С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 488
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ако някой очаква такова нещо, грешката е негова.
Както не се очаква, така се сравняват постоянно едните и другите родители.
И аз съм го правила, няма да си кривя душата. Но винаги се старая да съм справедлива и не съм спестявала на майка си, ако смятам, че се е престаравала.
Обаче после се започват приказки как трябва на родителите да се угажда, един вид да им връщаш твоето отглеждане. И то често от родители, които с детето са карали по програма минимум.

# 631
  • София
...
Не твърдя, че не сравняват. Казвам "Какво от това, че те сравняват?" Вероятно и мен са ме сравнявали с другата снаха. Разплетох си чорапите от вълнение.

# 632
И аз съм го правила, няма да си кривя душата. Но винаги се старая да съм справедлива и не съм спестявала на майка си, ако смятам, че се е престаравала.
Обаче после се започват приказки как трябва на родителите да се угажда, един вид да им връщаш твоето отглеждане. И то често от родители, които с детето са карали по програма минимум.
Аз от майка си и баба си знам, че не се връща на родителите. Каквото си получил като грижа и отношение като дете, връщаш на своите деца. И за мен така е редно, поне в частта с претенциите. Разбира се, ако си отгледан с любов и грижа, ще правиш всичко за родителите ти, когато имат нужда от помощ. Но не и те да претендират, да искат да ти определят, защото, видите ли, си им длъжен. Ами не, не си, не и за претенции да се намърдват и командват в твоето семейство.

Особено пък една свекърва, която самата тя е била снаха и знае какво е. Малко смирение, малко отдръпване, ама е толкова трудно за някои!!!

# 633
Има едно стихотворение за деца - благодаря ти , мамо, за топлия ти скут, за майчиното рамо, за майчиния труд.
 Не със думи ,с отношение  да се показва  е достатъчно.  Не са изверги майките,  ако има са изключение.
 Пък една майка благодари на Бог, че детето и  е пораснало човек, успяла е да даде  на света човек. И да не  е успяла пак го обича и страда за него.
 Друго няма какво според мен.
 Това са отношения между тях и друг няма нужда да влиза.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 15:44 от Бор_яна

# 634
  • при късмета
Но пък въпросната мама, с всички тези "аргументи" да се чувства съвсем свободна да влиза в отношенията на детето си с половинката му, така ли? Единствено връзката с нея трябва да се пази, с другите, не е важно

# 635
Въпросната мама с детето си има връзка. Нататък работа няма. Или не може така?

# 636
Sunfower29,
Да пратите официална покана на свекървата за сватбата.
Дори да сте от много модерните младоженци само с интернет сайт и виртуални покани, за нея задължително разпечатайте една и я поднесете (може само синът) с думите:  "Ето, мамо, да си имаш черно на бяло всички важни дати и часове". Sunglasses

# 637
Нали каза, че поканите се подготвяли. Значи ще са от старите, хартиени, може да се връчи една и на майката.
Ама пък със скандал си били тръгнали насред Коледа, така че не знам.

# 638
  • при късмета
Въпросната мама с детето си има връзка. Нататък работа няма. Или не може така?
Може разбира се. Само връзката не разбрах, защото изобщо не е ставало дума тази връзка да се прекъсва или нещо такова. И като коментираме сватба, се предполага, че друг е действащо лице в тази сватба, на маминка

# 639
Коментирах горния на моя пост.
За сватбата вече се изказах.

# 640
Ами щом сватбата е мечтата на младоженеца, значи той трябва да го каже на майка си, че това му е супер желанието и много иска голяма сватба.  Да се оправят.

Булката може при всяка нахална вметка на свекървата да казва само - "Еми то и аз не исках, но Гошо настоява да имаме и арка с гълъби".

# 641
  • при късмета
Тя мрънка и на двамата, че не им трябва сватба. Това, че е по инициатива на сина ѝ изобщо не е от значение вероятно. Тя не иска сватбата и точка. Само това си знае. Беше казано, че точно сина ѝ се кара с нея по темата, до сега не е дало резултат

# 642
От голямо значение е и понеже е абсолютна рядкост, синът може веднъж завинаги да изясни на майка си, че той е човекът, който настоява за голяма сватба, много иска, твърдо е решил да има голяма сватба, мечта му е  и рекламациите към него - ако въобще продължи да има такива.

# 643
Едно : Чух те, сватба ще има ,защото искам. Ако тя не чуе - неин проблем. Не вярвам да отмени ресторант,  брак.

# 644
  • при късмета
Там е работата, че ако не чуе не е неин проблем, тя го прави техен. С мрънкането и натякването си. Ако си беше неин, бъдещата снаха изобщо нямаше да е впечатлена или да я дразни

Общи условия

Активация на акаунт