С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 542
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Значи аз като имам неженен син, той ми е от семейството,а жененият,който живее на горния етаж, не ми е от семейството.

# 466
  Разбира се, че децата винаги ще вАжат, но някой ден отлитат от семейното гнездо и създават свое собствено с партньор, избран от тях. Това е най-естественото нещо на света. Ролите се сменят постоянно, това е положението.

# 467
  • София
Е, значи семейство сме аз и мъжът ми. Децата са временен компонент, който след някоя друга година няма да вАжи Satisfied
Децата ни ще ни останат семейство и като големи. Но когато имат свое собствено, тогава вече им се променят приоритетите и ние трябва да го разберем и да не се държим и да не гледаме на тях, като на 5 годишно събрало се с друго дете на площадката и надзираваш и контролираш и двамата, да не вземат случайно да мръднат сантиметър от нечии стереотип. Като са на 5 и са на площадката знаеш какво и как трябва да се случи. Но когато са на по 30 и двамата имат глави на раменете си и заедно си правят плановете, компромисите, ежедневието и си разпределят отговорностите. Вече не се съобразяват с нас, а с партньора си. И това е най-нормалното нещо на света, той така се движи

Да,да,съгласна съм.
Просто категориите са ми странни, теориите. С практиката се справям по-добре.
Моите виждания са по-скоро като тези на Ирис- добро,лошо, семейството си е семейство. Както моите деца ще са винаги част от него, така и аз съм част от семейството,в което съм родена.
Непоисканата намесата, разбира се, е силно непрепоръчителна във всички случаи.

# 468
  • при късмета
Значи аз като имам неженен син, той ми е от семейството,а жененият,който живее на горния етаж, не ми е от семейството.
Пак гледаш от твоя гледна точка. Трябва да се замислиш за женения ти син кое как е. И нали той живееше в отделната къща, а неженения на втория етаж, сега ги размени

# 469
Сега ще ме изядат с парцалите, обаче ми прави впечатление, че тази тема е щурмувана от свекърви 😁

# 470
Сега ще ме изядат с парцалите, обаче ми прави впечатление, че тази тема е щурмувана от свекърви 😁
Напротив, в грешка си.
Тази тема е завладяна от свекърви и от време на време безславно и безуспешно щурмувана от снахи. WinkJoy
А по темата за семейството - като се ожени/омъжи човек, създава ново семейство,. Мама, тати, бате и прочие му стават предишно семейство и настоящи най-близки роднини.
Родителите ми починаха като бяхме много млади, винаги съм се грижила за брат ми и за мен е бил приоритет номер едно дори като големи хора. Дълги години имахме само един друг и ние двамата, плюс една възрастна баба си бяхме семейството. Но сега и двамата сме женени и изобщо не ми хрумва, че той е част от семейството ми, нито че аз съм от неговото. Обичам го все така, но живея с ММ, решенията ги вземаме с ММ, както и брат ми вече е отделно с жена си.
Няма как да е като преди и няма как да ги включа в настоящето си семейство.
Но са ми най-близките роднини и част от предишното ми семейство. Това няма как да се промени.
Един ден и детето ми се надявам да не е семейство с мен завинаги, а да създаде истинско и пълноценно свое. Без двуетажни къщи категорично. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 471
Да, това си е всъщност темата на свекървите и е доста неприятно да се пише в нея. От време на време минавам и поглеждам дали не се е променила атмосферата - ми не е Confused

# 472
Да, това си е всъщност темата на свекървите и е доста неприятно да се пише в нея. От време на време минавам и поглеждам дали не се е променила атмосферата - ми не е Confused
Може би някога е била създадена от снахи, които вече са свекърви 😁

# 473
Основната част на семейството са мъжът и жената. Деца може и да няма, това отдавна не е задължително. А и когато има деца - целта е да се възпитат самостоятелни индивиди, които да имат свой живот. Родителите, по естествената логика на живота, си отиват по-рано. И ако с родителите сме живели 18-20 години, и с децата пак толкова, с мъжа, както сме се събрали на 30, ако доживеем до 80, живот и здраве, ще имаме 50 години общо битие. Родителите (и едните, и другите), човек може да игнорира и загърби; децата могат да заминат по други континенти, да са твърде заети със собствените си ангажименти. И ако мъжът не е избран умно, и с него няма "спойка" и общи интереси, тогава започват драмите и намесите в чужди семейства (и на деца, и на родители).
Честно, аз жена с щастлив брак и 100% подкрепящ съпруг, която да дава наклон и да иска да превъзпитава родители, и да се бърка на децата си, не съм видяла.

# 474
  • София
Аз никога не съм била сеекърва, няма и да бъда. Имах късмета да попадна на златна свекърва, която и вече 13 години след развода  наричам "майко" понякога, защото жената ми е като втора майка. Дума напареки не ми е казала, не ми се е бъркала, не ми е нареждала. Но, разбира се, ако бях попаднала на змей като някои тук щях и аз да се отстоявам! Затова коментарите тук често са насочени към снахата  - идиоти има навсякъде. И много по-лесно и ефикасно е да поставиш граници и да ги отстояваш на всяка цена. Също така в повечето случаи мъжът е мухльо и ако той постави съответните граници ще е много по-леко и безболезнено. БНД си беше свършил работата. А много жени тук, за да оправдаят него, или своя си избор търсят на грешното място. И тровят живота си.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 08:58 от Светулчица

# 475
Аз като се изнесох от нас и заживях сама вече се чувствах като отделно семейство, на нашите казвах, че съм отделно домакинство, да не се обидят, но се чувствах отделна единица.

# 476
Като чета, всички мислим еднакво относно семейството. Съгласна съм с вас, дъщеря ми съпругът и детето са отделно от нашето семейство,което включва мен и ММ. Дори нежененият ми син е отделно от нас/ като се прибере от София, идва пир нас, не си стои сам на другия етаж/- не се бъркаме в неговите решения, не му даваме наклон. Той понякога иска съвет, защото е на все още крехките 19 г . Решенията, които касаят лично мен и ММ вземаме сами,същото е и с дъщеря ми.Нямаме никакво желание да се бъркаме,че да носим и отговорност после . Да се оправят, големи хора са.
   Аз в думата семейство влагам по-романтичен смисъл - ние сме един юмрук, в добро и лошо.Това е. Иначе всеки да си знае вратата и банята.
   Стига с тия свекърви, дето налазват темата. Другите нямаме ли право на мнение? Понякога има и недобри снахи, да кажа по-меко.

# 477
Ма  ко, АЗ съм в отделна къща. Синовете ми са в една. Т.е.на еднакво  в пряк и  преносен смисъл  здравословно разстояние  от мен и аз от тях. ( на 10 м от вход до вход).
Спокойно,   Deni Drajm,  Phlox,   свекървите сме доста  по - малко в тази тема.Няма да ви  "надбилюрим".

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 12:33 от K.A.G.

# 478
Моята пък много ме дразни с това, че въобще не държи на семейството. Има две деца и две внучета, това е. Като задължение приема събирането по Коледа и Великден, други няма. Миналата година по мое настояване се събрахме и то беше едва ли не, че съм ги накарала на сила. А на мъжа ми, му е тъжно, че се събираме със семействата от моя страна и много си помагаме, а неговите въобще.
Милата свекърва вчера даже не звънна на първото си внуче да му честити рождения ден, нито чичото. Тя на изписването на детето не дойде, какво ли да очакваш?
Та това ме дразни, хич не ми пука за нея. Болно ми е за мъжа ми.

# 479
Ето това  аз никога няма да направя.  независимо дали се  или не се броим за  семейство.  Терминологията няма значение.Има  значение  смисълът  на понятието.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 11:06 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт