Мнения на Birdie...

• 261 778
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 455
Здравейте Бърди,
В България официално е отпаднал 5 прием полиомиелит и сега схемата е такава:
14 месец - полио
до 24 месец /не по-рано от 1 г. след 3 прием/ - ДТК

Досега сме поставяли 2,3,4 месец Инфанрикс + Имовакс полио

Въпросът ми е можем ли да поставим направо 16 месец Пентаксим и така да приключим?
Това означава, че ще отложим полиото с 2 месеца и ще сменим ваксината, но пък ще минем само с една ваксинация и ще включим Хем. инфлуенца. Има ли някакъв проблем?

# 1 456
над нивотона кожата,неправилни елипси,точно като ожарено с коприва,
днес сутринта нямаше абсолютно нищо - ще следя довечера

# 1 457

Бърди, извинявай, че се включвам в темата ти, но точно същия проблем имахме допреди 3 дни със сина ми (3 годишен) - точно както го описва Мама Галя. И не разбрах каква беше причината за този обрив. Пъпките излязоха по задната част на крачетата, по дупето, по вътрешната страна на ръчичките и по лицето. В петък дори пъпките се сляха на краката, му отекоха ушите и личната лекарка му би инжекция "урбазон". Странното беше, че пъпките се появяваха на приливи и отливи - примерно вечерта си ляга без пъпки, сутринта се появяват отново. Това продължи 3-4 дни. Изписаха му Калергин и цинково олио за мазане. И в един момент всичко изчезна. Какво може да е?

# 1 458
Най-вероятно е хранителна алергия-ядки, фъстъци, шоколад, снакс... или свинско месо.
Аериус за 4-5 дена в тези случаи е добър избор.

Този вид "дантеловидни" обриви имат обаче по-широка интерпретация...

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 11:00 от Birdie

# 1 459
Birdie, здравей!
Ето ни е нас с "първи стъпки в захранването". Laughing
Момченцето ми вече опита и май хареса оризовото брашно, ябълката и крушата. Заедно и поотделно. Сега искам да питам какво следва.
Нещо нова в обедните часове или нещо ново в следобедното плодово пюре?
Чакам препоръките, какво , колко , кога и как?
Благодаря!
Бъдете здрави!

# 1 460
благодаря за мнението - ще продължа с Ериус
в менюто не съм давала абсолютно нищо ново, не е ял ядки, снакс - ще погледна дали не са имали свинско в яслата
още веднъж благодаря

# 1 461
Birdie, здравей!
Ето ни е нас с "първи стъпки в захранването". Laughing
Момченцето ми вече опита и май хареса оризовото брашно, ябълката и крушата. Заедно и поотделно. Сега искам да питам какво следва.
Нещо нова в обедните часове или нещо ново в следобедното плодово пюре?
Чакам препоръките, какво , колко , кога и как?
Благодаря!
Бъдете здрави!
Колко време сме на плодове?
На 5м и 2 дена ли е?

# 1 462
"Колко време сме на плодове?
На 5м и 2 дена ли е?"

От 5-я месец дадох ябълка и така 7 дни, след ябълката круша и с нея 7 дни. Значи общо 15 дни вече давам плодове.
Дани е на 5 м. и 15 дни

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 11:19 от iv-pif

# 1 463
Birdie,
простете, много станаха въпросите ми, но знаете как се притеснявам...
Първите обриви излязоха в събота вечерта. Нормално ли  е днес все още да излизат нови и да има температура?

# 1 464
@iv-pif

Хапва добре? Количество?
С лъжичката сме свикнали? Радва се на храненията?

Нека продължим още една седмица с всички тези неща досега, като търсим междувременно пресни картофче и морков с добро качество. И качествен зехтин (Испания, Италия, Гърция)->>може да вземете зехтин в малките бутилки с киселинност под 0.1%- "специален", много пречистен-така или иначе по ч.л. ще ни трябва за пюретата и то не от началото...

# 1 465
Birdie,
простете, много станаха въпросите ми, но знаете как се притеснявам...
Първите обриви излязоха в събота вечерта. Нормално ли  е днес все още да излизат нови и да има температура?
Да, нормално е-обривите са на вълни...

# 1 466
Благодаря! След вашите думи съм малко по-спокойна  Sad

# 1 467
@iv-pif

Хапва добре? Количество?
С лъжичката сме свикнали? Радва се на храненията?

Нека продължим още една седмица с всички тези неща досега, като търсим междувременно пресни картофче и морков с добро качество.
Хапва различно, но средното количество е около 50 гр.пюре и повече. Мисля че имам проблем с измерването, дайте ми съвет как да съм сигурна в това колко гр.му приготвям.
Мисля че му харесва, въпреки че към края почвам да правя циркови изпълнения и включвам арсенала от песни и стихчета.
Картофите съм подсигурила, остават морковите!
Поздрави!

# 1 468
Не са нужни циркови изпълнения-от предишното (на плодовете) хранене трябва да има минимум 4.5 часа, за да е гладно детето.
Най лесно е да измерите храната слагайки я в купичка и претегляйки на кантарче (без теглото на купичката празна Simple Smile )
Нужно е още седмица, седмица и половина с тези храни-и да се усъвършенства техниката на хранене...

Н е  б ъ р з а й т е !

# 1 469
  • Варна
Здарвейте Birdie.Отново ще ви помоля за компетентен съвет.
Възможно ли е синът ми да е алергичен към някоя съставка на сироп за кашлица Мукоплант.Преди време Павел беше на няколко месеца педиатърката му го беше изписала.Кашлицата беше ужсна,след като не се оправи извиках доктор в къщи и той ми каза,че този сироп е доста тежък за него.И наистина след като го спрях кашлицата му отихна.Вчера ходихме отново на лекар заради кашлица изписаха ни същия сироп и аз реших,че вече е по-голям и мога да му го давам.Но резултата беше същия.Силна суха кашлица,не може да си поеме въздух,дори повърна от напъване да кашля,почти не сме спали.Тази сутрин след като последното даване на сироп беше снощи,почти не съм го чувала да кашля.Въпроса ми е да го давам ли този сироп,възможно ли е да е от него.
Само да припомня за себе си Embarassed.Извинявам се ако досаждам

Общи условия

Активация на акаунт