С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 561
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Скрит текст:
Моята пък много ме дразни с това, че въобще не държи на семейството. Има две деца и две внучета, това е.
Като задължение приема събирането по Коледа и Великден, други няма.
Скрит текст:
Миналата година по мое настояване се събрахме и то беше едва ли не, че съм ги накарала на сила. А на мъжа ми, му е тъжно, че се събираме със семействата от моя страна и много си помагаме, а неговите въобще.
Милата свекърва вчера даже не звънна на първото си внуче да му честити рождения ден, нито чичото. Тя на изписването на детето не дойде, какво ли да очакваш?
Та това ме дразни, хич не ми пука за нея. Болно ми е за мъжа ми.
На мен такава свекърва би ми била идеална, защото се дразня много на задължителните събирания по Коледа и Великден. Всяка година гледам да се махнем по това време. Е, тогава са и ученическите ваканции, де.

# 481
А сега де, угодия няма!
   И сега ще кажем на тази снаха, да си гледа кефа и живота и да се радва,че свеки не настоява на всеки празник да са заедно. За честитката за РД , ми тя е от разширеното семейство, забравила е.

# 482
  • София
Скрит текст:
А сега де, угодия няма!
   И сега ще кажем на тази снаха, да си гледа кефа и живота и да се радва,че свеки не настоява на всеки празник да са заедно.
За честитката за РД , ми тя е от разширеното семейство, забравила е.
Това какво общо има? Само същинското семейство ли честити РД?

# 483
Само да поясня, Аз много ги обичам, точно поради това, че се виждаме 2 - 3 пъти в годината. Идеално е за мен.
Просто на мъжа ми, му е мъчно.

# 484
Малко ми е снизходително това - болно ми е за мъжа ми, защото неговите роднини са ръбове и не се интересуват от него, пък моите я какви са готини и колко сме задружни Close Като е така, интегрирайте мъжа пълноценно сред вашите родители и роднини, като се почувства на място и щастлив, няма да има за какво да ви е болно.
В крайна сметка той би трябвало да познава родителите си и да е наясно какво може или не може да очаква от тях. Ако продължава да се измъчва, значи не е достигнал онова ниво на зрялост, когато детските и тинейджърски травми и разочарования вече нямат значение и спират да определят живота ни.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 12:38 от АнаИва

# 485
И на мен ми е много странно това със страдащите мъже. Те цял живот все с тази майка са били, това би следвало е супер естестевна динамика за тях, естественото състояние на нещата.
Или пък се е случило някакво отчуждаване след женитбата...
Инак аз на сутринта на рд на децата, когато успея там, пращам на баби и дядовци снимки с тортата и детето. Когато забравят те също се чувстват зле, а ми се иска да го избегна това. Случава се забравяне разбира се. Аз съм забравяла важни рождени дни, хем телефона ми напомня и като ме завърти деня, 100задачки, някой проблем изникне, само да заспи детето и ще звънна и бам събуждам се - то е друга дата:) Случвало ми се е повече от веднъж това. Много гадно, ама мнооого, за мен. Ако на мен не ми честитят на деня хич не може да ме трогне и на никого не се сърдя или на децата ми. Празнуваме си и ни е супер.

# 486
Абсолютно е на ясно и казва, те са си такива. За първи път от 23г, показа че му е мъчно. Нали сте на ясно, че в някакъв момент и той иска същото от своите родители.
Изцяло е интегриран към семействата от моята страна, не мога да кажа моите роднини, защото той е роднина за тях. При взимане на важни решения, всички първо на него звънят.

# 487
Има и хора като мен, които не държат да се интегрират към никакви роднини. Звучи ми много тегаво всички близки примерно на мъжа ми да ми звънят за важни решения. Бррр Не всеки търси тази сплотеност, да знаете.

# 488
Защо на теб да звънят, няма мъж в къщи и като има нещо пиша на синовете ,сега има един тук, но като е далеч ,на другия пиша да се съветвам.
 Да не искате пък никакви контакти? Можеше да си намеря старец, ако знаех , че така ще  е ,да не закачам никого.  Но къде щеше да се връща всеки от тях при чужд човек тук, да не си правим илюзии, че ще е същото  и пак е бащин дом.  Има отчупено парче  тогава и пришито. За тях ,то за жените все тая, все чуждо.

