Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 891
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Geia, Astonished. Тази как изобщо е изкласила уни-то и е станала учителка?!

Това със списъка с темите за класно го намирам за ужасна практика. И при нас дават такива и дребното не сяда да учи докато не получи списъка. Що за ученици са това, да не знаят какво да учат?! Сядаш си на д-то и научаваш всичко взето след последното класно.

# 271
  • в сърцето на един мъж...
Синьо, не мога да ти отговоря... Моите имат късмет, че покриваме голяма част от материала с баща им. Нон стоп работим и помагаме, ама не е моя работа да преподавам неразбрания материал Sad Безумно е. Обаче ако искаме да се научат, няма как
Мьос, същата работа, черна дупка...

# 272
Ох губила съм и аз. Оттогава поне нося документите отделно, че да не ме е яд толкова, ако пак се случи.

Аз за тикет ще питам има ли значение дали ще го купя онлайн или от машина/каса и трябва ли да се заверява някъде?
Ако ще си купуваш еднократен билет или дневна карта е все едно онлайн или на автомат. Те са с дата и час. Ако си купиш от билетите-талони, валидират се в превозното средство или на валидиращ автомат на гарата. В някои градове 24-часовите билети, купени от будка на градския транспорт не са с дата и трябва да се валидират на автомат.
Сладки ще правя за утре за тържеството в работата, иначе не. Менюто за Бъдни вечер и Коледа е измислено и одобрено, сега събирам продукти.
Децата ще учат при нас до 22 декември, но контролните им са докрая на тази седмица. Повече от 2-3 на седмица нямат. Макар че моят син и за толкова не се трогва и не учи. Моят син е като на Синьо и направо ме побърква. Дори сестра му му обяснява, че щом има дата за контролно, има-няма план, контролно ще има.
Положението с учителите е ужасно в Oberstufe. Още от 9 и 10 клас при дъщеря ми имаше отпадания на часове, но сега в 11 клас няма седмица, когатo да е имала всички часове.
Иска да прави ЛК Математика, но се притеснява, да не й се падне сегашния учител, че тогава ще трябва всичко сама да си учи. Той вече 3 година им преподава и едва смогват да вземат материяла - толкова е бавен.

# 273
Deni-meni, такъв ни бил късметът с мързеливи младежи. Joy Моето обича да знае и се дуе като изкара добра оценка, но ако може знанията така сами да му влязат в главата. Не знам как досега връзва обща оценка в свидетелствата между 1 и 2. Пак искал награда като миналите години… “хубаво, но ще трябва да се понапънеш” му викам. Поне се е сприятелил с две ученолюбиви девойки и се хвали, че само те правели и допълнителните задачи.
Сега се опитвам да го зарибя с разни методи и чалъми за бързо и ефективно учене. Че не ми се мисли какво ще става като го тресне пубертетът в идните години. Laughing Иначе съм му казала, че ако не му се учи, директно го местя в друго училище и го пращам да работи на 16.

# 274
Cиньo не знам в каква гимназия сте г8 или г9 , но в 8 ми клас аз лично не виждам кога детето би могло да седне и да прочете всичко по всички предмети  и то по начина който предполагаш. Ако уси 2 дена седмично до 14“40, 2 дена до 15,30 и един ден до 13 часа ... и си позволи по 1 час пауза след като се прибере ... и се предполага че може да иска да участва в спортен клуб в някои дни или да вечеря все пак ида погледне нещо вечерта ... та колко часа на ден му остават за това прочитане на всичко  ?  И да си легне все пак навреме ? Аз смятам , че децата са много натоварени. Повече от нас.  Ще попитам като се върне в 8 ми клас колко точно предмета имат , но според мен са страшно много.
При нас пък има на последните класни по немски , 1 много бърза диктовка и 1 писане на някакъв специфичен дълъг тест ефекта, че много индийци и други двуезични или придошли имат оценка около 4 заради правописни грешки. Родителите не разбират какво да направят, децата не са германчета, но от това да им зависело бъдещето ... та сега не могат да се разберат с учителите. Тенденцията е да не се правят чак толкова бързи диктовки и след като е важен правописа да се намалят заниманията с разни поеми, романи, стихотворения и пр.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 11:26 от bella-ciao

# 275
  • Немция
С мъжа ми не сме математици, отдавна сме излезли от тази сфера. Имаме спомени някакви, но не сме голяма помощ. Ако се наложи, ще помагаме, но засега децата се оправят сами.

