С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 517
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Не може всички да ви харесват.Не са и длъжни.Но и двете страни са длъжни да се държат прилично.

# 556
  • при късмета
Тя ще продължи да не те харесва, това не можеш да промениш. Можеш да промениш това дали ти къса нервите или не

# 557
  • Варна
"Тя си е такава" предполага, че не би харесала теб, Иванка, Драганка, Петканка... т.е нищо лично. Щом не е лично, защо има драма? Досада да, но да ме дразни не виждам как.  Не знам, чета ви тук, много си го слагате на сърце, ама хора с различна чувствителност има. Пък и вярно, аз попораснах, че чак остарях, не се кося много-много.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 13:37 от plqsak

# 558
"Тя си е такава" предполага, че не би харесала теб, Иванка, Драганка, Петканка... т.е нищо лично. Щом не е лично, защо има драма? Досада да, но да ме дразни не виждам как.  Не знам, чета ви тук, много си го слагате на сърце, ама хора с различна чувствителност има. Пък и вярно, аз попораснах, че чак остарях не се кося много-много

Слагам си го, защото аз съм подходила добре спрямо нея, и не виждам причина да се държи така. Дори силно казано е, че си го слагам, по-скоро ме изнервя. Все пак не съм дебил, и не става въпрос за комшийката, а за част от семейството на бъдещия ми мъж.

Ние с него се познаваме от 8 години, и той наистина няма нищо общо с нея. Понеже нагоре стана въпрос, че като минат хормоните, щяло да е друго.

# 559
Кат одъртеем, не моем се познаем.  Ама ти е рано за това.

# 560
Аз не мисля, че свекървата със сватбата за 30 бона не харесва снахата. По вероятно не може да преживее прахосването на толкова пари за излишества, както го вижда тя. Предполагам че затова не може да се удържи  от намилане и натякване. . Всъщност тя не е против семейството, а  против голяма сватба , нали така?

Или въобще не иска да се жените и да сте заедно?  
Просто и отговаряй всеки път, че вие си решавате за какво да си дадете парите. Това няма да я спре да опява обаче, явно за нея това е грандиозно разхищение.

Ако е това, аз лично я разбирам донякъде, но не е нито моя, нито пък нейна работа.

# 561
Аз не мисля, че свекървата със сватбата за 30 бона не харесва снахата. По вероятно не може да преживее прахосването на толкова пари за излишества, както го вижда тя. Предполагам че затова не може да се удържи  от намилане и натякване. . Всъщност тя не е против семейството, а  против голяма сватба , нали така?

Просто и отговаряй всеки път, че вие си решавате за какво да си дадете парите. Това няма да я спре да опява обаче, явно за нея това е грандиозно разхищение.

Ако е това, аз лично я разбирам донякъде, но не е нито моя, нито пък нейна работа.
А може би въпросната свекърва я яде, че ненагледното й синче ще даде такива пари?!
Най- добре е да се прекъсва всеки порив да намила на момента.

# 562
  • София
Щом с младоженецът сте на едно мнение, всичко е ОК.
Моята свекърва все бучеше, че няма да има хоро на сватбата ни, но и двамата бяхме единодушни, че не желаем. Даже ММ повече от мен. 20 години по-късно, тя е покойница и като си говорим за сватбата ни, аз понякога казвам: "Да ѝ бяхме пуснали едно хоро на жената, може ли да сме толкова дребнави?" А мъжът ми  отговаря: "Толкова си изкукала вече, че за сватбите на децата и духова музика ще поискаш".

Ще си направите нещата както вие сте си решили, тъкмо няма да ви се месят с претенции.
Пожелавам ти разкошна сватба! Съсредоточи се върху собстеното си удоволствие от деня и не се впрягай на разтревожената за финасовото ви бъдеще свекърва.

Дали те харесва? Вероятно - не! Но то вероятно няма достойна за нейното момче. Приеми го!
Ако снахите приемаха априори, че свекървите няма да ги харесват, всичко би било къде-къде по-лесно. Ще могат само приятно да се изненадват ако вземе да се окаже, че са на "една честота" (по някои въпроси). Ама вие сте на различни - тя е на вълна "спестовност", а ти на вълна "искам хубава сватба".
Пожелавам ти след 20-30 години брачен живот, да си казваш: "Този сватбен ден наистина беше страхотен и си заслужаваше всяка стотинка!"

