Мнения на Birdie...

• 261 902
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 275
  • София
Бърди,преди време ви писах за петгодишната си дъщеря.При направена ПКК се установи хемоглобин 87.Без допълнителни изследвания и назначиха Малтофер.Пи го около месец и половина-сега хемоглобина е 110.Означава ли това,че дъщеря ми е имала/има желязодефицитна анемия?Според педиатърката-да.Тя реши,че освен ПКК други изследвания не са необходими.В момента стойността на хемоглобина задоволителна ли е?
Благодаря!

# 1 276
  • София
Здравейте!  Тамън става дума за бронхиолити. Вчера поставиха на детето ми тази диагноза. Лекарката каза, че го кара леко. Днес е по-добре, спа нормално през нощта.  Та, детето се оправя, ама исках да питам нещо. Тук между статиите на БГ мамма открих 2 ужасяващи за това заболяване, а пък в книгата на д-р Спок пише, че това е често срещано заболяване при бебетата. Кажете ми, моля, нещо повече.

Борис има сополи и кашля. Температура няма, има апетит, весел е.

Благодаря!

# 1 277
 Здравейте Birdie.Искам вашето мнение за моя позната.Детето и е на 7месеца и преди месец и откриват луксация.Детето е с леко виснало рамо и дупе от лявата страна,спи само на лявата си страна.Има две гънки разлика на лявото краче.Направена е снимка на краката и екография на главата(там всичко е добре).Доктора им казал да носят само някакви специални гащи.Предстои им преглед.Какво да се прави от тук натакък,за да се оправи детето.Дано да съм обяснила добре. Cry

# 1 278
Бърди,преди време ви писах за петгодишната си дъщеря.При направена ПКК се установи хемоглобин 87.Без допълнителни изследвания и назначиха Малтофер.Пи го около месец и половина-сега хемоглобина е 110.Означава ли това,че дъщеря ми е имала/има желязодефицитна анемия?Според педиатърката-да.Тя реши,че освен ПКК други изследвания не са необходими.В момента стойността на хемоглобина задоволителна ли е?
Благодаря!
Аз лично бих направил пълен контрол.
Не може да се каже така "бързо"...
Нужно е внимание...

# 1 279
Здравейте Birdie.Искам вашето мнение за моя позната.Детето и е на 7месеца и преди месец и откриват луксация.Детето е с леко виснало рамо и дупе от лявата страна,спи само на лявата си страна.Има две гънки разлика на лявото краче.Направена е снимка на краката и екография на главата(там всичко е добре).Доктора им казал да носят само някакви специални гащи.Предстои им преглед.Какво да се прави от тук натакък,за да се оправи детето.Дано да съм обяснила добре. Cry
Трябва да се направи ултразвуково изследване на тазобедрените стави в допълнение!!
Трябва детето да се лекува от опитен ортопед, с опит в тези заболявания.
Детето е на 7 месеца и се ИСКА ОСОБЕНО ВНИМАНИЕ за точна преценка по кой метод ще се лекува, как ще се приложи и как да се контролира резултата от лечението!

"Детето е с леко виснало рамо..."
->Това да не е брахиална парализа??

# 1 280
  • София
Привет Birdie
От снощи синчето ми е с пресипнал глас и вдигна Т 37,5,но бързо я свали-след 30мин като дадох Панадол
Днес сутринта започна и леко да кашля и Т беше 38.Заведох го на преглед и педито каза следното:
Силно зачервено гърло,Т и ларингит
Изписа ни: Оспамокс,Панадол за Т,Ериос-за ларингита и Проспан -за кашлицата
Оспамокс- на 8ч,Панадол-3пъти на ден при необходимост,Ериос-сутрин на гладно,Проспан-3 пъти на ден
Аз съм доста скептична към АБ,затова и се обръщам към теб-за едно зачервено гърло/нищо не спомена за налепи или ангина-аз я попитах/ АБ?
Ти какво мислиш за тези медикаменти при тези симптоми?
Предварително благодаря Hug

# 1 281
Бих дал само Панадол при температура, и бих изчакал ден, два за да видя развитието...

# 1 282
  • София
Бих дал само Панадол при температура, и бих изчакал ден, два за да видя развитието...
И аз съм на това мнение-ако до събота няма подобрение ...тогава ще видим
Благодаря Birdie

# 1 283
  • Хасково
дъшеря ми преди 10 дни вдигна температура, подържа я 1 деноноие- оказа се херпангина, пробиха й два зъба наведнъж. След два дни започна хрема и лека кашлица и започнахме Цек с Проспан. След 5 дни антибиотик я заведох на контролен преглед и се оказа че има хрипове. Предложението на педиатъра беше за инжекционен АБ, аз предпочетох друг вариант и сега пробваме с Клацид + АЦЦ + Кленбутерол. Притеснява ме това че детето почти не кашля (2-4 пъти дневно), бодро е, с апетит. Ако Клацида не подобри състоянието на 3 ден педиатъра настоява за Зинацеф.
Простете, не разбрах, какъв е проблема? хрипчетата ли?
Не се дава Кленбутерол-не работи и няма място там.
да точно хрипчетата притесняват педиатъра. възможно ли е да се развие пневмония ако не минем на инжекционен АБ, нужно ли е един за мен видимо лек бронхит да се лекува толкова драстично.
Вероятно се касае за секрети....
5 дена Антибиотик е груба грешка-нищо по-малко от 7-8 дневно лечение не може да се счете за правилно.
Ако се прецени че не работи АБ, сменето го, но не и 5 дена...

