С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 574
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Абсолютно! Просто иска, когато на нея й е удобно да сме на линия, а когато не й е, да не досаждаме…Защото примата на семейството идва и да сме на разположение… то чак смешно ми стана.

Мила ,твоята е като мома ,като я  свалят бяга ,кат се откажат  търчи, кокошката дето се пита много бързо ли тича.

# 421
Сега пък се прибирала за Коледа! Откъде?
Ако жената работи и живее в чужбина, нормално е, като се прибере за една-две седмици да иска да се види с всички роднини и приятели. В такъв случай тя определя програмата, не ти. Поне аз така процедирам с моите близки от чужбина. Съобразявам се с техните възможности и желания, не налагам своите, още по-малко пък им се сърдя за решенията.

# 422
Ми не си виновна.Следвсй своя план, пък тя да си прави каквото иска.Миже пък да ви се разсърди и да н ви занимава със себе си повече. Правилно ли разбрах-ти при майката, мъжът ти при приятел?

# 423
Не, тя ще идва преди Коледа в родния ни град, после при сватовете и девера и след това при приятели в чужбина. Аз преди Коледа ще ходя при майка ми, а мъжа ми ще посети приятел. За Коледа сме заедно в баба му и дядо му и там други приятели и близки.

Ми не си виновна.Следвсй своя план, пък тя да си прави каквото иска.Миже пък да ви се разсърди и да н ви занимава със себе си повече. Правилно ли разбрах-ти при майката, мъжът ти при приятел?

# 424
И вашата много сложна, голямо обикаляне из градовете на страната за един празник 🙂
Следвате си вашите планове, както сами сте си ги наредили вече.

# 425
Аз на такива цупения не обръщам внимание. Просто казвам, че съм човек с много планове (дори да не е вярно), ангажирана от рано и е трябвало по-рано да каже. Много съжалявам, че ще се разминем, догодина да се чуем по-рано, а?
Странна ми е вашата динамика. Все едно тя е младият човек, който не знае къде ще го отвее вятърът, а вие сте старите, които са недоволни, че пак няма да се видите и вечно сте на полусъединител някой да ви извика да празнувате заедно. Съвсем добронамерено и аз ще повторя да си изградите свои планове и традиции, за да започнат вас да ви търсят.

# 426
Мила да си отиде при майка си, а мъжът ако иска може да се види със своята, ако иска да върви при приятеля си, той да си избере.

# 427
И при нас винаги е имало драма за Коледа. Когато беше жив свекъра , абсолютно всички трябваше да сме заедно за празника. И сме спазвали това правило наложено от него. Понякога ми е тежало че немога да съм кадето пожелая но съм се съобразявала винаги за да няма сръдни. От три години правим каквото пожелаем и пътуваме кадето пожелаем. Тази година ще се събираме със всички братя и сестри на мъжа ми на една вила в планината. Свекърва ми вече си е в Калабрия но и от там прави мизерии. Казала на дъщерите си че ако празнуват с мен не иска повече да ги чува и вижда. Вчера чух мъжа ми да казва на сестра си че са свободни да изберат какво да правят но уговорката е от преди месец и всичко е платено от него. В случай че послушат мама това е края и с тях. Беше много толкова щастлив и доволен покрай организацията на всичко. Като най голям от всички много държеше пак да събере всички заедно но пак му скапаха настроението. И както винаги излезнах права. Още преди да покани всички му казах че може да се получи нещо такова но не исках съвсем да убивам тази еуфория в него и си замълчах. Но ето че мама се погрижи за всичко.

# 428
Ах, тези големи деца, които биват изманипулирани от мама/тате с невиждане. Че нали до няколко годинки сама ще дойде, кой ще се грижи за маминка? Много й здраве.

