iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 131

• 52 452
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас/Пз
Може ли мнение за добавките на Solgar за кожа, коса и нокти?
Пия ги ат два месеца. Взех голяма опаковка и мисля да я изпия цялата. За косата не мога да кажа тъй като принципно тя ми е добре, но ноктите ми бяха много зле, сега вече забелязвам промяна към добро . Чак обаче в средата на втория месец започнах да виждам ефект . Пия по едно на ден, не знам дали е достатъчно

# 421
Здравей, Денис, би ли препоръчала:
1. Вид и количество витамин Б12 за нива в организма на долна граница, както и начина му на прием.
2. При дефицит на Витамин Д какви бяха препоръчителние дози в комбинация с витамин К2. За тях помня, че са след по-мазно хранене, но трябваше ли да има дистанция от приема на витамин Б12?
3. Дали берберин/гимнема могат да се приемат за профилактика или е добре да се направи изследване за ИР? Съпругът ми има изследване на сутрешна глюкоза, която е малко над горната граница, която е 6.3.
4. МВИ и Омега 3 могат ли да се приемат заедно?

Сърдечно Благодаря! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 06:36 от ranimi

# 422
Здравей, Денис много си ми помагала и реших да се обърна отново към теб!

1.Какво би ми препоръчала за коса? С хипофункция съм, овладях нещата, и косопад спря и започна растежа на нова коса, но ми се иска да ѝ помогна още Simple Smile Биотин, Колаген? Пила съм Биотин и мисля,че имаше ефект, но чета противоречели мнения за това колко точно тези две помагат за косата.
2. Кой Колаген би препоръчала за кожа?
3. Имам ИР и СПКЯ. Спазвам режим на хранене и спортувам, последните ми резултати са без отклонения. Нямам наднормено тегло. Какво би препоръчала за ИР освен стандартните магнезии, витамин D, хром и др?
4. За подуване на корема след хранене? Моят лекар ми предписа олио от мента, но няма голям ефект от нея.
5. И последно мъжа ми имаше киста в корена на зъба, последва операция, пи много силни антибиотици/а преди самата операция обезболяващи/ какво може да пие за прочистване на организма от тези силни лекарства? И нещо противогъбично защото има съмнения поради настъпил в следствие проблем със стомаха?

Благодаря ти много предварително ❤

# 423
Здравей Денис,може ли да ми препоръчаш хубава коприва за анемия.Благодаря!

# 424
  • София
Денис, някакво мазило да препоръчаш за свиване на
Скрит текст:
червени капиляри по кожата в резултат на флъш от розацея със съдържание на синтетичен витамин Π/троксерутин /? Или добавки за вътрешен прием?
Не ми е попадало мазило с троксерутин ( метаболит на рутин-а) - в БГ се предлага хубаво мазило, на добра цена и е лекарствен продукт ( без рецепта), което означава че е много по-добър вариант от добавка - мазило, поне според мен.
Пер ос - добавките за вени/хемороиди... или само рутин, биофлавоноиди с рутин, вит. С, К2 МК-7
https://www.iherb.com/pr/naturesplus-biorutin-1000-mg-90-tablets/7607
https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-vein-support-with-diosvei … veggie-caps/12422 ще е налично на 5.02
Консултирай се с дерматолог, защото ако има и спукани капиляри почти не се повлияват от добавки... само лазер Simple Smile или някакви други козметични/апаратни процедури
ПП. Внимавай с приема на вит. Д и серумните нива  (прием на високи дози и поддържане на по-високи нива не е много Ок.)... скоро четох публикация, че може да  отключи/обостри Розацея - чрез имунната с-ма.... та това си спомних, като последно инфо за нея Simple Smile ... и че Азелаиновата к-на има положителен ефект и при нея