Ако се прецени че е инфекция, по-добре сменете АБ, отколкото да давате мускулно Антибиотици.
В тази възраст по принцип са чести вирусните бронхиолити-Аеролин с течен инхалатор
(или сух, или сиропче) би било добър подход в съчетание с АЦЦ кидс.

Въпроса е доколко изобщо има инфекция при даденостите, които описвате??
Често приемат секрети за "пневмония"- нужен е консервативен, но внимателен подход.

Моля наблегнете на лекуващия, че да се дават 5 дневни Антибиотични курсове е смешно-или се дава сериозно, или не се дава!!!
в интерес на истината след 5 дни АБ посетихме лекар, за да се уточни колко още да се пие, без прекъсване е сменен с другия. А за какви изследвания трябва да настоявам, защото положението в момента е -има хрипове на слушалка-значи е бронхит и отива към пневмония.

# 1 284
Първия Антибиотик е бил добър-ако е било инфекция, би трябвало да има подобрение.
Аз предлагам да говорите за Вентолин към АЦЦ кидс и да поизчакате ден. Факта че сменяте два антибиотика ( и се готвите за трети Simple Smile ) и няма ефект, говори че трябва да се търси в друга насока...
Не всеки хрип е пневмония...
"има хрипове на слушалка-значи е бронхит и отива към пневмония."
->Няма такъв задължителен преход-може да са само секрети ...

# 1 285
И аз съм на това мнение-ако до събота няма подобрение ...тогава ще видим
Благодаря Birdie
Какви са тези терапии с по три, четири медикамента? Това са все пак деца (пък и за възрастни е същото)...
Моля призовете за консервативност...

# 1 286
  • София
Здравейте!  Тамън става дума за бронхиолити. Вчера поставиха на детето ми тази диагноза. Лекарката каза, че го кара леко. Днес е по-добре, спа нормално през нощта.  Та, детето се оправя, ама исках да питам нещо. Тук между статиите на БГ мамма открих 2 ужасяващи за това заболяване, а пък в книгата на д-р Спок пише, че това е често срещано заболяване при бебетата. Кажете ми, моля, нещо повече.

Благодаря!

Моля за отговор Simple Smile

# 1 287

Благодаря!

Моля за отговор Simple Smile
Забравихме ангелчето с прехвърлянето на страницата...

Бронхиолитите са вирусни заболявания. Протичат сравнително контролируемо.
Не се налага АБ в повечето случаи.
Не всяко хрипче е пневмония...
Най-добре се овладяват с инхалаторни Вентолин и/или Фликсотайд.
Още по-добре течни такива в инхалатор, но доколкото знам в Бг няма течен Фликсотайд. Пък и го давали "само при Астма".

Инхалаторния Фликсотайд в кратки курсове е "спасение:
*за деца със средно тежки и тежки бронхиолити
*деца с остатъчни кашлици след вирусни или бактериални бронхити-"влачат" си децата кашлицата с месеци почти до пролетта. И един антибиотик се сменя с друг. 1 седмица с Фликсотайд решава проблемите.

Фликсотайд е инхалаторен кортикостероид... Simple Smile

# 1 288
  • София
Благодаря! Че прочетох страховити неща, ама нещо не съвпадат симптомите.  Предписан ни е Стодал за кашлицата, Осцилококцинум, Вит С и Калциев Глюконат. Последното вероятно е заради съмнение за алергична причина, така ли е? Не питах докторката, а после прочетох на листовката за какво се препоръчва.

# 1 289
Здравейте,досега само четях,но ето реших и аз да задам въпрос  Sad
Големият ми син е на 5г и 7м.-редовно му излизат петна релефни и ми казва нашия педиатър ,че е алергия.Майка ми има алергия към много неща(тестувала се е) и мъжът ми има алергия към пеницелин

Въпроса ми е да го водя ли при алерголог и да му правят тестове към какво прави алергия или да оставя така нещата и да давам при нужда фенистил(както правя сега).Всеки път на различни места му излизат тези петна и не мога да преценя от какво,веднъж му се поду и устната и пениса.Много съм притеснена и се чудя как да процедирам.
До сега ми казваха ,че е малък за тестове.
МНОГО БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Общи условия

Активация на акаунт