С какво ви дразнят свекървите? – 152

 • 37 012
 • 750
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 1 026
Ами явно е достатъчно глупава и влюбена и се стига до тази ситуация. И никой не твърди, че заради етажа е длъжен да търпи или пък реципрочнато, че етажа му дава право да тормози другите. Но за съжаление често меда върви с жилото. ХУбаво е човек да прецени, кое му е по-важно- комфорта на милото или собствения комфорт.
Защото изобщо не оправдавам свекървата на потребителката Елена, но първо къде е сина да скръцне и да сложи ред. И ако не става отделно и далеч за да е добре семейството.

# 46
 • Мнения: 2 673
Няма първо, няма второ.
Лошото възпитание си е лошо възпитание, независимо дали някой ти скърца със зъби или не.
Само на децата се правят забележки и родителите им са отговорни за поведението им.
Възрастните сами си носим отговорност за постъпките, свекървите не правят изключение.
Действията на сина НЕ оправдават свекървата.
А Елена да се сети, че и тя има жило. Нека си е глупава и влюбена, но да си отстоява правата, естествено в рамките на добрия тон и възпитание. Даването на подарък не значи, че ставаш роб и длъжник на подаряващия за вечни времена, каквото и да казват свекървите тук.
Нито по закон е така, нито го има като написано правило.

# 47
 • Мнения: 2 673
Елена, няма как да получиш конкретни съвети.
Всеки случай е различен.
Аз вече не съм с онзи мъж с гадната свекърва, ама той не беше и любовта на живота ми, после срещнах половинката си. Но твоя мъж може да е твоята половинка, така че няма как да ти кажа - напусне го заради свекървата, защото не го считам за правилно.
Иначе бих ти казала да не премълчаваш, но никога не крещи, не викай и не спори. Просто си казвай мнението с равен и тих тон. Казвай си когато ти пречи, не отваряй, затваряй вратата под носа и, бъди винаги учтива, но си казвай каквото ти е на сърцето.
Който се разсърди, да се разсърди.
Няма да ти качи хляба на горната лавица.

# 48
 • Мнения: 673
Оставям това тук:
Някои хора вярват в Дядо Коледа, а други в това, че свекървите ги харесват…
😅

# 49
 • Мнения: 2 485
Леле, вярно някои свекърви са си намерили снахите. Ужас.

# 50
 • Мнения: 1 026
Елена, ето ти конкретни идеи:
1. Мъжа ти да поговори с нея и да сложи граници, кое е приемливо.
2. Да заключване вратата на етажа си.
3. Ти да поговорим с нея, кога е удобно и кога не.
4 Ако всичко това не помага до се изнесете.

# 51
 • София
 • Мнения: 1 139
Много я размихте тази тема. А и никъде не видях конкретни съвети. Някои сте по-злобни и от свекърва ми. Смятам да приключа с този форум.

Ааа, идеални сте си значи една за друга. Направо идилия.Така й се сопни и на нея, може да проработи. Иначе хапвай си закуските и не се притеснявай. 😂

Пп: аз да си кажа, ама туй е друга Елена 😜

# 52
 • при късмета
 • Мнения: 24 132
А не е ли в рамките на нормалното да се помага на възрастните родители?
Ако пък толкова не може да се оправи с пенсията, що пък на де си продаде имота, да си кара чудни старини в една малка гарсониера и да си харчи парите, които е взела от продажбата на къщата. За мен това си е доста добър начин за нормално съществуване след една възраст. Ама не са малко младите, които чакат на пустото наследство.
Много грешиш. Възрастен да продаде имота, който е градил цял живот, е много малко вероятно. От тях си идва това "вардене" на имота, не от младите.
Елена, единственото ти спасение е мъжа ти да говори с нея. Не казваш на него пречи ли му и какво е отношението му към честото и в неподходящо време идване на майка му, а това е от ключово значение за адекватни съвети. Обаче, ако той е пас, нямаш почти никакъв шанс да промениш нещо

# 53
 • Мнения: 1 454
Най-много мъжът на Елена да каже “те така разбират грижата и живота”, това чух наскоро от позната. Точно е помолила мъжът си да каже на майка си да не идва когато ѝ скимне , с ключ в ръка, който ключ е даден точно от него.

# 54
 • Мнения: 2 673
Аз пък смятам, че Елена е права.
Има няколко свекърви тук, които всеки път се нахвърлят на новодошлите снахи и ги отказват да пишат повече.
Не са много по-различнчи от свекървата, която тропа по вратата, само дето го правят виртуално.
И моят съвет беше да не си премълчава и да не позволява това.
Наистина често се прекалява тук с лошото отношение към новите снахи, дошли да търсят съвет и разбиране.
И после темата стои неактивна със седмици.
Ами има защо.

# 55
 • Мнения: 2 361
  Доста години чета тази тема и никога не съм попадала на свекърва от онези с бухтите в 07:00 сутринта, която да даде своята гледна точка. Ако наистина не осъзнаваха какво правят все щеше да се намери някоя да хване микрофона, па да изкрещи, че просто се грижи за "децата". Явно осъзнават, но въпреки това не се сдържат...

# 56
 • Мнения: 21 732
Аз не видях някой да е обидил Елена

Възможно е свекърва и да е невероятна простакеса и каквито там епитети я нарече в откриващия си пост, но в такъв случай най-добре е да не живеят при нея и да си късат нервите, нали това и казахме.

# 57
 • Мнения: 2 673
  Доста години чета тази тема и никога не съм попадала на свекърва от онези с бухтите в 07:00 сутринта, която да даде своята гледна точка. Ако наистина не осъзнаваха какво правят все щеше да се намери някоя да хване микрофона, па да изкрещи, че просто се грижи за "децата". Явно осъзнават, но въпреки това не се сдържат...
Е то не може хем да месиш, хем да слухтиш и чукаш по хорските врати, хем да висиш във форума.
Човешките сили имат предел.
Едно нещо трябва да отпадне и това е форума, защото другите дейности са по-важни.  Joy
Иначе осъзнават, разбира се.
Абсолютно всеки знае, че сутрин рано, вечер късно и между 2 и 4 не се безпокоят хората.

# 58
 • при късмета
 • Мнения: 24 132

Абсолютно всеки знае, че сутрин рано, вечер късно и между 2 и 4 не се безпокоят хората.
Да, ама наредбата казва, че часовете са от 22 до 06. Като дойде в 7, значи я спазва JoyJoyJoy
Бъзикам се аз, ама не бих го издържала. Не да живея у тях, ами каквото ще да е. След първия път заявявам на мъжа си да озапти майка си и да ѝ обясни границите, които сме наложили заедно. Още втория свекървата ще е увикана подобаващо, а ако има трети не изключвам варианта да има летящи чинии с мекици по стълбите. Като не разбира от дума, започваш с действията. Ама мъжа ти трябва да е на твоето мнение, иначе е мисия невъзможна. И имаш проблем с мъжа, а не със свекървата

# 59
 • Мнения: 3 563
Ма ко... сериозно ли ще метнеш чиниите с мекици по свекърва си?! Аз съм определяна като злобна и безчувствена, но чак до такива крайности не бих стигала.
Виж да се разкрещя - може.

Общи условия

Активация на акаунт