# 563

Тя решава, че ще излезе 30000, никой от нас не е казал подобно нещо. Ние сме практични хора, няма да пилеем пари. Половината от парите ще платят моите родители (по тяхно желание и предложение), така че би трябвало да е спокойна.
Тя просто е на мнение, че сватба не ни трябва изобщо, никаква.

# 564
Толкова беше на сина преди 10+ години, не е нещо извънредно и  нечувано.
 Стига само да мърмори, да не почне да обработва.
 Като наближи моментът и  казвате какво се иска от нея - захранва младоженците с питка и мед . Каквото сте планирали - да си знае и не се  върти като муха какво следва.

# 565
  • София
Може да и е неудобно, че не може да участва наравно със сватовете. Пари няма, за да извади, значи най-доброто решение е вие да се откажете от празненството. Така няма да е бедната роднина.
Измислям си причини, не оправдавам свекървата.

# 566
На възрастните хора в общия случай всичко им се вижда скъпо.
А, наистина сватба за около 30 000лв(а и за 20 000 да е)каквито обикновено са сватбите, е сериозен разход. Някак, наложиха се елементи, които оскъпяват събитието и всеки ги предвижда по "подразбиране" - украси, сватбени агенции, изнесени ритуали, "изненади" и тн. неща, които преди около 20г ги нямаше.
Нашата сватба навремето беше в луксозен ресторант, с изискано меню, но не беше още въведено "флористика, изненади и тн" и двамата работещи си я платихме от налични и текущи средства. В днешно време, не виждам как може да се извадят 20-30 000лв без кредит, а ако са спестявания, също си е разход на средства, които не са събрани за ден, два.

Не оправдавам свекървата, но вероятно се притеснява да не затънете в заеми и да имате финансови проблеми. Най-добре синът и да говори с нея, да не ви огорчава празника.

# 567
Може да и е неудобно, че не може да участва наравно със сватовете. Пари няма, за да извади, значи най-доброто решение е вие да се откажете от празненството. Така няма да е бедната роднина.
Измислям си причини, не оправдавам свекървата.

Пари има, много повече от сватовете, не е в това въпросът. А и тя не знае изобщо, че моите родители ще ни дават пари. Просто жената не вижда смисъл в сватбата (в което няма нищо лошо), просто да не го натрапва така.

# 568
  • София
Аз съм присъствала на две сватби (и на двете бях от страната точно на свекървата, дори не на младоженеца, че свекървите са ми приятелки), на които те не одобряваха снахите и се цупеха на сватбата. Честно казано бях шокирана, че е възможно от жени, които смятам за интелигентни, добрички и на около 50+ бяха тогава (т.е. не се предполага да са изкукали) да се държат по този начин.
Едната просто като я поздравих изока: "Е, не съм особено радостна, не беше тя за него, ама какво да направя?", а другата дори си поплака пред мен на масата, когато седнах да си поприказваме: "Ох, защо нея взе, ох какво ще правим сега?", все едно е настанало природно бедствие. Аз чак се смеех и се опитах се да я успокоявам и казвах да не се излага, че момичето е симпатяга, младите се обичат... а тя нараждаше като на погребение. Ами разведоха са след 6 г. не знам кой е бил виновен, може би не съм знаела някои подробности.
Другото семейство още са си заедно, имат си две дечица, разбират се, свекървата уж свикна, радва им се, това са и единствени внуци, но като си говорим все снахата е накарала синът ѝ да направи нещата, които тя не одобрява. Няма доказателства, че е така, но тя била сигурна, той сам не можел да ги измисли. Смяла съм се с глас и само си повтарям, че вероятно и аз такава ще стана.

# 569
Според мен е до нрава на човек.
Чистосърдечните ще се зарадват на щастието на детето си, дори на чуждите - независимо за сватба, раждане на детенце , израстване в образование или кариера. Изключвам случаите когато светят червени лампи, които се виждат отдалече, но човек с пеперуди в стомаха е сляп.
Тогава и да говориш- полза няма, получаваш си от времето житейските уроци.

Общи условия

Активация на акаунт