С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 536
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
След като дори детето нама желанието да ходи,защо мъжа ти не влезне в положение и на двама ви и поне веднъж да прекарате 3-ма като семейство празник?
Мисля че на този мъж трябва да му се обяснят някои неща

Е, понякога решавам и оставам, но на такива празници не върви - всички събрани, деца, братовчедчета и т.н., подаръци нагласени за децата, не става аз само да седя вкъщи, освен ако става дума за трайно влошени отношения. Но за що-годе нормални не върви. Още повече, че и детето без мен отказва да отиде... (споменавала съм май, че те както се сърдят ако не се ходи, така и никой не му обръща внимание като сме там. И без мен отказва да отива). Така че, невинаги е толкова просто Simple Smile

# 496
Просто е, като отиде с баща си при баба, бащата е този, който трябва да се погрижи да е добре прието детето. Обаче тези бащи се превръщат в децата на маминка и не могат да сварят да се глезят сред роднини, нали цяла година са били на педал, горките.

# 497
Е, хайде сега! Съвсем загубени ги изкарахте тези свои мъже 🙂

# 498
Дечковци-глезанчовци. Simple Smile

# 499
  • Варна
Сега ще ме изядат с парцалите, обаче ми прави впечатление, че тази тема е щурмувана от свекърви 😁
Напротив, в грешка си.
Тази тема е завладяна от свекърви и от време на време безславно и безуспешно щурмувана от снахи. WinkJoy
А по темата за семейството - като се ожени/омъжи човек, създава ново семейство,. Мама, тати, бате и прочие му стават предишно семейство и настоящи най-близки роднини.
Родителите ми починаха като бяхме много млади, винаги съм се грижила за брат ми и за мен е бил приоритет номер едно дори като големи хора. Дълги години имахме само един друг и ние двамата, плюс една възрастна баба си бяхме семейството. Но сега и двамата сме женени и изобщо не ми хрумва, че той е част от семейството ми, нито че аз съм от неговото. Обичам го все така, но живея с ММ, решенията ги вземаме с ММ, както и брат ми вече е отделно с жена си.
Няма как да е като преди и няма как да ги включа в настоящето си семейство.
Но са ми най-близките роднини и част от предишното ми семейство. Това няма как да се промени.
Един ден и детето ми се надявам да не е семейство с мен завинаги, а да създаде истинско и пълноценно свое. Без двуетажни къщи категорично. Stuck Out Tongue Winking Eye

Не мога да си представя един ден да кажа на брат ми, собствената ми кръв, че вече не е е приоритет нищо, че сме израстнали заедно и е бил до мен независимо от всичко.
Мен на 24.12 ме канят на Бъдни вечер, не ми се ходи, но не отказвам, защото ме смятат за достатъчно близка да бъда сред "чужди" роднини. На 25.12 съм си с родителите. Наща снаха отива при нейните родители и сестра за празниците. От наша страна никой не сърди, ако си предупредил достатъчно рано.

# 500
За момента приоритет, т. е. преди всички останали са децата ни. Точка. После ние двамата като двойка. След това вече всички останали любими хора.
А кой как празнува си е негова работа, стига да не ми налага какво аз да правя.
До сега на Бъдни вечер сме си били четиримата у дома. На Коледа или на гости на родителите, или те на нас гостуват. Беше ми поомръзнало.
Тази година ще е различно и нетрадиционно. Подозирам, че ще ни хареса.

# 501
И аз си мислех, че никога няма брат ми да не бъде на първо място, още повече както казах съм му била и като майка, след като нашата почина.
Обаче след като почнахме с опитите за деца, това някак стана по-важно от брат ми, още повече той е на 40 години и може да се погрижи за себе си. Има си и жена, която е чудесен човек и много добра домакиня.
Така че и аз поставям сега приоритетите така - семейството и детето, когато имаме, на първо място и брат, и свеки на второ. Ако нещо се случи с него и има нужда от важна помощ и грижи, естествено това ще бъде от първостепенна важност за мен.
Преди му купувах дрехи, подстригвах го, готвех му любимите неща, обаждах се да му се карам ако кашля, пък не взема мерки. Вече няма как, нито аз имам тази възможност, нито пък е уместно, при положение че си има кой да го прави за него.
Хич и не искам жена му да ме спряга в някой форум, че съм като свекърва. Joy

# 502
  • Пловдив
Е, понякога решавам и оставам, но на такива празници не върви - всички събрани, деца, братовчедчета и т.н., подаръци нагласени за децата, не става аз само да седя вкъщи, освен ако става дума за трайно влошени отношения. Но за що-годе нормални не върви. Още повече, че и детето без мен отказва да отиде... (споменавала съм май, че те както се сърдят ако не се ходи, така и никой не му обръща внимание като сме там. И без мен отказва да отива). Така че, невинаги е толкова просто Simple Smile
И к'во? Не отивам и толкова. Да се сърдят.

# 503
Не е съвсем така. За сърдене, те нека си се сърдят, но защо да се самоизолираш от собственото си семейство!

# 504
  • София
Останах с впечатление, че не иска да се изолира от семейството си, а от близки и не толкова близки роднини.
А и колко да са близки отношенията им, ако не се съобразяват с нейните желания...

# 505
Разбрах, че се предлага мъжът и детето да отидат при родата, а тя да си седи сама вкъщи.
Когато не е по специален повод е полезно и приятно дори, но по празниците - не мисля.

# 506
  • София
Е, мъжът може да остане да празнува със семейството си, не е задължително да ходи всеки път при роднините си.

# 507
Разбрах, че се предлага мъжът и детето да отидат при родата, а тя да си седи сама вкъщи.
Когато не е по специален повод е полезно и приятно дори, но по празниците - не мисля.
Точно така. Когато е без повод, често съм си оставала с причина или без, убеждаваме детето да отскочи малко там с татко си. Но на масови празници все трябва да уважим събирането. Постигаме консенсус, като аз настоявам да отидем само на 25-ти и да се прибираме вечерта, а не с преспиване. На 24-ти сме си само ние вкъщи. Иначе той препочита като се ходи някъде, да се спи, а не да шофираме по тъмниците наобратно, но се съобразява с мен и така сме правили досега, предполагам че и тези празници ще сме така. Просто аз не си падам по роднински сбирки, но наистина не става все да се делиш и намираме компромисни варианти.

# 508
На Коледа да стои сама вкъщи? А мъжа й и детето й да празнуват отделно. Трябва да се постигне някакъв консенсус и да се разберат къде точно ще празнуват тримата, а не да се делят, нали това са семейни празници.

# 509
Едно пожелание към свекървите  и снахите :
Мълчи, когато не те питат. Не давай съвети, ако не ти ги искат. Бъди там, където си добре дошъл. Живей с тези, които те ценят и обичат.
Знай собствената си стойност. И да благодарим на Бог за това, което имаме.
С пожелание за много здраве и топлина в семейството !
Честита Нова Година !!!

Общи условия

Активация на акаунт