Мнения на Birdie...

• 261 812
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 440
@Mary-An
Въпреки че много искам да помогна, нямам практическата възможност да Ви насоча към определен специалист.
Нужно е обаче да се направи следното:

*няма "профилактично" даване на антиконвулсанти без да има точна диагноза! ->> "профилактично" даване->>практика много разпространена в Бг.
*нужно е да се огледат всички ЕЕГ и да се определи без фантазия и точно, има ли детето епилептично огнище, или няма. Ако се приеме че има, се дава нужното. Валпроат не е подходящ за толкова малки деца и обикновено се избягва. От няколко години кореспонденция с майки по подобни въпроси съм се убедил, че е много трудно да намерите В София (в Бг?? ) човек, можещ грамотно, точно и вярно да чете детски ЕЕГ на деца под 3-4 годинки. Обикновено говорят глупости, или неточности, или изобщо не са наясно. Простете ме за откровението... тъжната истина е тази.
*да се изследва неврологично детето и щом скенер и резонанс са добри да се търси причина за гърчове, вземайки под внимание и метаболитен скрининг. Не отхвърляйте възможността да са прочели грешно ЕЕГ->>имат навик да правят на малки деца ЕЕГ в будно състояние, от което се записват външно предизвикани зрителни и слухови дразнения като "епилептични огнища"...
*бих ви препоръчал ако имате възможност да консултирате първо ЕЕГ, а после и детето навън (извън Бг). Защо?:
->детето е малко-глупостите, които правят и препоръчват не почиват на нищо съвременно, достоверно и точно.
->не са наясно изобщо с проблемите, специфични за тази възраст, нямат кураж и смелост да застанат зад една линия на поведение и смело да поемат отговорност за резултата.

Като вероятни центрове бих Ви препоръчал Мюнхен "Л. Максимилиан" или друга голяма Унивеситетска болница в Германия и/или Австрия. Прегледа и/или консултацията в амбулаторните им звена за граждани на ЕС са с много минимална такса-30-50 Е.

Простете, ако Ви обезсърчавам, и също и за това че не мога да помогна с нещо конкретно-много години си пиша с майки по подобни  поводи и затова съм с такова мнение по въпроса. Дано намерите някой в Бг със знания, кураж и професионализъм в тази област, за да Ви помогне... пуснете запитване във форума-майки може да Ви препоръчат добър детски невролог...

# 1 441
Много благодаря за бързия ви отговор! Що се касае за добър детски невролог - били сме все при светилата на детската неврология в БГ и въпреки всичко аз имам съмнения и напоследък все си мисля за консултация в Германия или Франция (имам приятели там). И наистина - двете последни ЕЕГ-та, на които има нещо, са направени в будно състояние. На първото ЕЕГ той спеше и нямаше нищо. Още една молба - бихте ли ми дали линк към сайт на тази болница в Мюнхен или някакви координати. Тъй като говоря добре немски бих могла да попитам какво да се направи за консултация и евентуално ЕЕГ там. Сърдечно ви благодаря!

# 1 442
Много благодаря за бързия ви отговор! Що се касае за добър детски невролог - били сме все при светилата на детската неврология в БГ и въпреки всичко аз имам съмнения и напоследък все си мисля за консултация в Германия или Франция (имам приятели там). И наистина - двете последни ЕЕГ-та, на които има нещо, са направени в будно състояние. На първото ЕЕГ той спеше и нямаше нищо. Още една молба - бихте ли ми дали линк към сайт на тази болница в Мюнхен или някакви координати. Тъй като говоря добре немски бих могла да попитам какво да се направи за консултация и евентуално ЕЕГ там. Сърдечно ви благодаря!
Мюнхен-"Лудвиг Максимилиан Университетска клиника"-Амбулатория: (вероятно най-добрата детска болница днес в Европа)...
http://hauner.klinikum.uni-muenchen.de/
http://hauner.klinikum.uni-muenchen.de/dt_amb.htm
http://hauner.klinikum.uni-muenchen.de/dt_neu.htm

Искрено Ви желая успех...

# 1 443
Здравей,Birdie!
На 14-месеца на Яна й предстои ваксина против полиомиелит.Предишните приеми бяха капки от касата+инфанрикс.Мога ли сега да си купя Имовакс-Полио,въпреки,че не е прилагана до сега?
И още един въпрос.До сега нямаме противоменингитна ваксина.Искам да й направя Акт-Хиб.Колко приема са нужни от тук натам и удачно ли е да я направим на 15-месеца,тъй като тогава нямаме други ваксини???
Благодаря предварително. Hug

# 1 444
Привет,
Да, можете да ползвате Имовакс, но всички останали и оставащи Ви дози трябва да са с него.
За Акт-Хиб, ако изчакате 15 месец само една доза ще Ви е нужна.

