WIZZAIR - 46

• 41 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Натрупаните усвоени точки в Wizz air профила колко време важат и в какъв срок могат да се използват?

# 541
Натрупаните усвоени точки в Wizz air профила колко време важат и в какъв срок могат да се използват?
1 година.

# 542
Различно е. Първо, що се отнася до сайта на ДСК - там точките важат около две години. Аз примерно имам в момента там точки, които изтичат на 31.12.2026 г. - тези точки са ми от направени разходи от януари и февруари тази година. Там имам и точки, които изтичат 31.12.2025 г. - тези точки са ми от направени разходи през 2023-а година.
Що се отнася до сайта на WizzAir, тоест за точките, които сте прехвърлили от ДСК към Wizz - те важат една календарна година. Ако направите прехвърляне на точки днес към WizzAir, те ще ви важат до 14.03.2025 г.
Моят съвет е да правите следното: дръжте точките колкото се може по-дълго в ДСК. Прехвърлете ги в WizzAir чак тогава, когато сте решили да си купите самолетен билет. Ако не сте решили и точките ви си стоят в ДСК, те ще важат цели две години. И, ако към края на тези две години вие все още не сте си купили самолетен билет, за да не изгорят, тогава ги прехвърлете в WizzAir - така ще им добавите още една година живот - ще станат общо три, ако не сте си купили никакви самолетни билети. Хубаво е да знаете обаче, че този вариант е най-добър за продължителността на живота на точките ви, но има един недостатък. Намирате си евтини билети за желана дестинация и решавате да купувате, съответно прехвърляте необходимите точки от ДСК към WizzAir. Това обаче отнема време. Обикновено е до два дена, но понякога се бавят със седмица, а в редки случаи и с повече. Докато дойдат точките ви в WizzAir акаунта цената на самолетните билети, които желаете, може да е съвсем различна. Тоест, възможно е да изпуснете евтините билети и те да са станали значително по-скъпи.

# 543
  • София
Има вариант точките в Wizz air акаунта да са от cashback на booking и тогава са с по-къс срок (най-вероятно 6/9 месеца), но то си пише винаги до кога са валидни.

# 544
Напоследък е доста бързо прехвърлянето на точките - снощи около полунощ ги пуснах, преди час дойде съобщение, че вече са прехвърлени в Уиз профила.

# 545
То по принцип е бързо (по-малко от един ден), освен когато системата не работи и се чака 1-2 седмици (а това се случва без предизвестие и не е много рядко).

# 546
Здравейте, мога ли няколко часа след резервация, да канселирам? Какви неустойки имам?

# 547
Здравейте, мога ли няколко часа след резервация, да канселирам? Какви неустойки имам?
Само ако си с флекс. Иначе гориш. Видях, че питаш и за Раян, там пък май изобщо няма флекс, поне аз не знам или имаше някаква тарифа.

# 548
Последно, с коя компания е грешката? Таксата за отказ на Уиз е 65 евро, на човек на посока. Ако сте платили по-малко, просто не летите и толкова.
Но не бързайте да отказвате. Винаги има надежда да отменят или променят полета, тогава ще можете да си получите парите.

# 549
В никоя компания, в мен е. Обърках датите на двете компании са с еднакви дати. И просто се чудя при коя няма проблем за отказ от резервацията . Но платих по-малко от 65€, така че просто няма да отказвам нищо.

# 550
  • sf
Т.е. купила си билети за една и съща дестинация и с двете авиокомпании?

# 551
В никоя компания, в мен е. Обърках датите на двете компании са с еднакви дати. И просто се чудя при коя няма проблем за отказ от резервацията . Но платих по-малко от 65€, така че просто няма да отказвам нищо.
Не знам колко време е минало, но пиши на Раян според мен, за да пробваш да смениш датата, ако нямаш вече билет за обратно

# 552
Т.е. купила си билети за една и съща дестинация и с двете авиокомпании?
Да, с едната отиване, с другата връщане. Трябваше Уж.
Ама … сложих една и същата дата.

# 553
Райън позволяват смяна заради грешка, до 24 часа след резервацията. Може да смените датата, ще доплатите, ако има разлика в цената.

# 554
Уважаеми WIZZ Traveler,

Вашият полет на Wizz Air излита след около 5 дни, но все още се нуждаем от информация от вас, така че вие/другите във вашата резервация да бъдете регистрирани автоматично.

За да сте сигурни, че нашата услуга за автоматично чекиране работи за вас, моля, въведете данните за документите и телефонните номера за всички пътуващи пътници във вашата резервация възможно най-скоро!

УПРАВЛЯВАЙТЕ МОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ

Ще ви изпратим вашите бордни карти, след като изпратите тези данни.

Времето изтича, така че, моля, погрижете се за тези липсващи подробности, за да се насладите на безгрижно пътуване!

Екипът на Wizz Air
Ето това съобщение получавам в пощата си за трети път.Нямам опит и се чудя дали е коректно.Имам платен полет с автоматично чекиране.Ако някой може,моля да ме успокои,:smiley:

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 10:42 от ludobile

Общи условия

Активация на акаунт