Мнения на Birdie...

• 262 185
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 245
  • Дива Индия
Birdie, първо моите уважения към теб. Имала съм случаи да се убедя в правилността на мненията ти.
Това което искам да питам е във връзка с това, че синът ми, който вече навърши 7 години, все още всяка вечер преди сън пие кисело мляко със захар (около 200 мл.)  Дали не е прекалено?
... Дано въпросът ми не е много глупав, просто се притеснявам да не прекаляваме.

# 1 246
Цитат
сладко"? предполагам не мед или ягоди
Случвало се е...
А това, че и давам понякога вечер хамомила 15CH - 2-3 драженца вечер оказва ли някакво отр. влияние? Простете за невежеството... какво е Олинт 0.05%
Благодаря Ви за отзива!

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 17:59 от mima kalina

# 1 247
Birdie, първо моите уважения към теб. Имала съм случаи да се убедя в правилността на мненията ти.
Това което искам да питам е във връзка с това, че синът ми, който вече навърши 7 години, все още всяка вечер преди сън пие кисело мляко със захар (около 200 мл.)  Дали не е прекалено?
... Дано въпросът ми не е много глупав, просто се притеснявам да не прекаляваме.
Не, не е прекалено. Щом му харесва...

# 1 248
Цитат
сладко"? предполагам не мед или ягоди
Случвало се е...
А това, че и давам понякога вечер хамомила 15CH - 2-3 драженца вечер оказва ли някакво отр. влияние? Простете за невежеството... какво е Олинт 0.05%
Благодаря Ви за отзива!
Не давайте тези неща! Няма полза от тях ("хамомила 15CH - 2-3 драженца вечер...")...
Олинт са капки за нос-единствено тях използваме и можем да използваме при малки деца (под 9-10 месеца), защото са с доказана безопасност.
Нито Коларгол, нито Адреналин, нито разни "прескрибции Улевинов"... Коларгол направо изгаря лигавицата-вследствие това се отварят ринити за седмици. Вече-химични и алерголог не закъснява да се появи. Оттам до Фризопеп и Аериус/Зиртек за месеци пътят е "приготвен".

# 1 249
Бьрди,  Olynth 0,05% са основно симпатикомиметик(Xylomethazolin) ,който се равнява на адреналин(макар и слаб) и има сь6тите страни4ни ефекти...висок пулс,и тн...Вярно,4е веднага отпу6ват носа,но и те разраняват лигавицата и пове4е от 3 дни не се препорь4ват.Отделно стават "навик" и не действат,а се минава на 0,1% и тн...И пьтя кьм това което си изброил пак си остава и при Олинт. Wink

# 1 250
Има доста проучвания върху Олинт при деца (за субстанцията, имам пред вид).
Надеждна е, ако не се злоупотребява.
Няма друго по-надеждно средство в момента за ден два употреба.
Или предпочиташ сребърни разтвори (Коларгол?) или микстури с Кортикостероиди?
Едва ли... Simple Smile
Ако знаеш друг метод-кажи-и на мен ми трябва... само не лук в нослето Mr. Green

p.s. Надявам се сте добре вече-драсни ред на л.с. Simple Smile

# 1 251
Привет докторе,
ще се радвам, ако ми отговорите...

както бях ви споменавала преди време едното слъзно каналче на оченцето на Вики е по-тясно, поради което понякога, когато и е запушен носът или при силни ринити оченцето сълзи. В момента се получава точно това сълзене, понеже е с хрема и почти запушено носле вече близо седмица. Оченцето сълзи, и днес като се събуди имаше и горелчета. Не ми се ще да я водя на болницата (мисля, че съм ви споделяла поради какви причини), а на часно могат да я видят чак в събота. Спомням си, че ми бяха казали че в подобни случаи мога да ползвам капките Офталмо-септонекс (дано не бъркам, но мисля че така се казваха) или е достатъчно само да забърсвам оченцето със стерилна марличка.

Благодаря   bouquet

# 1 252
Бърди, добър вечер!
Кристиан, здравей!
А какво мислите за Трипафлавин при доказан златист стафилокок в носа, защо не и друг причинител? Става дума за приложението му при бебета под 6 месеца и приложен много внимателно с намазване на ноздрата, а НЕ С накапване?
Благодаря!

