Мнения на Birdie...

• 262 234
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 230
Здравейте  HugБърди! Първо искам да ти кажа, че рядко има такава отзивчивост, увереност, ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ПОМАГА , каквито имаш ти! Просто ти се чудя как намираш сили ... ooooh!та ти работиш денонощно! Бъди жив и здрав, много късмет! Hug Hug Hug
Сина ми е с хрема, която отшумява. Отшумява и кашлицата, която беше предизвикана от събиране на секрет в назофаринкса. Температура не е имал, имаше лек отит, лекувам го вече 6 ден с Отипакс.
1. Сгреших ли като НЕ послушах педиатърката на бебето \4 месечно\, и НЕ му капах физиологичен разтвор с Адреналин, а му капах Виброцил \Phenylephrine 0.25%
Dimethindene maleate 0.025%\ по една капка три пъти дневно.
2. Колко дни след излекуване на ринита и ухото мога да направя Пентаксима \Инфанрикс\ Преди да ги направим, да го заведа ли пак на УНГ преглед?И да взема ли контролна ПКК и урина. В ПКК по време на възпалението имаше съвсем леко повишение на лимфоцитите, левкоцитите бяха в норма. Да взема ли назален секрет за микробиология, при все че хремата отшумява newsm78
Мноооооооого благодаря !!!

# 1 231
Детето обича приготвени от мен храни, не готови пюрета. В този смисъл съм захранила с месо- пиле, заек и телешко. Зеленчукови също приготвям и принципо храня два пъти дневно с готвено-било то зеленчуково или месно.  Сутрин редувам попара, каша, някакво нишесте, грис или овесени ядки например с плод.  Млякото е Милумил. По принцип е капризна, но в момента се храни с голям апетит от малкия асортимент предлагани храни по време на диетата.
А кога да включа отново мляко?
Имайте предвид, че понижи доста и без това хилавото си тегло, иначе е жизнена и енергична!
Досега хапва картоф, морков, ориз, фиде.
Можете утре да добавите пиле, след ден->> от друг вид месо.
Утре също може да сложите за следобяд (16-17-18) нещо по-неутрално (не сладко), а след още един ден, да и възвърнете и сутрешното хранене.
Може да запазите лечебното мляко (ако е безлактозно) за седмица.
След това сменяте едно с нормалното за детето, на другия ден-второ лечебно мляко и така за още един ден докато всички млека станат нормалното и. Ако имате реакция в началото, ще трябва да я оставите с безлактозно (кое е то??) мляко за около 2 седмици. Ал110 е от най-добрите безлактозни млека...

Не давайте овесени ядки-те са алергизиращи!

# 1 232
Здравейте  HugБърди! Първо искам да ти кажа, че рядко има такава отзивчивост, увереност, ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ПОМАГА , каквито имаш ти! Просто ти се чудя как намираш сили ... ooooh!та ти работиш денонощно! Бъди жив и здрав, много късмет! Hug Hug Hug
Сина ми е с хрема, която отшумява. Отшумява и кашлицата, която беше предизвикана от събиране на секрет в назофаринкса. Температура не е имал, имаше лек отит, лекувам го вече 6 ден с Отипакс.
1. Сгреших ли като НЕ послушах педиатърката на бебето \4 месечно\, и НЕ му капах физиологичен разтвор с Адреналин, а му капах Виброцил \Phenylephrine 0.25%
Dimethindene maleate 0.025%\ по една капка три пъти дневно.
2. Колко дни след излекуване на ринита и ухото мога да направя Пентаксима \Инфанрикс\ Преди да ги направим, да го заведа ли пак на УНГ преглед?И да взема ли контролна ПКК и урина. В ПКК по време на възпалението имаше съвсем леко повишение на лимфоцитите, левкоцитите бяха в норма. Да взема ли назален секрет за микробиология, при все че хремата отшумява newsm78
Мноооооооого благодаря !!!

Привет!
Благодаря за добрите думи. Simple Smile

1-Не, не сте сгрешили. Не се капе Адреналин на 4 месечни деца-може да предизвика тахикардия. Аз не бих капал нищо-само физ разтвор и Олинт 0.05% до две апликации. И с помпичка бих отстранявал секретите.
2-Вижте ушенцето-ако няма отит, няма температура и е минало седмица от заболяването, направете ваксината.

# 1 233
Цитат
НЕ му капах физиологичен разтвор с Адреналин, а му капах Виброцил \Phenylephrine 0.25
Фенилефрина е силен вазоконстриктор и сь6то предизвиква тахикардия,вдига рязко крьвното налягане и тн....Равнява се на адреналин,малко по слаб.
Незнам как предписват на бебе такива силни не6та...

