Мнения на Birdie...

• 262 423
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 140
Здравейте, Birdie!!
Когато видях вашата тема аз вече бях пуснала моята и тайно се надявах, че може би ще се включите, но после прочетох заглавния ви пост и най-накрая реших да ви пиша!
Моят малък син е вече на три месеца и на 6.03 ни биха първата ваксина ДТК и полиомиелит. Пъривят прием на ваксината го отложихме с месец, защото предния бяхме болни от грип у дома. До тук добре, но сега след приема на ваксините той получи реакция, която лично аз не очаквах. Щест часа след приема бебе спа (не съм прекъсвала съня на детето, защото знам че в такива ситуации е нормално да са по-сънливи, а и си мисля, че им е необходима тази почивка), не яде, а когато го взех след този дълъг сън той беше много блед, с мораво сини кръгове под очите и около устата, изключително отпуснат и много, много студен и потен. В началото не искаше да засуче, но след известно време засука, леко порозовя и след това пак прижълтя. Ние приехме, това че яде като добър индикатор, но всичко друго много ме притесни. Високата температура по принцип не ме плаши, защото знам, че това е естествена реакция на организма, негова нормална защитна функция, но това понижаване на температурата силно ме озадачава. Обадих се на педиатърката, за да се консултирам с нея, но тя каза, че това са номални реакции. След това се обадих и на моя лекар хомеопат и взехме един прием Thuya occidentalis, след което детенце видимо се подобри. В по-късен разговор с моя лекар хомеопат стана на въпрос, че детето е било пред алергичен шок, а говорим за човек който не драматизира излишно нещата.  Предстои ми подробно обсъждане на ситуацията с педиатърката на детето, но исках преди това да чуя и вашето мнение. Та въпросите са ми - наистина ли бебе е било пред алергичен шок, защото на мен това ми звучи страшно??? И ако е така, как се процедира в такива случаи оттук нататък??? И какви ваксини трябва да взема, за да минават по-леко ваксинациите???? Може ли и двете ваксини да не се дават едновременно???? И има ли вариант тяхното поставяне да се отложи до момент, в който самото дете ще бъде по-стабилно от здравословна гледна точка???
Благодаря ви предварително!!!
Забравих да допълня, че локална реакциа на ДТК ваксината не се наблюдава.

# 1 141
Ваксината беше от Здравната каса, или?

# 1 142
Здравейте, дъщеря ми която е на една година от няколко дена по време на хранене започва да повръща.  Още преди да се е нахранила просто отваря уста и повръща всичко което е изяла до момента на фонтан.  В понеделник заведох батко и на лекар и му откриха гнойна ангина, в следствие на което прегледаха и нея и лекарката каза че гърлото и е много червено.  Изписаха и   Суметролим-по 7,5мл  на 12 часа.  Освен това има диагноза алергичен ринит за което пи Ериус 20 дена-преди два дена го спряхме.   Според вас на какво се дължи това повръщане, възможно ли е да е от някое лекарство?  За цял ден тя поне два пъти повръща храната-остават и към 50гр.  да    си доизяде порцията.  Храната е разнообразна от частна кухна, пасирана като пюре.  Предварително ви благодаря!             
Може да се дължат оплакванията на фарингит, но може да е и вирусен гастрентерит в началото. Само в развитие ще стане ясно...
Не е редно да даваме Аериус 20 дена... Sad
При какъв лекар да я заведа и за какви признаци да наблюдавам?

# 1 143
Консултирайте с Вашия педиатър... Simple Smile

# 1 144
Ами тя казва че понеже и никнели зъби или евентуално съм я прехранвала

# 1 145
Здравейте, !! Моето момченце е на 2 год. През август тръгнахме на ясла и оттам се почна голябото боледуване. Септември направи и плевмония със астм.пристъпи. След това още две тежки грипболедувания. Последно болни бяхме на 12 февр.Всичко това лекувано с антибиотици/през 2-3 седмици,/ от които  2 пъти по 3 шишета Зенат в растояние на месец При последното боледуване февр. изписаха аугументин, който не дадох. Правих изследвания за алергия- излезе към кравето мляко. Притеснението ми обаче е в голямото количество изпит антибиотик и поведението на детенце сега. Не играе, вне му се спи...

