Въпреки че много искам да помогна, нямам практическата възможност да Ви насоча към определен специалист.
Нужно е обаче да се направи следното:
*няма "профилактично" даване на антиконвулсанти без да има точна диагноза! ->> "профилактично" даване->>практика много разпространена в Бг.
*нужно е да се огледат всички ЕЕГ и да се определи без фантазия и точно, има ли детето епилептично огнище, или няма. Ако се приеме че има, се дава нужното. Валпроат не е подходящ за толкова малки деца и обикновено се избягва. От няколко години кореспонденция с майки по подобни въпроси съм се убедил, че е много трудно да намерите В София (в Бг?? ) човек, можещ грамотно, точно и вярно да чете детски ЕЕГ на деца под 3-4 годинки. Обикновено говорят глупости, или неточности, или изобщо не са наясно. Простете ме за откровението... тъжната истина е тази.
*да се изследва неврологично детето и щом скенер и резонанс са добри да се търси причина за гърчове, вземайки под внимание и метаболитен скрининг. Не отхвърляйте възможността да са прочели грешно ЕЕГ->>имат навик да правят на малки деца ЕЕГ в будно състояние, от което се записват външно предизвикани зрителни и слухови дразнения като "епилептични огнища"...
*бих ви препоръчал ако имате възможност да консултирате първо ЕЕГ, а после и детето навън (извън Бг). Защо?:
->детето е малко-глупостите, които правят и препоръчват не почиват на нищо съвременно, достоверно и точно.
->не са наясно изобщо с проблемите, специфични за тази възраст, нямат кураж и смелост да застанат зад една линия на поведение и смело да поемат отговорност за резултата.
Като вероятни центрове бих Ви препоръчал Мюнхен "Л. Максимилиан" или друга голяма Унивеситетска болница в Германия и/или Австрия. Прегледа и/или консултацията в амбулаторните им звена за граждани на ЕС са с много минимална такса-30-50 Е.
Простете, ако Ви обезсърчавам, и също и за това че не мога да помогна с нещо конкретно-много години си пиша с майки по подобни поводи и затова съм с такова мнение по въпроса. Дано намерите някой в Бг със знания, кураж и професионализъм в тази област, за да Ви помогне... пуснете запитване във форума-майки може да Ви препоръчат добър детски невролог...