# 1 445
  • Варна
Здравей, Бърди. Днес взех резултати от изследвания на сина ми за детска ясла. Правят ми впечатление някои показатели на кръвта, които не са в норма, а именно:
Еритроцити 4.82     при граници 3.1-4.5 Т/I
Хематокрит 0.390    при граници 0.40-0.53
МСН             25.3      при граници 27-32 pg

При предишни изследвания пак имаше отклонения в нивото на еритроцитите и на МСН. Сега обаче виждам, че и хематокритът е паднал. Нормално ли е това?

За урината също ме притесни седиментът. Пише, че има слуз и кристали пикочна киселина. Това нормално ли е?

# 1 446
Привет,

Това е кръв от пръстчето... Simple Smile и е наред да е така.
Седимента е характерен за момченца, кристалите пикочна киселина- за малко сгъстена урина.

# 1 447
  • Варна
Благодаря  Simple Smile

# 1 448
Здравейте Birdie,
Според Вас 37 градуса температура ли е или не?/Обикновено температурата на дъщеря ми е 36,6 до 36,8/.И ако се наложи АБ Клацид добър избор ли е в нашият случай?
Благодаря Ви! Hug

# 1 449
Да, температура е.
Но само заради 37 не се започва Антибиотик...

# 1 450
Birdie,

Има ли начин да облекча сърбежа, и по-точна на обрива, който е в дупенцето. Той я мъчи най-много. Имам чувството че и баните вече не я облекчават. Сачо час и половина след послената баня и вече плачи неутешимо...

# 1 451
Birdie,

Има ли начин да облекча сърбежа, и по-точна на обрива, който е в дупенцето. Той я мъчи най-много. Имам чувството че и баните вече не я облекчават. Сачо час и половина след послената баня и вече плачи неутешимо...

Имате ли течна пудра? мястото не е удобно за каквото и да е било...
Може да дадете Зиртек или Аериус редовно...

# 1 452
Birdie
Не знам дали ще съм ясна, защото съм много панирана.
Сутринта забелязах 6 плюски по кожата на Милен с неправилна форма, като разлята капка вода, но доста по-големи - по скоро като ухапване от голям комар - папатак. Не се чешеше, не го сърби.
До час изчезнаха - реших че е ухапване от нещо. Беше на ясла - и там не е имало нищо. Тази вечер към 20 часа се появиха на нови места, доста по-голямо количество - някои се появяват, други изчезват. Детето е спокойно, не се чеше, не хленчи. Ясно е че ще се ходи на лекар, но се притеснявам какво да правя до сутринта, моля, споделете дали някой се е сблъсквал с нещо подобно.
Промяна в храните няма - ясленското меню а за вечеря снощи филия с кашкавал и луканка, която е ял и друг път а тази вечер но след като се появи първата плюска филийка със сирене.
Много съм притеснена.
Пуснах запитване на няколко места във форума, никой не се ангажира дори с идея какво ли ще да е. От изчетената литература най оприличавам обрива на копривна треска
Дадох му Ериус - дано не съм сбъркала

# 1 453
С бял обръч около зачервеното място?
Над нивото на кожата или на нивото?
Строго кръгло, или разлята, "дантеловидна форма"?

# 1 454
  • Варна
Здарвейте Birdie.Отново ще ви помоля за компетентен съвет.
Възможно ли е синът ми да е алергичен към някоя съставка на сироп за кашлица Мукоплант.Преди време Павел беше на няколко месеца педиатърката му го беше изписала.Кашлицата беше ужсна,след като не се оправи извиках доктор в къщи и той ми каза,че този сироп е доста тежък за него.И наистина след като го спрях кашлицата му отихна.Вчера ходихме отново на лекар заради кашлица изписаха ни същия сироп и аз реших,че вече е по-голям и мога да му го давам.Но резултата беше същия.Силна суха кашлица,не може да си поеме въздух,дори повърна от напъване да кашля,почти не сме спали.Тази сутрин след като последното даване на сироп беше снощи,почти не съм го чувала да кашля.Въпроса ми е да го давам ли този сироп,възможно ли е да е от него.

Общи условия

Активация на акаунт