С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 476
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Със сигурност и двете се дразнят една на друго. Или едната не е човек.
 Ще се справят, няма накъде иначе.
 Няма да си убиват майките мъжете.

# 646
  • при късмета
Никой не е тръгнал да убива майки. Ама на тези майки работа ли им е да обсъждат чужда сватба? И да, щом те не се женят е чужда, пък нищо, че единия е сина им

# 647
Ма ко, аз лично не съм се намесвала.
 Свикнала с малко ми се стори разточително, но пари не са ми искали, със заем беше, към днешна дата  вече са на друга плоскост.
 Изкарват.
  Но не мога да  се отпускам и да харесвам тяхното. Мой проблем, за мене си е разсъждението.
 Аз толкова пари не съм сънувала.

Нито са ми се обяснявали ,нито съм го искала.
 И все пак - къде отиде уважението към собствената майка.
 Тази тема направо я забива в земята , прави я виновна , ненормална дори.
 Все едно не се дразним на съсед, началник - същото  е.
 да си мрънка.
 Свекървата - също.
Моята не е спирала да мрънка, правех се че ме викат и  отпрашвам, двор голям.
 И да откъсваш син от майка му, прокрадва се тук,    и никога за дъщеря от нейната майка ,тя  е светица - дразни също.
 Ако синът ми се обърне срещу мен - да се оправя.
 Има задължение да ме погребат с брат си или както се случи ,че брат му не се свърта в държавата.
 Ако не - служебно.
 Но да ме трови и изисква от мен ,да не уважава стореното, не приемам.
 Като е с гръб, аз също.
 Колкото съм била послушна за всеки, колкото съм се раздавала ,толкова вече 20 години сама свикнах и да се уважавам.
 Изисквам и от децата си ,всеки друг не е от значение ,но от тях ще ме боли много.
  И съм в правото си. Както не дават някои деца на баби да ти накажат, така и обратното може да  е.
 да се опитат само.

# 648
  • София
Плащат сватбата си сами, съответно сами решават колко да похарчат. Къде видя неуважение към свекървата тук?

# 649
От това последното нищо не разбрах.

Нещата са много прости - когато има ВЗАИМНО уважение, животът върви много леко и за снахата и за свекървата, а и за всички около тях.

И това, че някой е търпял унижения и гадно отношение, не означава, че и другите жени трябва да търпят.

# 650
Винаги има начин да се разберат  разумно.
 Последно за дата е питала свекървата. Знаела , ама пак пита. Явно е приела.
 Въобще тонът тук  е на неуважение. Не конкретно.
 Допълвам - какво не си разбрала - времената се менят както за млади ,така и  за стари.
 Да не мислиш ,че като се отнасят към някого ,който и да е ,като към недоразвит, неразбиращ, той ще  е  щастлив  и ще понася всичко.
 Двупосочно  е.
 Оплаква се от мрънкане снахата.
 Толкова.
  Нищо радикално  е кардинално.

# 651
  • Варна
Ми тя и Боряна каза това за уважението. Но си запази правото да има различно виждане кое е разточително и неоправдано - без да го натриса обаче. Останалият коментар нямаше връзка с конкретния казус, по-скоро с налагащото се в темата усещане, че родители (в частност свекърви) много лесно се отписват от живота на младите

# 652
Ми тя и Боряна каза това за уважението. Но си запази правото да има различно виждане кое е разточително и неоправдано - без да го натриса обаче. Останалият коментар нямаше връзка с конкретния казус, по-скоро с налагащото се в темата усещане, че родители (в частност свекърви) много лесно се отписват от живота на младите
Точно това казах.

# 653
  • при късмета
Боряна, в съседната тема се коментират тъстове, натрисащи се всеки ден у младите. Потребителката вече усеща проблеми в семейството си заради това. Там съветите не се различават от тази тема, когато случая е обратен и натрисащите се са свекърите. Та дискриминация няма.
И не, не си длъжен да уважаваш някого, който се меси и ти налага нещо за собствения ти живот. да изисква уважение от сина си, но като се налага на снахата какво уважение да ѝ се отдава? Нито ѝ е дете, нито ѝ е длъжна с нещо, ама уважението е задължително, дори да се меси в собствената ми сватба. Ми няма начин да ме накара да я уважавам. Никакъв. това са действия, които не предизвикват уважение, а точно обратното. Свекървите трябва да се научат, че въпросното уважение не им се дължи по подразбиране и ако го искат, те трябва също да го проявят. Защото ако могат да изискват от синовете си, то от снахите нямат това основание. И като тръгнат с такива намеси още в началото на съвместния им живот, независимо дали със сватба или без, после и да им дойде акъла, и да искат да оправят положението, трудно ще стане. А снахата няма да е тази, която ще иницира промяна. По-логичното е да прекрати контакти или да са бутафорно възпитани.
Не се принизяват свекървите, защото са такива, а се укоряват действия и думи на свекърви, които са неприемливи. Все пак темата е с такова заглавие и хората си казват с какво ги дразнят. Вдигнете темата за похвали на свекървите и там ще се пише по темата.
И както вече ти казаха, "аз колко съм търпяла" изобщо не е основание друг да търпи. Аз в ония години съм била дете и пак не съм търпяла, за тогава нормални неща, например учител да посегне на дете. Никакъв аргумент не е това за какъвто и да е казус. Да търпят слабохарактерните и смотаните, които не могат да се справят. Другите не са длъжни

# 654
Точно това казвам, никой не е длъжен. Двупосочно  е.
 Можеш да игнорираш някого, тъща ,свекърва, че за тях говорим, но тя също може.
 Да се разберем.

# 655
Чудесно. Определено предпочитам да ме игнорират, пред това да ми се месят в семейството.

Колкото до казуса със сватбата - ами изключително невъзпитано е да те поканят на сватба, а ти да им кажеш да не се женят. Още повече, че сами си я плащат. Ами няма как да бъде уважавана от бъдещата снаха.

# 656
  • при късмета
Ами да ги беше игнорирала вместо да намила за сватбата. Ама не е

# 657
Боряна, защо ако не зачитат мнението ти, веднага скачаш, че е неуважение? Значи, ако не съм съгласна със свекървата, не я уважавам? А тя защо не зачита моето? Пак ли е защото не ме уважава? Вие сами апелирате за чуваемост, уважение, подкрепа, помощ, пък от ваша страна, един авторитет, който ние искаме или не сме длъжни да се съобразяваме. Еми не е окей, не мислиш ли? В крайна сметка като са решили младите нещо, давайте си непоисканото мнение, пък те да си чупят главите. Ама не, вие знаете най-добре, всички трябва вас да слушат и да мълчат, иначе реветв, че не ви уважават......

# 658
Снахата питала ли е свекърва си - "а ти защо не искаш сватба?" Или не съм прочела нещо?

Дайте шанс на свекървата да си изплаче притесненията или ако ще да си тресне гнева, но да си освободи душата. Току-виж се довери на снаха си, може толкова непонятна и ненормална причина да има, че да се разберат и да се смеят после всички.

# 659
  • Варна
Едно си баба знае, едно си бае.

Общи условия

Активация на акаунт