# 1 146
Ваксината беше от Здравната каса, или?
Да, по здравна каса беше!!!

# 1 147
Вероятно ДТК е причина за това.
За следващите ваксинации може да вземете Инфанрикс+Имовакс Полио (инжекционно полио).
Отдавна дискутираме че тези ваксини от Здравната каса не са добър избор...

"В по-късен разговор с моя лекар хомеопат стана на въпрос, че детето е било пред алергичен шок..."
->Трудно е да кажете толкова отговорно нещо без да сте прегледали детето. Но имайки пред вид качеството на ДТК "от касата", това е възможно... Сигурно НЕ са нормални постваксинационни реакции тези... Добрите ваксини не дават такива реакции...

# 1 148
Здравейте, !! Моето момченце е на 2 год. През август тръгнахме на ясла и оттам се почна голябото боледуване. Септември направи и плевмония със астм.пристъпи. След това още две тежки грипболедувания. Последно болни бяхме на 12 февр.Всичко това лекувано с антибиотици/през 2-3 седмици,/ от които  2 пъти по 3 шишета Зенат в растояние на месец При последното боледуване февр. изписаха аугументин, който не дадох. Правих изследвания за алергия- излезе към кравето мляко. Притеснението ми обаче е в голямото количество изпит антибиотик и поведението на детенце сега. Не играе, вне му се спи...
Направете едни общи кръвни изследвания за вероятна желязо-недоимъчна анемия...
През тази есен ваксинирайте с противогрипната ваксина...

# 1 149
Ами тя казва че понеже и никнели зъби или евентуално съм я прехранвала
Само от преглед може да имаме достоверни резултати...
Без да съм прегледал??

# 1 150
За следващите ваксинации може да вземете Инфанрикс+Имовакс Полио (инжекционно полио).
И вие мислите, че това инжеционо полио е по-добрия варант. Не ме разбирайте погрешно, не поставям думите ви под съмнение, но онова, което изчетох вчера от вашите постова останах с убеждението, че именно онова полио, което се дава на капки е по-добрия вариант. И, може да прозвучи малко глуповато, но пак тук някъде беше споменато, че трябва ваксинациите да се правят с една и съща ваксина ( не казвам, че това е ваше мнение). Не, че това важи за нашия случай, но ме интерисува дали смяната няма допълнително да натовари нещата (въпреки, че се съмнявам, но искам да попитам).

# 1 151
ДТК е причината за проблемите Ви, и по точно коклюшната и съставка.
От много години се ползва ДТаК с безклетъчна коклюшна съставка...

Никой не ползва орално полио в Европа от около 2001-2002-2003.
Не е желателно да сменяте вида полио, но с оглед даденостите в Бг и сигурността на детето, Имовакс (и изобщо всички ваксини съдържащи инактивирано полио) са очевидно по-добрия избор.
Варианти за Вас:
*Инфанрикс+Имовакс полио
*Пентаксим (ДТа+Полио+Хиб)
*Тетраксим+Акт-Хиб
*Инфанрикс-ИПВ-Хиб (ако я намерите в Бг).

# 1 152
Бърди, може ли пак нещо за ваксините - говорих с нашето Джи Пи за триваксината - морбили, паротит, рубеола - аз пожелах да закупя някаква по качествена, но специално за нея докторката ми каза че тези по здравна каса са на същата фирма, т.е. същите, няма смисъл да си купувам - наистина ли е така?

# 1 153
Здравейте Birdie,

Тъй като безсилието и старха ме обземат - реших и тук да търся помощ и съвет.

