С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 525
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Ма ко, досега не съм видяла някой, който да се различава драстично от родителите си.
Може и да има изключения, но аз не съм срещала още такива.
А, ти недей да успокояваш толкова момичетата..... крушата не ражда ябълки, та да внимават с кого свързват живота си.

# 541
  • София
Здравейте.
По темата-мен ме дразни, защото не спира да подхвърля разни неща за предстоящата ни сватба, като например: “Ама за какво ви е тая сватба?” “Ама вие не се ли отказахте да правите сватба?”При положение, че имаме вече дата, часове за гражданско, църква, ресторант, поканите се изработват в момента, и така нататък.
Държа да подчертая, че нея никой не я кара да прави абсолютно нищо, нито пък искаме да ни финансира, или да ни помага с организацията.
На Коледа реших да ѝ покажа какви покани съм харесала, тя попита “значи все още не сте се отказали, вие знаете ли, че няма да си избиете парите, знаете ли, че ще ви стъпи на 30000 лв, и още, и още. При което със сина ѝ се изпокараха, и си тръгнахме сърдити.
Още безброй много неща мога да кажа, но това е най-изнервящото на този етап… 😵💫
Прекалила е. Едно е да си кажеш мнението, друго е да имитираш развален грамофон.

# 542
Щом почне пак по темата,кажи си ясно:..Разбрах,че тази сватба не ти е по сърце,но моля те спри да приказваш по въпроса.Това е нашата сватба,ние си я плащаме и ще правим каквото искаме.Ти само ни разваляш настроението. И така упорито всеки път.

# 543
Дистанция, дистанция,  игнор, " капаци" на ушите , тапи в ушите  и т.н. прогресиращо подобно отношение.
С подобни екземпляри друго не помага.
На сватба за 30000 лв все ще намеря кой да я отдалечи достатъчно, за да си прекарам прекрасно деня.

# 544
Една позната ще се жени за немец в България. Коментарът на свекървата като съобщили бил: "Е предполагам присъствието е задължително..." с леко тъжен тон.

# 545
  • при късмета
Дистанция, дистанция,  игнор, " капаци" на ушите , тапи в ушите  и т.н. прогресиращо подобно отношение.
На сватба за 30000 лв все ще намеря кой да я отдалечи достатъчно, за да си прекарам прекрасно деня.
Напротив. С подобни екземпляри, ако приложиш този начин на действие, само ще го амбицираш да се меси повече и повече. Единственото решение е пряка конфронтация, твърда и най-важното - на време. Т.е. в началото и наченките на какъвто и да е проблем. Защото ако стане статукво ти да си слагаш, тапи, да игнорираш и т.н., ще стане статукво и нейното натякване. По-добре да парираш изцяло действия, които са неприемливи, отколкото цял живот да се чудиш как да ги заобикаляш. Няма да спрат да те дразнят при това положение и тормоза пак остава за теб

# 546
Може и да не  е. Какво толкова.

# 547
Това немската свекърва ли? Ами да и кажат,че присъствието не е задължително.

# 548
Който плаща, той поръчва музиката. Обясни това на свекърва си и ѝ натърти дебело, че ако продължава в същия дух, може и да не получи покана.

# 549
Напротив. С подобни екземпляри, ако приложиш този начин на действие, само ще го амбицираш да се меси повече и повече. Единственото решение е пряка конфронтация, твърда и най-важното - на време. Т.е. в началото и наченките на какъвто и да е проблем. Защото ако стане статукво ти да си слагаш, тапи, да игнорираш и т.н., ще стане статукво и нейното натякване. По-добре да парираш изцяло действия, които са неприемливи, отколкото цял живот да се чудиш как да ги заобикаляш. Няма да спрат да те дразнят при това положение и тормоза пак остава за теб
Жив пример. 8 години мълчах, все да съм добрата, за да има мир и разбирателство, и ми се качи на главата 🤠

# 550
Не може от ден първи да тръгваш на война .
Поне за мен е неприемливо.

# 551
  • при късмета
Е то е ясно, че не е от първия ден. Казах при появата на проблем, нещо, което те дразни и натякване няколко пъти за каквото и да е. Самата дума "няколко" изключва първия ден

# 552
Моите мили свекъри в деня на нашета сватба отидоха сутринта докато ние тръгвахме към обредния дом тръгнаха да си купят сирене от и мляко домашно от един познат до нас, ей така пътьом преди сватбата. Подарък не получихме за сватбата, нито поздравление искрено, а така през зъби служебно, нито каквото и да било трогване от тяхна страна. Те са си и такива в живота по принцип за абсолютно всичко, тях нито болести ги трогват, нито проблеми, нито жест направен към тях, нито внуци, нито празници наши, нито на децата.

# 553
Ами сведете комуникацията до минимум.Щом не се интересуват от вас,значи нямате проблем.Интересно е обаче какво казва сина им по въпроса.

# 554
Е то е ясно, че не е от първия ден. Казах при появата на проблем, нещо, което те дразни и натякване няколко пъти за каквото и да е. Самата дума "няколко" изключва първия ден

Баш си е от първия ден.
Тази жена не е казала в прав текст “не те харесвам”, но по заобиколен начин го разбрах. И, когато се сгодихме, и при още случаи..
тя си е такава, явно.

Общи условия

Активация на акаунт