Мнения на Birdie...

• 261 655
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 020
Birdie, според Вас коя е подходящата възраст за проходилка/ паяк

# 1 021
Здравейте!!!
Имам бебе почи на 2мес.Има много чуствително стомахче! Дразни го почти всяка храна която ям, с изключение на картофите, ориза, чушките и месото.Хапна ли нещо друго веднага му се проявяват коликите и поне два дена има доста силни болки и после, ако внимавам какво ям се успокоява! Незнам какво да правя! Мога ли да ям толкова ограничено разнообразие от продукти?Това няма ли да се отрази върху качеството на кърмата? Благодаря!

# 1 022
Здравейте, моля за съвет. Синът ми е на 3 години, от два дни се оплаква че го боли пишката, не го свързвам с нищо - пикае нормално с плътна струя, без да го боли, няма температура, храни се пие вода, жизнен е, външно няма признаци да се е ударил, най ме притесни че вчера сутринта на слипа му имаше една капка с ръждив цвят според мен е примесена с кръв, същият ден му пуснах стерилна урина - няма нищо, взех направление за педиатър, следобед ще го водя и ще искам да ми пусне направление за обикновена урина и кръв и да ни изпрати на уролог ли не знам. Имам притеснения, че може да е песъчинка или камъче, не го болят бъбреци според мен. Дано не е нещо сериозно. Да добавя къпя го всеки ден, забелвам пишката нормално, няма фимоза.

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 10:59 от kim76

# 1 023
Birdie, според Вас коя е подходящата възраст за проходилка/ паяк
Проходилката е подвижно столче Simple Smile Най-добре седят и се забавляват в нея в диапазона 8 (7.5)-11 -12 месеца.
После прохождат и не ги интересува много.
Някой съм виждал да слагат деца и на 6-6.5-7 месеца.

За какви проблеми "с кръста" и "мускулатурата на гръбчето" изобщо може да става въпрос? Детето седи в проходилката с опора назад. Не се ли "увреждат" същите когато детето седи извън проходилката? Ами то детето тогава не би трябвало изобщо да седи по принцип-така пак може да се "увреди гръбначната мускулатура"... Нонсенси са тези, глупости... Както и фамозните "четири-опорни стоежа" или "разтваряне ръце по корем" на деца, които още не могат да се обръщат добре...

# 1 024
Здравейте!!!
Имам бебе почи на 2мес.Има много чуствително стомахче! Дразни го почти всяка храна която ям, с изключение на картофите, ориза, чушките и месото.Хапна ли нещо друго веднага му се проявяват коликите и поне два дена има доста силни болки и после, ако внимавам какво ям се успокоява! Незнам какво да правя! Мога ли да ям толкова ограничено разнообразие от продукти?Това няма ли да се отрази върху качеството на кърмата? Благодаря!
Избягвайте:
*зеле
*ядки всякакъв вид!
*големи количества прясно мляко или напитки на база на прясно мляко (с какао, например).
Внимавайте за добрата техника на кърмене-може би детето да не захваща добре гърдата и да пие въздух около сърното (да не прави добър вакуум).

# 1 025
Здравейте, моля за съвет. Синът ми е на 3 години, от два дни се оплаква че го боли пишката, не го свързвам с нищо - пикае нормално с плътна струя, без да го боли, няма температура, храни се пие вода, жизнен е, външно няма признаци да се е ударил, най ме притесни че вчера сутринта на слипа му имаше една капка с ръждив цвят според мен е примесена с кръв, същият ден му пуснах стерилна урина - няма нищо, взех направление за педиатър, следобед ще го водя и ще искам да ми пусне направление за обикновена урина и кръв и да ни изпрати на уролог ли не знам. Имам притеснения, че може да е песъчинка или камъче, не го болят бъбреци според мен. Дано не е нещо сериозно.
Това вероятно са кристали пикочна киселина или някакво раздразване в областта (особено ако сме "забелвали", което по принцип НЕ БИ трябвало изобщо да правим!)
Понякога същото се получава и от прекалена консумация на газирани напитки,сокове или шоколад...
Предлагайте повече вода...ако иска да пие. Не прекалявайте с дрешките.

# 1 026
а как се лекува? Значи през целият ден няма капки по слипа, само след като е спал сутринта, защо?

# 1 027
Здравейте, какви са признаците за вадене на трета сливица?  Благодаря!

# 1 028
Зздравей Бърди.Какви температуропонижаващи лекарства както и лекарства за корем и отпадналост мога да давам на дъщеря ми-13 години.Тя е с астма и приема Сингулар.Благодаря

# 1 029
а как се лекува? Значи през целият ден няма капки по слипа, само след като е спал сутринта, защо?
Правим общо изследване на урина+посявка.
Ако са наред-проследяваме.
Стремим се да даваме повече вода за известно време-без принуда!
Защото сутринта по принцип урината е по концентрирана...и в нея изкристализират урати, оставяйки такива петна. Понякога при бебета има като кристалчета с ръждиво-кафеникав цвят в памперса...

# 1 030
Здравейте, какви са признаците за вадене на трета сливица?  Благодаря!
Показанията за изваждане са размерите и, и симптомите свързани с това.
Тук се изследва с фиброоптика-вижда се веднага дали има уголемена и значима "трета" сливица. Или правим рентгенография...
Иначе от най-значимите симптоми са трайни и продължителни хреми, заглъхване на ушичките, хъркане, неспокоен сън, спане с отворена уста вечер (не е абсолютно),рецидивиращи отити, сънливост на децата през деня.
Особено е нужно да се подчертае-кашлица! хронична и трудно овладяваща се със стандартни медикаменти.
Най-често Астма се диагностицира, а всъщност детето има "трета сливица". Махате я, и нещата се оправят... Колко дечица пият Сингюлер за това...Боже...

# 1 031
Зздравей Бърди.Какви температуропонижаващи лекарства както и лекарства за корем и отпадналост мога да давам на дъщеря ми-13 години.Тя е с астма и приема Сингулар.Благодаря
"За корем"? Не знам-зависи от диагнозата. Не се дава нещо, без да е уточнена причината за коремната болка.
Антипиретици-Парацетамол, Нурофен.

# 1 032
А може ли да навреди на детето ако се извади третата сливица, но се окаже че не е била за вадене

# 1 033
А може ли да навреди на детето ако се извади третата сливица, но се окаже че не е била за вадене
"Навреди" от самата и липса след операцията-не.
Но "навреди" вследствие всички възможни оперативни и постоперативни неприятности, свързани с ненужна намеса-да.
Имам чувството (простете) че в Бг подхождат към този проблем в двете крайности:
*крайна комерсиализация-вадят от материален интерес
*не вадят, или не виждат че има нужда да я извадят, при очебийни ситуации.

# 1 034
"За корем"? Не знам-зависи от диагнозата. Не се дава нещо, без да е уточнена причината за коремната болка.
Антипиретици-Парацетамол, Нурофен.
А може ли нош-па или бусколизин а дуспаталитин.Няма ли да навредят приемани със Сингурар.Това се отнася и за Парацетамола и Нурофена.В листовката на Нурофен-СТОП ГРИП пише че за астматици трябва да се внимава с приема.

Общи условия

Активация на акаунт