Момиченце или момче, Юнско бебе в нас расте!

• 50 622
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Не съм чела майската тема, ще прегледам. Аз също самата съм със смесени чувства, но се консултирахме с приятели лекар и техните думи бяха: застраховка е, ако имате финансова възможност - направете го. Надявам се никога да не се налага на никоя от нас до опира до там, но ме е страх да не съжалявам цял живот, че съм спестила сега едни пари.

# 616
Тази тема не сме я дискутирали още вкъщи, но е много сложна и няма правилно решение. До някъде и на мен ми се струва маркетингов трик, от друга страна медицината още не е развита до толкова, че да използва пълния капацитет на стволовите клетки, което обаче не значи, че ще е така след 10-20-30 години. Факт е, че след време, недай си Боже, при евентуална болест на детето ти е имало шанс да му помогнеш със стволови клетки, а ти ги нямаш, адски много ще съжаляваш и ще се обвиняваш. Не знам, не знам… не сме решили още. Те първа ще се проучва и мисли.

# 617
Абсолютно на същото мнение съм като Фрезия. Да не говорим, че ако недай Боже се наложи след години, няма никаква гаранция за качеството им и изобщо дали ще са "живи".

# 618
Да и това не е ясно колко ще са годни. И ако замразявате, трябва да проучите добре къде, защото бях, чела че някои не дават да се изнася в чужбина. Примерно сте замразили в България, но ви предлагат лечение в Израел. Не може да изнесете стволовите клетки в чужбина, а пък в България не могат да проведат лечението. И се получава един параграф 22, от който не знам как се измъква.

# 619
Момичета,моля кажете какво изпитвате,когато имате киселини?
До сега не съм имала,но от няколко дни имам някаква странна болка и щипане в гръдната кост.
Дали е това?

# 620
Киселините са когато усещаш, че от стомаха към хранителния тракт направо ти гори. Усещането е за парене по-скоро, не щипане

# 621
И аз мисля за националната, имам познато които там дариха клетките. С първата бременност решихме да не правим нищо, и доста лекари посъветваха че е само начин за събиране на пари и реално няма как да се ползват засега.Но сега с втората обмислям, варянт за националната.
Мисля, че го коментирахме в майската тема.
Аз за себе си не виждам смисъл от това начинание, но бих се възползвала от националната банка за стволови клетки.
Напълно безплатно е за нас, а клетките остават на разположение за вс бг граждани.
Съответно, ако повече хора го правят нуждата от частни ще отпадне

# 622
А как става даряването на националната? От всяка болница ли може да се дарява и как да задвижим процедурата?

Аз киселини си имам и без да съм бременна като преям с вредна храна. Като повдигане и парене по хранопровода. Много гадно. Усилва се като легнеш. Фамотодин пия за него, става и за бременни.

# 623
Не, за жалост не е с всяка болница, а и не всеки лекар е съгласен. Трябва предварително да се проучи!
Ето една много добра статия, която обяснява малко повече:

https://clinica.bg/21969-stvolovi-kletki-v-obshtestvena-polza

https://clinica.bg/21969-stvolovi-kletki-v-obshtestvena-polza

Дано стане линка…

А как става даряването на националната? От всяка болница ли може да се дарява и как да задвижим процедурата?

Аз киселини си имам и без да съм бременна като преям с вредна храна. Като повдигане и парене по хранопровода. Много гадно. Усилва се като легнеш. Фамотодин пия за него, става и за бременни.

# 624
Не съм чела майската тема, ще прегледам. Аз също самата съм със смесени чувства, но се консултирахме с приятели лекар и техните думи бяха: застраховка е, ако имате финансова възможност - направете го. Надявам се никога да не се налага на никоя от нас до опира до там, но ме е страх да не съжалявам цял живот, че съм спестила сега едни пари.

Доколкото знам, столовите клетки, които се извличат от плацентата, могат да са достатъчни за евентуално лечение до 5 6 7- годишна възраст. Колкото по-голямо става детето, толкова повече стволови клетки трябват.

# 625
И аз четох доста по темата. Не само, че събраните стволови клетки стигат само за лечение на определени кг човек (дете), както посочи kiss06, а също така и за доста болести като левкемия и други не може да се лекува детето с неговите си стволови клетки, тъй като е носител на същите.

На приятелка в Германия докторите са й обяснили, че си заслужава, ако родителите имат генетични болести в родата или, ако имат вече едно болно дете, за което биха ползвали пробата, като процентите на съвместимост за братя/сестри е 25%.

Иначе ние също се чудим дали да ги дарим. Единствено ме спира това, че отново в Германия е практика да се изчакат няколко минутки преди да се среже пъпната връв и не знам дали двете неща са съвместими.

Ако някой е по-запознат по темата, ще се радвам да сподели повече.

Доколкото знам, столовите клетки, които се извличат от плацентата, могат да са достатъчни за евентуално лечение до 5 6 7- годишна възраст. Колкото по-голямо става детето, толкова повече стволови клетки трябват.

# 626
Това с изчакването не се ли нарича отложено клампиране? Няколко минутки полезните клетки да преминат към детето? Четох, че някои не го правят, защото после детето има жълтеница, което не е нещо опасно.

# 627
След като и аз се информирах, за себе си установих, че освен маркетингов трик, друго в тези банки няма. Както някои от вас вече писаха - за много болести стволови клетки от пъпна връв дори не влизат в протоколите за лечението им. Да не говорим, че и да влизат, те са четвърта линия на избор (това ще рече, че са към последните възможни варианти, защото има други по-успешни).  Пък и с дарението може да се помогне на друг човек в нужда, ако не дай боже има нужда от клетки, което е прекрасен благороден акт.

# 628
Здравейте, дами .
И аз съм част от вас ,но до сега не съм писала .

Исках да попитам дали са ви мерили шийката на последните прегледи и колко е била за тези на които са я мерили ?

# 629
Здравейте, дами .
И аз съм част от вас ,но до сега не съм писала .

Исках да попитам дали са ви мерили шийката на последните прегледи и колко е била за тези на които са я мерили ?

Здравей! На мен ми я мериха и в 21г.с. беше 3.9см.

Общи условия

Активация на акаунт