# 1 234
Цитат
НЕ му капах физиологичен разтвор с Адреналин, а му капах Виброцил \Phenylephrine 0.25
Фенилефрина е силен вазоконстриктор и сь6то предизвиква тахикардия,вдига рязко крьвното налягане
...Да, знам и това, но го предпочетох пред Адреналина, дето въобще не съм сигурна как са ми го приготвили в аптеката. Защото, представете си - сипали ми го в шише за стерилна урина, което беше протекло в хартиеното пликче и шишето не беше надписано и НЯМАШЕ етикет за съдържание, добре, че в работата ми е закон всичко, веднага да се надписва, както и времето в което е приготвено, та си го надписах, ..ама не го ползвах.. Joy
Бърди, много благодаря, невероятно просто Hug
П.П ..а сетих се..а прескрипцията на Педиатърката беше - преди хранене по 2 капки в ноздра ooooh!, познайте ..храним се по 7 пъти Sick

Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 21:41 от karil

# 1 235
Привет и от мен!
Искам да попитам за мнението ви по следния проблем. Преди месец децата ми се разболяха от грип , придружен с много висока температура 39.5 градуса. Предписаха им сумамед , вит С  и Ериус. На тредия ден , вече нямаха Т , но на единия близнак окото му подпухна .Няма секрет ,не сълзи , а  долния и горния клепач подути , като на горния се появи нещо като топче но под кожата.Прегледа го очен лекар .диагнозата която постави беше "вътреклепачев възпалителен процес" предписа Тобредекс, който слагах в продължение на 10 дни. Ефект от лечението нямаше никакъв.Оченцето продължава да е поддуто ,даже подопно топченце се появи и на другото око. Като издърпам долния клепач се вижда ,че е зачервен и на двете очи, което показва че има някакъв проблем.Когато сме навън на разходка, клепачите му се зачервяват и следователно се подуват.Възможно ли е това да е алергична реакция?какъв според вас може да е проблема очен, кожен, или на алергична основа?
Ще се радвам да ми отговорите, за което благодаря предварително.

# 1 236
Това, което описвате по горния клепач вероятно е "халазион" (chalazion)-лекува се с топли компресчета и понякога Фуцидин капки.
И аз бих дал Ериус но за седмица.
Контрол нослето да е проходимо!

# 1 237
Благодаря ви за бързия отговор. Преди малко бяхме отново на лекар и поднови лечението с Тобредекс и Ериус, но незнам изобщо има ли смисъл да слагам капките при положение ,че първия път от тях нямаше резултат.

# 1 238
  • Варна

Не във всяко изхождане има слуз. Имаме и гъсти изхождания в които Много ти благодаря за бързият отговор. Успокоих се малко. Значи да давам смело със захранването?
Да. Далеч от "алергии", но предпазливо и внимателно с въвеждане на храните.
[/quote]
Благодаря ти от сърце.

# 1 239
Притеснена съм и се обръщам към Вас с молба за отговор.
Ще се опитам да бъда максимално ясна. Пусках търсачка, но не съм сигурна кое лекарство или мазило е подходящо и има ли нужда въобще от такива неща.
Бебето ми е на 5,5 месеца - на кърма. Появиха се две зъбчета и ден след това нослето и потече. Сополките са прозрачни и нетекат постоянно. Проблем е това, че неможе да суче. Педиатъра ни изписа мукосептонекс и нещо за кашлица, т.к. от секрета, който се стича в гърлото понякога кашля. Назначи ни лечение - преди кърмене да капя редувайки ги веднъж капките, веднъж физ. разтвор. Сиропчето не съм го купувала - така прецених. Проблемът е, че дори и съвсем малко да са били сополките, след като капя капки (с много плач от нейна страна), нослето буквално се задръства и сукането става абсолютно невъзможно, както и успокояването на бебето. Захласва се от рев. Вече се дърпа от всичко, което наближава лицето и. Стресира се много от цялата ситуация. С аспиратор не успявам да изтегля почти нищо, а и голяма борба настава. Забелязах, че след Мукосептонекса повръща,ако все пак е успяля да суче. Появи се и разтройство със слуз от време на време. Реших, че е разстройство, защото е по-редичко и по 2-3 пъти на ден.
Притеснява ме това, че бебето най-вероятно гладува. Пробвам да цедя и давам с лъжичка, но не успявам да изцеда повече от 50 мл от едната гърда, а и започнаха да ми се образуват твърди участъци, които само беба може да оправи със сукане. В същото време тя явно се залъгва, че е сита от секрета който тече в гърлото и заспива уморена от отрицателни емоции и гладна предполагам. Какво да направя, че да не се обезводни моето бебе, а и да не гладува. Много държа да я кърмя! Как да се справя с течащото носле? Няма ли някакво ефикасно мазило подходящо за бебе на нашата възраст.

# 1 240
Birdie, здравей. Искам да те питам нещо за третия прием на ваксина против Хепатит В.
Сина ми се роди на 06.10.2006 и още в родилния дом са му сложили БЦЖ и Хепатит В ваксини. На 17.11.2006 в поликлиниката му поставиха втория прием на Хепатит В ваксина / тази която изписват от Касата/. Сега педиатърката ни насрочи час за третия прием на 06.04.2007 / тогава Дани навършва 6 мес./, но въпроса ми е не е ли малко рано? Ако, да - то тогава моля за съвет кога да отидем за третия прием и дали тази васкина /по Касата/ е добра или да търся да купя друга?!