denis, би ли ми препоръчала магнезий с ползи върху сърдечно-съдовата система? Благодаря ти, сърдечно за отделеното време и съдействие!
Подходящи форми Магнезий при ССЗ са напр.,
оротат (подобрява сърдечната функция...като цяло),
глицинат, таурат (отпускат кръв. съдове и от там с ползи при вис. кр. налягане и т.н.),
цитрат ( дърпа водата от тъканите, ако има оттоци...) - най-общо
https://www.iherb.com/pr/kal-magnesium-orotate-200-200-mg-120-ve … per-capsule/70139
https://www.iherb.com/pr/metabolic-maintenance-magnesium-glycina … 80-capsules/39106
https://www.iherb.com/pr/metabolic-maintenance-magnesium-citrate … 40-capsules/37562
https://www.iherb.com/pr/davinci-laboratories-of-vermont-magnesi … 0-capsules/128072
https://www.iherb.com/pr/nutricology-magnesium-citrate-90-vegeta … ian-capsules/3452
https://www.iherb.com/pr/kal-magnesium-taurate-400-mg-90-tablets … -per-tablet/70118

Здравей, Денис, би ли препоръчала:
Скрит текст:
1. Вид и количество витамин Б12 за нива в организма на долна граница, както и начина му на прием.
2. При дефицит на Витамин Д какви бяха препоръчителние дози в комбинация с витамин К2. За тях помня, че са след по-мазно хранене, но трябваше ли да има дистанция от приема на витамин Б12?
3. Дали берберин/гимнема могат да се приемат за профилактика или е добре да се направи изследване за ИР? Съпругът ми има изследване на сутрешна глюкоза, която е малко над горната граница, която е 6.3.
4. МВИ и Омега 3 могат ли да се приемат заедно?

Сърдечно Благодаря! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Здравей!
1. за В12 - 2000-2500 мкг. ... може да се добави и ФК, добра комбинация са ... и предпазват от деменция Simple Smile
2. дозата вит. К2 се определя от дефицита на вит. Д  и от възрастта, съпътстващите заболявания и т.н. За дозите вит. Д - също зависи от серумните нива на вит. Д, но лично аз не съм фен на прием на високи дози вит. Д - максимум до 10 000IU/дн. В12 и вит. Д - могат да се приемат и заедно... Желязо и В12 - на отделни приеми Simple Smile
3. Да, Берберин и Гимнема могат да се приемат и профилактично... но 6.3 е много висока КЗ и тези нива увреждат ССЗ, бъбреци, очите и т.н.  КЗ на гладно не трябва да е по-висока от 5.5. Според мен има ИР и е желателно да се направи тест за ИР ( КЗ и Инсулин, на 0, 60 и 120 мин.).
За тези нива на КЗ по-добре да се приема медикамент ( консултирайте се с Ендокринолог)... защото с билките няма предвидима реакция/резултат и в случая, не трябва да се правят експерименти.
4. да, след по-мазно хранене

iHerb® Код:    YUL919

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 08:23 от denis©

# 425
Денис, спряла съм се на този Таурин - https://www.iherb.com/pr/now-foods-taurine-double-strength-1-000 … eg-capsules/15787

Добър ли е според теб?

Заради ИР ще го пия. И като начин на приемане и дози как е най-подходящо?

# 426
Може ли мнение за добавките на Solgar за кожа, коса и нокти?

Аз лично съм изключително доволна, приемам ги от години.

Денис, някакво мазило да препоръчаш за свиване на червени капиляри по кожата в резултат на флъш от розацея със съдържание на синтетичен витамин Π/троксерутин /? Или добавки за вътрешен прием?

+ още един - в момента кои ПЕнзими от сайта ще препоръчате?