Никола е на 10 месеца  (ваксиниран редовно с Пентаксим, кърмен до 8.5 месеца и късно захранен; без показни алергии към храни) и преди месец (на 04.02.2007) постъпи в пулмологията на Александровска болница (грип "подарък" от таткото) - при постъпването имаше хрипчета и лекарите поставиха диагноза - Бронхиолит. След 3 денонощия на инхалации с Вентолин и антибиотик Фромилид (през устата) - детето нямаше вече хрипове и решиха да ни изпишат... но... детето получи разтройство и ни оставиха в болницата, като смениха антибиотика с Амикацин (мускулно - 1 път на ден). Детето правеше температури - 37.7 - 38.2 , а 2 пъти в денонощието пикове от 39.2. Температурата се овладяваше с Панадол-бебе и аналгин (капка на кило тегло при пиковете). Съответно минахме на диета - Лечебна Хумана, солетки и обикновени бисквити. Смекта и Ентерол - по 1 пакетче в денонощието. След 7 дена антибиотика (Амикацин) бе сменен със Цефатриксин - венозно 1 път на ден и след като установиха, че е загубил тегло (500гр) му включиха системи (3 дни по 1 банка). Дадоха и KCL 0,5% - 3ml. 2 пъти на ден през устата. След тези вливания - 48 часа детето беше стабилно и ни изписаха. През този период - 2 пъти УНГ направи обстоен преглед, зада изключи - отит. Също така 2 пъти беше правена ПКК и урина - които показаха - цитирам лекарите "кръвната картина показва инфекциозен процес - но хемоглобина е добър 119,5 , а урината е добра"
В къщи продължихме диетата и постепенно включихме - сухар и оризова-безмлечна каша, а след първата седмица и изкиснато сирене (20-30 грама в попарата от сухар). Дадохме 1 лъжица варен картоф, а след 1 ден 100-150 гр. варен картоф.

И след тази одисея - на 6ти Март имаме 5 изхождания - последните 3 от които рядки. И така следващтите 3 дни дадох Ентепол (1 саше на ден) и едно саше Смекта. Изхожданията станаха кашести - един ден 3 изхождания, следващия 4 и следващия 5 изхождания.

Записах час за инфекционист -  в петък 9ти март. След прегледа (който се състоеше в: слушалка на гърдите и на коремчето; опипване & натиск в областа на горната и долна част на коремчето), лекарката назначи Hidrasec 10mg сашета - 3 пъти по 1 на ден, Имунобор (За чревната микро флора и имунитета) и смени Лечебната Хумана с  млякото на Нестле Al110.

Каза да не даваме повече обикновени бисквити и солети, въобще да не даваме нищо - освен печена ябълка, Хуманата и оризовата безмлечна каша. Тъй като детето не хареса млчкото - минахме обратно на Хуманата (след консултация с докторката по телефона). (Тук искам да спомена нещо, което ме изуми - докторката ни попита дали сме забелили пишката на детето и при нашия отговор, че не сме я пипали - тя възмутено и пренебрежително каза - "Ама как така, той вече е голям!!!" и издърпа кожичката на пениса му , скъса я, потече кръв и детето се разрева. Стана за около 2 секунди.... след вика на мъжа ми "НЕ!! Не пипайте!!" тя още по възмутено ни погледна ...след това и казах, че доц. Бранков ни е казал да не пипаме...тя онемя....как да предположа, че инфекционист ще нарани така детето ми...обадих се на доц. Бранков и сигурно ще ходим при него в понеделник...)

И така - доверието в тази лекарка -инфекционист определено намаля, и  сега съм в безизходица...

Моля ви ако имате възможност да ми помогнете със съвет - какво мога да направя за детето си?
(мога да Ви изпратя епикризата от болницата, водя точен дневник на захранването по дата, колко, какво, кога, реакции и т.н.)
Благодаря ви предварително,
Елена Попова

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 18:53 от eunos03

# 1 154
Въпросът ми е малко страничен, но се опитвам да помогна на едни приятели, на които детенцето е болно. Има ли в България "Мустарген" или "Карио-лизин"? Лошото е, че има вероятност това да е търговското наименование във Франция, а при нас да се води под друго. Питането ми е спешно и се надявам някой да има информация по въпроса  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт