Когато видях вашата тема аз вече бях пуснала моята и тайно се надявах, че може би ще се включите, но после прочетох заглавния ви пост и най-накрая реших да ви пиша!
Моят малък син е вече на три месеца и на 6.03 ни биха първата ваксина ДТК и полиомиелит. Пъривят прием на ваксината го отложихме с месец, защото предния бяхме болни от грип у дома. До тук добре, но сега след приема на ваксините той получи реакция, която лично аз не очаквах. Щест часа след приема бебе спа (не съм прекъсвала съня на детето, защото знам че в такива ситуации е нормално да са по-сънливи, а и си мисля, че им е необходима тази почивка), не яде, а когато го взех след този дълъг сън той беше много блед, с мораво сини кръгове под очите и около устата, изключително отпуснат и много, много студен и потен. В началото не искаше да засуче, но след известно време засука, леко порозовя и след това пак прижълтя. Ние приехме, това че яде като добър индикатор, но всичко друго много ме притесни. Високата температура по принцип не ме плаши, защото знам, че това е естествена реакция на организма, негова нормална защитна функция, но това понижаване на температурата силно ме озадачава. Обадих се на педиатърката, за да се консултирам с нея, но тя каза, че това са номални реакции. След това се обадих и на моя лекар хомеопат и взехме един прием Thuya occidentalis, след което детенце видимо се подобри. В по-късен разговор с моя лекар хомеопат стана на въпрос, че детето е било пред алергичен шок, а говорим за човек който не драматизира излишно нещата. Предстои ми подробно обсъждане на ситуацията с педиатърката на детето, но исках преди това да чуя и вашето мнение. Та въпросите са ми - наистина ли бебе е било пред алергичен шок, защото на мен това ми звучи страшно??? И ако е така, как се процедира в такива случаи оттук нататък??? И какви ваксини трябва да взема, за да минават по-леко ваксинациите???? Може ли и двете ваксини да не се дават едновременно???? И има ли вариант тяхното поставяне да се отложи до момент, в който самото дете ще бъде по-стабилно от здравословна гледна точка???
Благодаря ви предварително!!!
Забравих да допълня, че локална реакциа на ДТК ваксината не се наблюдава.