Благодаря!
Бъдете здрави!

P.S. Вече 8 дни яде ябълка и май му харесва, макар че не винаги си изяжда всичко. Днес мисля да дам круша, стискай палци!

# 1 241
Притеснена съм и се обръщам към Вас с молба за отговор.
Ще се опитам да бъда максимално ясна. Пусках търсачка, но не съм сигурна кое лекарство или мазило е подходящо и има ли нужда въобще от такива неща.
Бебето ми е на 5,5 месеца - на кърма. Появиха се две зъбчета и ден след това нослето и потече. Сополките са прозрачни и нетекат постоянно. Проблем е това, че неможе да суче. Педиатъра ни изписа мукосептонекс и нещо за кашлица, т.к. от секрета, който се стича в гърлото понякога кашля. Назначи ни лечение - преди кърмене да капя редувайки ги веднъж капките, веднъж физ. разтвор. Сиропчето не съм го купувала - така прецених. Проблемът е, че дори и съвсем малко да са били сополките, след като капя капки (с много плач от нейна страна), нослето буквално се задръства и сукането става абсолютно невъзможно, както и успокояването на бебето. Захласва се от рев. Вече се дърпа от всичко, което наближава лицето и. Стресира се много от цялата ситуация. С аспиратор не успявам да изтегля почти нищо, а и голяма борба настава. Забелязах, че след Мукосептонекса повръща,ако все пак е успяля да суче. Появи се и разтройство със слуз от време на време. Реших, че е разстройство, защото е по-редичко и по 2-3 пъти на ден.
Притеснява ме това, че бебето най-вероятно гладува. Пробвам да цедя и давам с лъжичка, но не успявам да изцеда повече от 50 мл от едната гърда, а и започнаха да ми се образуват твърди участъци, които само беба може да оправи със сукане. В същото време тя явно се залъгва, че е сита от секрета който тече в гърлото и заспива уморена от отрицателни емоции и гладна предполагам. Какво да направя, че да не се обезводни моето бебе, а и да не гладува. Много държа да я кърмя! Как да се справя с течащото носле? Няма ли някакво ефикасно мазило подходящо за бебе на нашата възраст.
Сумарно от колко дена е това състояние?
Консумирате ли Вие ядки (фъстъци, бадеми) и/или зеле, шоколад, напитки с мляко и/или какао?
Секретите са прозрачни или се сгъстяват вече?

# 1 242
Birdie, здравей. Искам да те питам нещо за третия прием на ваксина против Хепатит В.
Сина ми се роди на 06.10.2006 и още в родилния дом са му сложили БЦЖ и Хепатит В ваксини. На 17.11.2006 в поликлиниката му поставиха втория прием на Хепатит В ваксина / тази която изписват от Касата/. Сега педиатърката ни насрочи час за третия прием на 06.04.2007 / тогава Дани навършва 6 мес./, но въпроса ми е не е ли малко рано? Ако, да - то тогава моля за съвет кога да отидем за третия прием и дали тази васкина /по Касата/ е добра или да търся да купя друга?!

Благодаря!
Бъдете здрави!

P.S. Вече 8 дни яде ябълка и май му харесва, макар че не винаги си изяжда всичко. Днес мисля да дам круша, стискай палци!
Всичко ще е наред с крушата-за начало само 1 ч.л. в ябълката. И така 3 дена...
6 месеца след първата доза е третата доза на обикновената Хеп Б ваксина. За да поставите третата доза, освен това, детето задължително трябва да е навършило 6 месечна възраст.

кобминираните ваксини, съдържащи в себе си И Хеп Б съставка имат друга схема на приложение.

# 1 243
Цитат
Сумарно от колко дена е това състояние?
Консумирате ли Вие ядки (фъстъци, бадеми) и/или зеле, шоколад, напитки с мляко и/или какао?
Секретите са прозрачни или се сгъстяват вече?
Вече трети ден.
 Всяка сутрин закусвам ов. ядки с орехи и сладко.
 Все още са прозрачни - секретите.
 не употребявам мляко и млечни, скоро ни съм яла шоколад и т.н. , освен 1/2 вафла вчера. Текат и лигички постоянно почти и има няколко ситни червени пъпчици на бузките. Появиха се с лигичките и изчезваот временно после пак... и така. Мисля, че са пряко свързани с употребата на биба-залъгалка.

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 15:24 от mima kalina

# 1 244
Можете да ползвате Олинт 0.05% за деня 10-15 минути преди кърмене. Ще има полза от него-две, три приложения дневно.
Лично аз бих Ви посъветвал да не консумирате овесени ядки и орехи докато кърмите-това са силни алергени минаващи директно в кърмата...
До около 4-5-6 дена би трябвало всичко да е ок.

"сладко"? предполагам не мед или ягоди?

Общи условия

Активация на акаунт