С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 517
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Нищо ограничено няма. Или се радваш или не, за каквото и да е. Ако не си показваш емоциите, кой е виновен, че не си разбран правилно. То много сложно да кажеш честито с усмивка.

# 586
Абе едно е да не подскача и да рони сълзи от радост, друго е в прав текст да ти казва, да не правите сватба. Във втория случай, нещата са кристално ясни.

# 587
Опосум грешен изказ😉 обикновено жените прекалено самоуверено смятат , че могат да променят мъжете. Всъщност хората са си каквито са,  не се променят възрастни( децата се превъзпитават и то до определена възраст) , при добро желание просто се нагаждат към ситуацията - дали ще замълчат, дали ще изговорят, дали ще потърсят специалист , но само и единствено от тях зависи ( те да поискат)да постигнат баланс в отношенията.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 15:19 от ccvet

# 588
  • София
По-старите поколения може би по исторически и други причини  смятат , че синовете винаги ще имат избор и могат да се оженяткогато решат. Докато женските майки къде подсъзнателно, къде съвсем съзнателно, се страхуват от липсата на кандидати за дъщерите си.
Майка ми така говореше за брат ми, точно обратното на вижданията й за мен. Но съдбата си прави шеги...

# 589
  • София
Проектосвекървата на Sunflower29 да няма някакви деменциални отклонения? Не виждам как ще ти кажа детето ти датата за сватбата, а ти след 6 месеца ще питаш все едно за сефте чуваш!?! Може да не си сигурен точно кога беше, ама хич пък да нямаш спомен…

# 590
Елена 1212 и Sunflower29, ето ви една кардинална грешка. Сравнение, което винаги е в полза на семейството от което произлизаме. Което е нормално, де, с това сме свикнали. Но обективността е задължителна - ако хората честитят (примерно) и се държат като хора после, макар и по-резервирано не значи, че не одобряват, има едно на ум или каквото там. Фактът, че някой ревал и прегръщал от радост в един момент, нищо не значи за по-сетнешните отношения. Разбира се коментирам частта с външния израз на емоциите, не конкретно вашите случаи, там вие си знаете, но залитнахте към това. Все пак, сродяваме се, ама са друго семейство.
В полза на семейството, в което сме израсли -грънци. Тук говорим за едни напълно нормални човешки реакции и чувства, понеже човека по природа е социално същество, изпитващо емпатия и всякакви чувства, както и показващо ги. А не темерут. Такива има много, но тях ги считаме за отклонение от нормата на обществото.
 За допълнение мога да кажа, че това са уж най-близките хора на мъжа ми освен мен и децата, но те от самото му детство са делели 2те ти деца(него и брат му), и до ден днешен съм чувала приказки от рода на това колко пари са дали по мъжа ми като дете и как той им бил длъжен?!! Докато за другия нищо не споменават и не дават косъм да падне от главата му. Никога за нищо не го поздравиха - при успехи в службата и други, при раждането на децата ни 1 цвете не ми подариха, едно честито не ми казаха, аз им честитих, че са станали баба и дядо. На рожденни и именни дни се случва доста често да ни игнорират изцяло, нито поздрав, какво остава за подарък... Дори в деня на празника са идвали при нас, черпили сме ги а те "Мерси" и толкова по въпроса. Е, извинявайте, но не можете да говорите, че си гледам от моята камбанария, т.е. как е било в моето семейство. Понеже във всяко нормално семейство тези отношения не знам кой би ги сметнал за нормални....
П.С. -Забравих да спомена, че мъжа ми, израстнал и "възпитан" в такова семейство не го смята за нормално, а точно обратното.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 15:45 от Елена1212

# 591
Просто прекратете всякакви инициативи за обаждания или срещи с роднини, които не се интересуват от вас.
Те не ви поздравяват за ваши празници , съответно и вие спирате да ги поздравявате за техните .

# 592
Аз от тъщата съм чувала, в деня на сватбата докато й честитят,  да отговаря "да се женят, че да се развеждат по-скоро".
Разведоха са след по-малко от година и не по вина на тъщата. Веднага след сватбата заминаха в чужбина.

