С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 533
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • София
ЧНГ на всички! Дано 2024 донесе повече разбирателство между поколенията.
Свеки дойде у нас на Коледа и имаше изява, не остана в масовката. В началото не била в настроение, ММ я докара плачеща, след 5 минути взе думата и пусна обичайните смехове на всяка втора дума...
"Ти можеш ли да паркираш" (щерката кара активно 2 години, има книжка от 4, пътува 12 км до работа). "Мога, бабо." "Ааа, тя и Х. (братовчедката) как кара, как се вре навсякъде, много я бива." (Х. преди 2 месеца взе книжка). И така няколко пъти, всеки път поантата беше колко блестяща е Х.
А съм чувала и репликата как се забила с тая биология, а виж братчедката е много успяла продавачка
Тогава нищо не казах, но онзи ден подметнах на ММ, че тяхното семейство е по-по-най, това всички го знаят. Разбира се, той не чул разговора, оглушал избирателно. И обиден отиде да утешават мама на 31 декември.
Днес отново я закара, стана в 7, без да е на работа... Ами нека

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 13:33 от Cuckoo

# 511
Абе дамии, защо се връзвате на разни дементни баби на 85-90 , казала рекла, еми изкуфяла. Как искам да имам толкова възрастни родители и да си ги виждам, ама няма, умряха си млади.

# 512
  • София
Всъщност е на 77, а този начин на "разговор" съм чувала и когато беше на 60.
"Мама си говори с мен, а баба само ми обяснява какво направила Х." - това беше споделила дъщеря ми на моята майка за гостуванията на Коледа. И си беше чистата истина.

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 14:33 от Cuckoo

# 513
  • Пловдив
Всъщност е на 77, а този начин на "разговор" съм чувала и когато беше на 60.
"Мама си говори с мен, а баба само ми обяснява какво направила Х." - това беше споделила дъщеря ми на моята майка за гостуванията на Коледа. И си беше чистата истина.
Дъщеря ти не е ли казала на баща си какво говори баба и?

# 514
https://www.instagram.com/reel/CzZJmgKLaMq/?utm_source=ig_web_co … =MTdlMjRlYjZlMQ==
 Този е интересен. Мама звъни колкото иска и  трябва.  И се гордее с това.
 Няма да се класира тук.

# 515
Боряна Joy не знам дали е истинско или ирония, но се посмях.
И пак - не е майката виновна, или поне не изцяло. Разделям им вината по равно - майката че така е възпитала, синчето че не е надраснало възпитанието, и снахата че се е набутала зорлем в този любовен триъгълник. А може и да са си доволни тримката, няма как да знаем.

# 516
Тц тц тц спите А? А подаръци за бабите купихте ли? А обадихте ли се да честитите? 😂
Честита Нова Година! Здраве да е пък, другото ще се оправи 🥰

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 17:47 от duh4enceto

# 517
  • Пловдив
За хиляден път - Бабинден не е ден на бабите, а на бабите, които бабуват, тоест акушират. Никъде няма да се обаждам, да не са акушер-гинеколози, акушерки и сестри в родилно отделение.

# 518
Баба съм, но и аз мисля като Янтра. Бабин ден е за хората,които участват в раждането на новия живот. И не ми е ясно защо по нов,по стар стил, на 21.01. си е бабин ден.

# 519
  • София
Дъщеря ти не е ли казала на баща си какво говори баба и?
Баща й присъства там, но е замаян от радост от гостуването у техните и не отчита такива "подробности".
А и как може да накараш майка си зорлем да обича внучката?
Минали неща, споменах го само като отговор защо сме се връзвали на приказките на стари поизкуфели хора.

# 520
Масово е така, все едните внуци са по-, по-, най-. Обичайно следват предпочитаното дете.
И по-тежки случаи има, но децата не са глупави и се дистанцират от тези баби и дядовци.

# 521
Масово е така, все едните внуци са по-, по-, най-. Обичайно следват предпочитаното дете.
И по-тежки случаи има, но децата не са глупави и се дистанцират от тези баби и дядовци.

И при мен беше така - внучката на по-обичаният син беше единствена, аз се отдръпнах от тях и никъде не съм ги споменавала като "баба и дядо". Дори спрях да ги наричам така. Наскоро разбрах, че дядо ми и името ми е забравил защото от години не се интересуват от мен.

# 522
Момичета ,баш знам кой празнува днес ( работя в АГО) 😁
Но в темата много често снахите са споделяли ,че бабите са се сърдили ако не ги поздравят 🥰

# 523
Е те реално нямат празник, за какво се сърдят? Тя и банго Васил може да реши да празнува, и аз какво трябва да направя? Майка ми има 4 внука и 3 правнука, никога не е празнувала на бабин ден. 🤷‍♀️

# 524
Карина, следващото дете бабата да го изроди и ще празнува и тя на Бабинден Hug

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 20:50 от Лютиче 2.0

Общи условия

Активация на акаунт