# 489
За да добиете яснота, с майка ми бях миналата година за Коледа. Тази тя ще бъде със семейството на втория си мъж, няма да е сам сама. Винаги знае, че може да дойде, ако реши, но и тя се старае да редува, за да има баланс. Майка ми идва редовно при мен по собствено желание и когато има възможност без да се налага да й се моля като на икона...
Навили сте си, че аз съм кривата, та каквото и да кажа няма да стана права. И пак ще кажа, че съм съгласна да отиде където си иска, но после да не се сърди, когато тя иска аз да отида някъде, а аз не искам... Защото точно това се случва и в момента също...И поне да отдели време за сина си, не за мен. Може да дойде по всяко време на гости в нас, но тя и това не прави, та Коледа остава един от малкото моменти, в които все пак могат да се видят. Но сте прави в едно, това не е моя работа и няма да им оправям аз отношенията, насила хубост няма да стане. Тя като няма желание, коя съм аз да я карам...Просто ще си правя моите планове с мъжа ми и другите да пътуват... Simple Smile
Весели празници Simple Smile

Ох, тези майки, които не могат да живеят сами... И синовете се връзват, както ММ.
Ама така е, като отвсякъде ни натрапват как на Коледа ако не се събереш с една тумба народ, е голяма беда.
Скрит текст:
Има една книга на Гришам как главният герой решава да заминат на круиз в тропиците по Коледа. Обаче единствената , макар и пораснала щерка внезапно решава да се върне, че и годеник да доведе и....добрите сили побеждават, вместо да й кажат истината.

Ами, в случая едната майка – тъщата, си организира празника сама, дъщерята ще я навести преди Коледа. За нея не ѝ е жал, че ще е сам-сама точно на празника. Там семейство и семейни отношения няма.
Другата майка – свекървата – и тя си е организира празника. И настъпва мотиката. Защото е част от семейство и е длъжна да бъде там, където детето ѝ каже. За зла участ децата са две и имат различни представи относно организацията на празника. Грехът на свекървата е, че вместо да се разчекне, избира едната опция.
В резултат снахата се тръшка, защото уж мъжът ѝ се тръшка, че няма да събере цялата рода на едно място. Кой точно се тръшка и защо – на мен лично не ми е ясно. Уж той, ама него не сме го чули, само нейната версия.
С две думи – за мама може, за свекърва не може.
Абе, де що видиш свекърва, бий с чехъла, че ще избяга. Simple Smile

# 490
Не мисля, че снахите чак толкова примират за свекърви дето не се сещат и синове дето страдат. Просто милото, мъжа де, е криво разваля празника на всички, което си е самата истина. Аман от него, да идва майка му, че веднъж поне да си прекараме весело, иначе е сърдит на всички, жена , деца, даже и на котката.

# 491
Скрит текст:
Моята пък много ме дразни с това, че въобще не държи на семейството. Има две деца и две внучета, това е.
Като задължение приема събирането по Коледа и Великден, други няма.
Скрит текст:
Миналата година по мое настояване се събрахме и то беше едва ли не, че съм ги накарала на сила. А на мъжа ми, му е тъжно, че се събираме със семействата от моя страна и много си помагаме, а неговите въобще.
Милата свекърва вчера даже не звънна на първото си внуче да му честити рождения ден, нито чичото. Тя на изписването на детето не дойде, какво ли да очакваш?
Та това ме дразни, хич не ми пука за нея. Болно ми е за мъжа ми.
На мен такава свекърва би ми била идеална, защото се дразня много на задължителните събирания по Коледа и Великден. Всяка година гледам да се махнем по това време. Е, тогава са и ученическите ваканции, де.

Блазе ти, че можете да се махнете. При нас са си задължителни... Simple Smile

# 492
  • София
От теб зависи къде ще ходиш или няма да ходиш. За мъжа ми не отговарям -- голям човек е и решава сам, но за себе си мога и го правя.

# 493
Е, понякога решавам и оставам, но на такива празници не върви - всички събрани, деца, братовчедчета и т.н., подаръци нагласени за децата, не става аз само да седя вкъщи, освен ако става дума за трайно влошени отношения. Но за що-годе нормални не върви. Още повече, че и детето без мен отказва да отиде... (споменавала съм май, че те както се сърдят ако не се ходи, така и никой не му обръща внимание като сме там. И без мен отказва да отива). Така че, невинаги е толкова просто Simple Smile

# 494
  • София
Всичко върви, стига да можеш да поемеш последствията от това. А има и компромисен вариант -- веднъж пренебрегваш себе си и се съобразяваш с тях, следващият път пренебрегваш тях и се съобразяваш със себе си.

Общи условия

Активация на акаунт