На големия взех упражнителна тетрадка по математика, която е конкретно към учебника им. Има и решенията отзад. Тази година(9 клас) вземат доста теми накуп по математика, вкъщи не се решава нещо допълнително, освен домашни и списъкът към класното Grin и затова прибегнах към допълнителен материал. Така имам черно на бяло дали някой се е упражнявал или не Grin.

# 276
Бибит при вас доста спокойно изглежда. Сега ме амбицира да погледна къде при нас се намирва едно г9, че ми писна дори на мен с този стрес.

# 277
Мисля да си взема този Deutscland ticket който е 50 Евро.
Изглежда ми най-изгоден за разходки напред-назад. ( VRR 24 stunden ticket e 31.8, а мен ми трябва да за три дни и отделно, ако остане време да отида до Кьолн трябва да си доплатя)

# 278
Г8 е. Аз пък не мисля, че имат чак толкова много за учене. Някои учебници са за по две учебни години. В 7-ми клас е моето. Определено има време да си прочита уроците за следващия ден за не повече от 60 минути общо, но никой не бил казал, че трябвало. Joy Какво повтарят като развалени грамофони майка му и баща му не се брои. Само домашните пише набързо и готово!

И на Бибит младежът по същата схема действал. Това да не ходи по момчетата?

# 279
...
Иска да прави ЛК Математика, но се притеснява, да не й се падне сегашния учител, че тогава ще трябва всичко сама да си учи. Той вече 3 година им преподава и едва смогват да вземат материяла - толкова е бавен.
Моето прави ЛК математика . Не е лесно и учителите не може да се гарантира да са същите. Това обаче по всички предмети . Един срок един учител другия друг. Ако разчитате са е същ учител ... недейте. Ако имате проблеми със задачи по математика питайте насам на лични и някои стратегии имаме разработени с някои тематики . 

# 280
  • Немция
Белла, ти хубаво гледаш за училища с Г9, но дали децата ти са готови за една смяна на училище?
Моите не, и дума не дават да се продума за друго училище, не се е и налагало, де.

Синьо, ти се радвай, че въобще се подготвя със списъка за класно, защото масово и това не правят, особено при по-големите и особено сред момчетата.
Има значение и дали са концентрирани в час.
Знам за съученици, които се подготвят повече от моите вкъщи, но резултатите им са по-зле.
И не сравнявай с нашата подготовка в училище едно време. При нас се налагаше да четем уроци, защото изпитването беше предаване на наизустена информация като цяло.

Големият е бърз с домашните, малкият е по-бавен.
Моите момчета четат уроци в учебника, когато изрично са им казали, че трябва да се прочете материала.

# 281
Мисля да си взема този Deutscland ticket който е 50 Евро.

Той е с годишен абонамент. Ако се регистрираш онлайн просто ще ти пратят картата по пощата и ще трябва да си дадеш предварително банковите данни. Разлика няма, дали онлайн или ше отидеш на място.Все попълваш формуляри.

bella-ciao,
Моите деца са Г9, до 10 клас часове след 13.00/13.15 ч. няма. Едва в 10 клас се появвяват следобедните часове.

# 282
Белла, ти хубаво гледаш за училища с Г9, но дали децата ти са готови за една смяна на училище?
Моите не, и дума не дават да се продума за друго училище, не се е и налагало, де.

Опитах да навия номер 2, после и номер 3 за смяна към гимназия с Г9. Категорично ми отказаха.
Много сериозното натоварване идва след 8-ми клас. 9-ти и 10-ти са ужас, за 11 и 12 е ясно.
Малката (9 клас) има три дни училище и следобед. Средния (11 клас) - 4 дни, като един ден е от 8 до 17.30.

# 283
Бибит аз само едното се чудя дали да не преместя., защото другото вече приключва . Но малкото е в по-далечно училище и много си го харесва. Само че ... при всякакви списъци, какво да учат за класно , им дават да пишат дефиниции , които не са били в списъка. И ако не си особено креативен в разтягане на локуми ... не става да измоташ и едно подобие на дефиниция , дори едно интуитивно. Защото ги има и другите, които го могат това ...
За концентрацията в клас - да , зъвсем правилно . Много е важно.
Ще пиша като проуча списъка с предметите.
Дени и бибитке стига ме дразнихте с вашето Г9 и часове до 13 Sad 
Сега спирам да се ядосвам ,че достатъчно ми беше .

# 284
Бибит, не искам да учи уроци, искам само да ги прочита по веднъж. Ей така, информативно. Защото сега по биология и история точно на материала от учебниците ще са контролните. И ако си беше чел всичко по веднъж, щеше да му е по-лесно. Днес следобед ще има екшън вкъщи, утре има класно по биология, а днес пише по френски. Чудя се къде да избягам. Joy

Общи условия

Активация на акаунт