# 427
Здравейте,
имам Хашимото и ИР, леко завишено кръвно налягане, за което миналата година приемах бета блокер. Сега приемам еутирокс и в добавка този магнезий:
https://www.iherb.com/pr/jarrow-formulas-vegan-magnesium-optimiz … r-200-tablets/261

При прием едно сутрин и едно вечер, нощите не можех да спя дълбоко. Сега го приемам 2 таблетки сутрин (на гладно). Вечер заспивам без проблем, добре спя (около 7-7,30 часа), но сутрин като стана не съм бодра. Възможно ли е да от вида магнезий? Също така се обърках - таурин и таурат едно и също ли е?
Коя форма на магнезий бехте ми препоръчали, като ще е добре да има ползи и срещу задържането на вода в организма.
И друг въпрос относно този мелатонин:
https://www.iherb.com/pr/mommy-s-bliss-kids-sleep-gummies-with-m … 60-gummies/101872
Подходящ ли е  за дете на 8 години и колко дълго може да се дава?

# 428
Привет, Денис!
Изследвах цинк и селен, понеже приемах за ЩЖ. Преди изследване ги бях спряла за 3 седмици.

Струва ми се, че е хубаво да ги продължа?

Как ти се струват тези:
https://www.ozone.bg/product/l-optizinc-100-kapsuli-now/

Тъкмо дойде поръчка от iHerb, това включва и Селен, дали е достатъчно? Взимам го за подобряване на ОВУ.

https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/FHB8766?productId=37836&r … m_medium=appshare

В допълнение пия вит. Д ( и той ми е нисък), Б12, Герикапс, Вит. Е( когато не пия герикапс), Магнезий, вит Ц и тази Омега:
https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/FHB8766?productId=67737&r … m_medium=appshare

Благодаря за мнението!

# 429
# 430

1.Какво би ми препоръчала за коса? С хипофункция съм, овладях нещата, и косопад спря и започна растежа на нова коса, но ми се иска да ѝ помогна още Simple Smile Биотин, Колаген? Пила съм Биотин и мисля,че имаше ефект, но чета противоречели мнения за това колко точно тези две помагат за косата.
Скрит текст:
3. Имам ИР и СПКЯ. Спазвам режим на хранене и спортувам, последните ми резултати са без отклонения. Нямам наднормено тегло. Какво би препоръчала за ИР освен стандартните магнезии, витамин D, хром и др?
4. За подуване на корема след хранене? Моят лекар ми предписа олио от мента, но няма голям ефект от нея.
5. И последно мъжа ми имаше киста в корена на зъба, последва операция, пи много силни антибиотици/а преди самата операция обезболяващи/ какво може да пие за прочистване на организма от тези силни лекарства? И нещо противогъбично защото има съмнения поради настъпил в следствие проблем със стомаха?

Здравей. Не съм Денис. Ще си позволя да кажа на мен какво ми помогна много за косата - колаген. Беше ми оредяла преди много време, тогава не знаех от какво. И понеже няколко човека ми бяха казали, че за оредяване на косата лекар няма да ми помогне, аз повярвах и не отидох. След време разбрах, че витамин Д ми е в дефицит и когато го оправих и задържаха нивата, косата ми взе да се възстановява. Обаче започна да расте буйно, след като започнах да приемам колаген миналата година, през юли. Бях го взела за възстановяване на маточната лигавица след кюретаж, а той ме изненада приятно и с косата. Grinning Сега съм си поръчала и биотин и се надявам пак да ми стане гъста и хубава косата, каквато ми беше преди години.

Благодаря на Стела за препоръчания пробиотик. Добавих и него в кошницата, въпреки че не търсех. Grinning Жалко че не си беше сложила кода. Исках да го въведа като благодарност за препоръката.

Моят код: IUB5565

# 431

Скрит текст:

Здравей. Не съм Денис.