# 429
Каде да дойде? Никой не я иска вече. А за грижите няма да остане без . Има и платени грижи.

# 430
Здравеейтее!
Аз не съм писала скоро, ама то нямаше и какво (за щастие). Blush Този път идвам да се "похваля" - свекървата каза, че съм била идеална домакиня и по-добре не виждала накъде. Едва ли го мисли, естествено, по скоро четки прави, ама да - доживях! Joy
Аз с нея последно разговарях в болницата (преди 6 месеца), когато ми и бръкна в здравето пак. После вече с бебчето, въпреки че дойде 2 пъти първата седмица, нямах нерви да се занимавам с глупости и почти не я отразявах. Тя пък реши да се жалва на майка ми, която беше тук, за да ми помага с детето, че 2 месеца не съм ѝ говорила без причина, поне не я знаела, ама го била отдавала на хормони. Close Горката женица, чак да я съжали човек! Тя, видиш ли, не помнила, че ме е обиждала, поне така ми каза мъжът ми, ама това явно ми беше черешката. Обясних, че съм приключила с нея, не искам нито да я чувам, нито да я виждам, той да ходи, да си я гледа и да прави там, каквото иска. Не ми стигаше другото, ами взе и да лъже, да се оплаква, без никой нищо да я е питал. Та след това дойде в нас само веднъж и то миналия месец, не по мое желание, ама трябваше някой да гледа малкия. Аз си я игнорирах, мъжът ми ѝ обясни там всичко за бебчо и я оставихме с детето. Тя е огледала всичко и навсякъде, докато е била тук, разбира се.
Стана така, обаче, че се наложи да се прави ремонт в апартамента, в който живее. Сега там било страшно, ама тя няма къде другаде да отиде. Мъжът ми, откакто сме се преместили, да е ходил 6/7 пъти и да са се виждали още толкова. С него основно се чуват по телефона и то главно, за да й покаже детето. Тя не вижда и бебчето често, всъщност за 6 месеца го е виждала точно 6 пъти, което казва, че много ѝ тежало и уж не спирала да реве. Причината е, че малчо е главно с мен, мъжът ми е на работа, а когато почива гледа да си прекарва времето с нас. Опитала се е да изманипулира мъжо - била му казала да не я търси повече, ако не ѝ заведе детето за рождения ден (това го разбрах съвсем случайно, мъжът ми се изтърва нещо и ми го каза, докато спорехме Joy), но отговорът му ме изненадва приятно - казал, че няма намерение да се кара постоянно с мен заради нея. Още ми прави кофти изречения и спорим понякога, заради въпросната, по скоро за моето държание, спрямо нея, болно му е, че майка му е сама, нооо все по-рядко, явно му светна лампичката. Тя, предполагам, усеща накъде духа вятърът. Всичко това, а и фактът, че Коледа наближава, а тя ще си е сам самичка, явно я кара да се мъчи да "топи ледовете" и вчера, докато говореше с мъжът ми (тя знае, че аз също чувам) каза, че съм идеална домакиня - нашият апартамент бил чист и подреден, сега пък било украсено приказно, имала съм сготвена манджа и гледам детето много добре, имало късмет с такава майка. Тя не виждала повече накъде, трябвало даже да си почивам понякога. ThinkingGrinning
Да, ама на мен така си ми е добре, далеееч по-спокойно. Не я искам, колкото и четки да прави. Аз не ѝ и вярвам де. Според мъжът ми съм я наказвала много строго, ама и той вече е на мнение, че си е виновна, особено за случая с майка ми - казва, че тя сама се е прецакала.
Та такаа, похвалих ви се. Хубаво, че не си стегнах багажа и не си тръгнах, а реших да опитам. Ето, че всичко е възможно. Blush

# 431
Това в чужбина ли беше? Шест месеца ли са минали?

# 432
Това в чужбина ли беше? Шест месеца ли са минали?
Да. Blush Даже почти 7, лети си времето.

# 433
И пак не съм съгласна да се оставя без нищо.

Наследствен имот на мъжа ви не е ваш! Трябва да мислите и за това.

Това трябва да се забоде на първа страница, макар и да няма пряко отношение към темата за свекървите.

Аз сега започнах да чета темата, извинявайте, че малко късно се включвам, но искам да питам.
В такъв случай кое е най-добро да направи жената, за да е най-добре за нея и да се застрахова по най-добрия начин?

# 434
  • София
Да си има собствени средства жената, за да може да реагира при всякакви ситуации. Дори и да няма лично жилище, финансовата независимост е задължителна и винаги улеснява живота.

Общи условия

Активация на акаунт