# 1 253
Trypaflavin (Acriflavin) = 2,7-Diamino-N-Methylacridinium (chlorid)
Тук сьм го среЩал zа деzинфекция на аквариуми...но го има и на таблетки zа сму4ене zа гьрло.
Докаzан zлатист стафилокок не оzна4ава,4е е при4ина zа симптоматиката. Peace

Бьрди,
Мерси,ок сме.
И аz полzвам понякога Олинт (тук името му е Отривин).Но zа бебета има и 0,025,а не 0,05.
Ина4е иzбягвам докато мога поне малко да диЩам преz носа,слагам солена вода.За бебета кьрма или фиz.раzтвор. Peace

# 1 254
Привет докторе,
ще се радвам, ако ми отговорите...

както бях ви споменавала преди време едното слъзно каналче на оченцето на Вики е по-тясно, поради което понякога, когато и е запушен носът или при силни ринити оченцето сълзи. В момента се получава точно това сълзене, понеже е с хрема и почти запушено носле вече близо седмица. Оченцето сълзи, и днес като се събуди имаше и горелчета. Не ми се ще да я водя на болницата (мисля, че съм ви споделяла поради какви причини), а на часно могат да я видят чак в събота. Спомням си, че ми бяха казали че в подобни случаи мога да ползвам капките Офталмо-септонекс (дано не бъркам, но мисля че така се казваха) или е достатъчно само да забърсвам оченцето със стерилна марличка.

Благодаря   bouquet
Само забърсване е достатъчно, ако склерата не е зачервена. Ако е, Тобрекс от 0.3% е добър избор.

# 1 255
Бърди, добър вечер!
Кристиан, здравей!
А какво мислите за Трипафлавин при доказан златист стафилокок в носа, защо не и друг причинител? Става дума за приложението му при бебета под 6 месеца и приложен много внимателно с намазване на ноздрата, а НЕ С накапване?
Благодаря!
Не ползвам това нещо-не се намира тук и не се продава за тази цел.
Има назален Бактробан, който е добър избор.

"Докаzан zлатист стафилокок не оzна4ава,4е е при4ина zа симптоматиката. "
->Да, това е така в повечето случаи...

# 1 256
Trypaflavin (Acriflavin) = 2,7-Diamino-N-Methylacridinium (chlorid)
Тук сьм го среЩал zа деzинфекция на аквариуми...но го има и на таблетки zа сму4ене zа гьрло.
Докаzан zлатист стафилокок не оzна4ава,4е е при4ина zа симптоматиката. Peace

Бьрди,
Мерси,ок сме.
И аz полzвам понякога Олинт (тук името му е Отривин).Но zа бебета има и 0,025,а не 0,05.
Ина4е иzбягвам докато мога поне малко да диЩам преz носа,слагам солена вода.За бебета кьрма или фиz.раzтвор. Peace

И тук има Отривин, но само от 0.05%.
Само с физ. разтвор не става-особено за малки бебета.
Отказа от храна може да доведе повече неприятности, отколкото отривин...особено ако се кърмят.
Щастие е че тук почти няма носни стафилококи...

# 1 257
Простете, а Тобрекс 0,03% еднозначно ли е с Тобрекс 0,03%? А има ли значение къде точно в засегнатото око ще се сложи, пр. в кладенчето или.....
Защо в листовката пише, че е безопасно и ефектовно използването им за деца над 3 години? Не сме малки нали?

Отново благодаря!

# 1 258
Простете, а Тобрекс 0,03% еднозначно ли е с Тобрекс 0,03%? А има ли значение къде точно в засегнатото око ще се сложи, пр. в кладенчето или.....
Защо в листовката пише, че е безопасно и ефектовно използването им за деца над 3 години? Не сме малки нали?

Отново благодаря!
0.3% e, не 0.03%.
Използваме го от период на новороденото... сигурен е.
Капките се слагат по принцип в долния клепач. Така е най-лесно и безболезнено за децата.

# 1 259
Birdie, здрасти.
Това сигурно е един от най-параноичните въпроси на деня. Но.
Ели (1г8м) от 3-4 седмици има едно зачервено петънце на гърба, все едно че току що се е ударила. Като го натисна, изсветлява (т.е., не остава червено). Никакво едно такова, ама странно ми изглежда.
Има ли нещо притеснително в това;  трябва ли да я водя на джи-пито да го погледне?

Общи условия

Активация на акаунт