# 593
  • София
В полза на семейството, в което сме израсли -грънци. Тук говорим за едни напълно нормални човешки реакции и чувства, понеже човека по природа е социално същество, изпитващо емпатия и всякакви чувства, както и показващо ги. А не темерут. Такива има много, но тях ги считаме за отклонение от нормата на обществото.  
Хич не са грънци, но тукашните нагласи са такива. Аз не си падам особено по постоянно развълнуваните и лигавещи се хора, пък нека съм темерут. Или да слушам със седмици за успехите на детеНЦЕ.
Може би си чувала за екстроверти и интроверти, като вторите все още не са обявени за "отклонение от нормата на обществото", освен от теб. Невинаги южняшките бурни страсти са ок, добре че свекърите ти не са чужденци.
В работата си виждам хора, които се заобичват много и след някоя године вече се плюят също толкова страстно. Е, мерси

# 594
Независимо от начина на изразяване на емоции и конкретно кой колко е обран в показването на чувства, никой не е отменял задължителните стандарти за добри обноски. Много от описваните в тази тема ситуации и конкретно на последните страници са следствие на липсата на елементарно възпитание и дори самодоволното демонстриране на такава липса.

# 595
Хич не са грънци, но тукашните нагласи са такива. Аз не си падам особено по постоянно развълнуваните и лигавещи се хора, пък нека съм темерут. Или да слушам със седмици за успехите на детеНЦЕ.
Може би си чувала за екстроверти и интроверти, като вторите все още не са обявени за "отклонение от нормата на обществото", освен от теб. Невинаги южняшките бурни страсти са ок, добре че свекърите ти не са чужденци.
В работата си виждам хора, които се заобичват много и след някоя године вече се плюят също толкова страстно. Е, мерси
Ако обичаш обърни внимание и на втората част от мнението ми. И не виждам някъде да  съм споменала, че аз и семейството ми сме от лигавещите се и развълнуваните.  И, да чувала съм за екстроверти и интроверти, но тяхното поведение не спада в нито една категория. Те просто са безчувствени и студенокръвни, неуважителни и постоянно негативно настроени, постоянно говорещи язвителни коментари, никога 1 добра дума. Това не е интроверт, а е темерут за мен,  и не само за мен, но няма да задълбавам.

# 596
Не разбрах, темерутите са отклонение от нормата на обществото ли 🙂

# 597
Не разбрах, темерутите са отклонение от нормата на обществото ли 🙂
Не, отклонение от обществото са такива, каквито определих в по-долната част на поста ми. А такива като вас, които се хващат за една дума, ги наричам заядливи. Simple Smile

# 598
  • София
Ако обичаш обърни внимание и на втората част от мнението ми. И не виждам някъде да  съм споменала, че аз и семейството ми сме от лигавещите се и развълнуваните.  И, да чувала съм за екстроверти и интроверти, но тяхното поведение не спада в нито една категория. Те просто са безчувствени и студенокръвни, неуважителни и постоянно негативно настроени, постоянно говорещи язвителни коментари, никога 1 добра дума. Това не е интроверт, а е темерут за мен,  и не само за мен, но няма да задълбавам.
Обичам и съм обърнала внимание. В първата част даваш едни общи твърдения за хората изобщо, с които не съм съгласна.  Също така не очаквам ти (както повечето хора) да осъзнаваш, че може да си прекалено вълнуваща или лигавеща се в нечии очи. Далеч по-лесно е да обидиш/принизиш всеки и всичко, което се различава от "твоето".
Независимо от начина на изразяване на емоции и конкретно кой колко е обран в показването на чувства, никой не е отменял задължителните стандарти за добри обноски.
В добрите обноски влиза и това да не наричаш хората "отклонение", а после да скачаш, че се заяждали.

# 599
Как се отнася тази жена към идеята за сватба, изобщо не определя как ще се отнася към други теми за семейството ви.
Моята свекърва се радваше (видимо) на нашата сватба, а после се оказа дзвер.
Тази бъдеща свекърва може наистина да се притеснява за финансовата страна, макар че не тя плаща, просто заради собствената си практичност, или да кажем - скъперничество.  Дано пък после да е по-приемлива в отношението си към вас като младо семейство.

Не че и аз го вярвам, но не е изключено, нали? Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт