рутер от неделя. Тия дни по Коледа може и да имаме нормален нет. Ама тая ли Коледа, другата ли...

# 268
  • в сърцето на един мъж...
Ооо, чакай да ти кажа последното, което се случи - учителката им по математика е тотален идиот, не може да обяснява. И идва малката и реве, защото на класно имат оценка на класа 4.75. Аз след такава оценка бих си поговорила с учителката. Директорът уж им проверява класната, някакъв помага, та в крайна сметка решиха, че ще им го зачетат това. И предупреждават учителката, тя почва да им прави помощни материали и да ги изпитва уж върху тях. Една част не я разбират, една не преподадена, изобщо каша. И мм седна да обяснява, детето решава он лайн задачи и вчера се върна с отлична оценка. Аз още полудявам като си спомня на първата родителска учителката по математика как каза - не им обяснявайте по друг начин материала, че ако не мога да го проверя, да не изглеждам глупава... Това е извън моите възможности на възприятие...

# 269
Двама учители математици имат, които не могат да преподават - разбрах го с големия. Другите им математици са добре. Когато се падне някой от тия двамата, знам, че материалът не е преподаден, не е разбран, пълна черна дупка. Четат си учебниците малките и ако не разберат, обяснявам аз. После си решават задачи и си пеят, щом основата е ясна. Иначе не върви.

Общи условия

Активация на акаунт