Скрит текст:
 Ще си позволя да кажа на мен какво ми помогна много за косата - колаген. Беше ми оредяла преди много време, тогава не знаех от какво. И понеже няколко човека ми бяха казали, че за оредяване на косата лекар няма да ми помогне, аз повярвах и не отидох. След време разбрах, че витамин Д ми е в дефицит и когато го оправих и задържаха нивата, косата ми взе да се възстановява. Обаче започна да расте буйно, след като започнах да приемам колаген миналата година, през юли. Бях го взела за възстановяване на маточната лигавица след кюретаж, а той ме изненада приятно и с косата. Grinning Сега съм си поръчала и биотин и се надявам пак да ми стане гъста и хубава косата, каквато ми беше преди години.

Благодаря на Стела за препоръчания пробиотик. Добавих и него в кошницата, въпреки че не търсех. Grinning Жалко че не си беше сложила кода. Исках да го въведа като благодарност за препоръката.

Здравей, много ти благодаря за включването. Аз също имам дефицит на витамин D и си го набавям чрез добавки. Щом влезе в норми косопада наистина се овладя. И ми расте нова коса, но някак си не е като преди, а ми се иска Simple Smile Можеш ли да споделиш какъв колаген приемаш? Аз се информирах, но от цялата тази информация и с това голямо предлагане се чудя кой да си поръчам.
Благодаря още веднъж ❤

# 432
Приемала съм няколко, два от които ми бяха препоръчани от Денис. Като аз я бях помолила за препоръка за възстановяване на маточната лигавица.
Първо ползвах този:

Product Code: ZNT-02600
Той ми беше препоръчан от Денис. Първият път нямаше от най-голямата разфасовка и взех 283.495 гр. Тя обаче стига за по-малко от месец и предвид времето за пристигане до България и че вторият път, когато поръчвах пак нямаше от най-голямата, взех този:

Product Code: AGE-00819
Сама си го избрах, реших тогава да пробвам нещо овкусено. Голяма грешка. Grinning Този специално е ужасно сладък. Дори първите два дни, в които го пробвах, мисля че ми падна много кръвната захар. След това нямах проблеми. Изпих си го и поръчах този:

Product Code: OGA-00727
Той също беше от първоначално препоръчаните ми от Денис. За мое съжаление, при следващата ми поръчка не беше наличен. След взех този:

Product Code: GOL-12457
Не си спомням Денис на мен ли го препоръча, на някой друг ли или друг потребител в темата каза за него. По мое мнение малко повече време му трябва да се разтвори. А и една опаковка е за 14 дози и малко не ми е изгоден ценово, понеже приемам и други добавки.
Предвид че виждам осезаеми резултати, имам много нова коса и ми е пораснала много повече, спрямо преди приема на колаген, за мен и четирите действат. Резултатите са много по-добри спрямо тези само с прием на витамин Д.
Сега последно поръчах този:

Product Code: CGN-01032
И вече като изпия опаковката, ще избера дали с него и този на Orgain да пия за постоянно.

# 433
Скрит текст:

Скрит текст:

Здравей. Не съм Денис. Ще си позволя да кажа на мен какво ми помогна много за косата - колаген. Беше ми оредяла преди много време, тогава не знаех от какво. И понеже няколко човека ми бяха казали, че за оредяване на косата лекар няма да ми помогне, аз повярвах и не отидох. След време разбрах, че витамин Д ми е в дефицит и когато го оправих и задържаха нивата, косата ми взе да се възстановява. Обаче започна да расте буйно, след като започнах да приемам колаген миналата година, през юли. Бях го взела за възстановяване на маточната лигавица след кюретаж, а той ме изненада приятно и с косата. Grinning Сега съм си поръчала и биотин и се надявам пак да ми стане гъста и хубава косата, каквато ми беше преди години.

Радвам се, че съм била полезна Hug

Не пазарувам отскоро от сайта, обаче хич не знам къде да си видя кода... Blush

# 434
Като кликнеш на "човечето", за да влезеш в менюто "My account", най-отгоре пише "Hey, rewards code: ..." Това в приложението. Предполагам през сайта ще е по същия начин. Ще се радвам да го споделиш, да си го имам за следващата поръчка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт