Мнения на Birdie...

• 261 618
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 485
Здравей! Имам дете на 2 г. и 6 м. Отскоро заспива ужасно трудно, ужасно! Приспиваме се понякога и два часа! Разказвам приказки, пея песнички, мълча, излизам от стаята, сърдя се и т.н. ,но не се минама без рев! започва да плаче в мига, в който започва да се отпуска  и д апритваря очи. Като че ли нещо не мудава да заспи! Досега не сме имали подобен проблем. Ставаше 8 часа, изкъпвах го и го слагах да спи, като аз излизах от стаята - след максимум 20 минути бе заспал. А сега само да излезна и започва да плаче. В период на израстване на кътници е, но и преди са му избивали зъбки! Боледува тази зима често от вирусни инфекции и тогава почти не спеше, но аз го отдавах на болестта! Но от последната болест през декември започна да заспива трудно! Незнам дали има връзка или не. Като заспи, се пробужда през нощта, но измрънква нещичко, обръща се на другата страна и заспива пак. как да постъпя и какво да правя, за да заспива по-лесно?

# 1 486
Намалете дневния сън. Особено следобедния до максимум 2 часа.

# 1 487
  • гр. Козлодуй
Здравей! Аз си пуснах тема, но после видях, че може да питам и тук. Детенцето ми получи алергия от Панадол. Има обриви по тялото. Педиатъра, при когото го водих, ми каза да му давам 2 пъти на ден мляко. Аз му давам от млякото на Нестле. Може ли да е дава мляко изобщо? Бабите ми казват, че не се давало при алергия.

# 1 488
  • София
Пуснах запитване на ЛС, но ще питам и тук: обосновано ли е предписването на муколитичен препарат (Бромхексин) едновременно с капки Зиртек при силна кашлица? Не са ли противоположни действията им. И уместно ли е предписването на антибиотик - Дурацеф - заради същата тази кашлица и сочно гърло? Гърдите са чисти.

# 1 489
Пуснах запитване на ЛС, но ще питам и тук: обосновано ли е предписването на муколитичен препарат (Бромхексин) едновременно с капки Зиртек при силна кашлица? Не са ли противоположни действията им. И уместно ли е предписването на антибиотик - Дурацеф - заради същата тази кашлица и сочно гърло? Гърдите са чисти.
Въпроса е в диагнозата.
Но по принцип Зиртек/Аериус нямат място в лечение на детски белодробни инфекции, бронхити, вирусни бронхити (тоест обикновената и всекидневна практика). Те изсушават секретите, усилват с това кашлицата и имат обратен ефект на това, което очакваме.
Бромхексин по същата причина се избягва-проспан, АЦЦ кидс са по желани като действие.
Дали има нужда от АБ не мога да преценя.

По принцип, и при показания, Зиртек/Аериус могат да се дават с АБ и/или Бромхексин.

# 1 490
Здравей! Аз си пуснах тема, но после видях, че може да питам и тук. Детенцето ми получи алергия от Панадол. Има обриви по тялото. Педиатъра, при когото го водих, ми каза да му давам 2 пъти на ден мляко. Аз му давам от млякото на Нестле. Може ли да е дава мляко изобщо? Бабите ми казват, че не се давало при алергия.
Млякото няма нищо общо-все пак сте го давали толкова време.
Алергията в случая е предизвикана от Панадол.
Дайте Аериус за да овладеете кожната алергична реакция.

Всичко това, приемайки че това, което пишете, действително е алергична реакция към Панадол...

# 1 491
Още веднъж благодаря за съвета който получих - радвам се че ви има. Днес посетихме кожния лекар и той постави  диагноза "уртикария алергика акута".  Каза да продължавам с Аериуса, който ми препоръчахте.
Два дни ще пием активен въглен и след това еднократно рициново масло
Диетата е страшна за яшно дете като моето - може да яде само печен ориз, печени и пържени картофи и супа от ориз и картофи без зеленчуци, разрешени са ни и ябълки, грозде, круши и череши, това е пълния списък плюс  течности -  вода и чай без захар
Благодарна съм че ви има, иначе май трудно щях да изкарам нощта

# 1 492
"Два дни ще пием активен въглен и след това еднократно рициново масло"
->Това аз лично намирам за напълно излишно и до известна степен опасно... не бих препоръчал. Thinking

За никакви диети и реч не може да става-този вид уртикарии се предизвикват от ограничен кръг храни а понякога и от вирусни причинители. Такива "жестоки" "диети" са абсурдни и излишни. ooooh!
Лично, скромно лично мнение...

# 1 493
аз също се притеснявам от рициновото, хайде активния въглен да го попрочисти, обаче за яденето направо не знам - Милен е най-яшното дете, което познавам - много се храни и след това си го изразходва на тичане - ще го измъча.
А в менюто на градината видях че са яли зелева супа, имам усещането че това може да е причината, поне доколкото съм запозната с нитратите в зелето
Обаче кожния лекар иска да не консумира почти нищо и после да го захранваме едно по едно та да се види от какво се е получило - няма ли по "негладен" начин за това проучване?

# 1 494
Здравей, Birdie,

Радвам се, че има такава страхотна темичка!!!!

Имам и аз един въпрос. На 6 месеца откриха на сина ми бактерии в урината. Прегледите ни бяха при най-известния и единствен нефролог във Варна, която ни предписа антибиотик и след като пак ни откриха бактерии, ни прие в болница. Проведоха ни 10 дневно лечение с два антибиотика, после пак ни откриха и т.н. От болницата ни забраниха 6 месеца да поставяме ваксини. След това отидохме в София където решиха все пак, че има фимоза и отвориха чурчето. От тогава до сега не сме имали бактерии, но по стечение на обстоятелствата той боледуваше и изостанахме с ваксините повече от 6 месеца.
На 28ми февруари 2007 му сложиха III ДТК и III прием на полиомиелит, които прие добре. 5 дни след това се разболя - казаха вирус - имаше температура, безапетитие и сега е добре, но мисля, че организма му не е възстановен напълно.
Въпроса ми е как да процедираме с ваксините от сега нататък - как да наваксваме, без да натоварваме организма. А това, че преболедува означава ли че трябва да мине повече от месец до следващата ваксина? Имаме записан час за следващата ваксина за 28ми март - ако е здрав това добре ли е? Може ли да ми напишете примерна схема на приема на ваксини, които следва да му направим. А къде между тях може да включим и незадължителните, но хубавите ваксини? Добре ли е да ги комбинират по две или три (както иска нашата педиатърка) за по-бързо наваксване?

Благодаря предварително Hug

# 1 495
Обаче кожния лекар иска да не консумира почти нищо и после да го захранваме едно по едно та да се види от какво се е получило - няма ли по "негладен" начин за това проучване?
Не е такъв подхода изобщо...
Тези алергии се смятат повече или по-малко за обичайни-риска при "проучванията" е по-голям от ползата.
Изключете твърдо само:

*ядки-всякакъв вид
*фъстъци, шоколад.
*солети, бисквитки,снакс и подобни.
*грах, зеле, свинско
*яйце за около седмица.

# 1 496
Срам ме е че го превърнах на лична тема монолог, но мисля че повечето майки ще ме извинят - последно, надявам се, питане как стои въпроса с прясно и кисело мляко, сирене и кашкавал, че това са ни най-любимите храни?

# 1 497
Здравейте!!!
Имам бебче на 2 месеца и вече в рамките на две седмици се зепича, а е само на кърма. Първият ден като не се изходи не предприех нищо, защото съм чела, че има кърмачета, които се изхождат един път дори на два дена. Но на следващият ден толкова се мъчи, надува и не можа да се изходи, му помогнах с термометър. Така карах ме да дена. Консултирах ме се с педиатъра му, която ни посъветва да му увелича приема на водата и да му помагам да се изхожда, и че за два -три дена ще се оправи. Още на вторият ден започна да се изхожда сам без проблем. Само че след долу горе седмица сега отново е запечен.
Интересуваме от какво може да бъде провокиран запека? Дали е възможно да е от някоя храна която аз приемам?! По принцип се храня с ограничен брой храни,защото  някои го дразнят-т.е. получава колики, и се чудя дали това чувствително стомахче, което има да не би се влияе от нещо и затова да се запича. Мога ли да направя нещо, за да не  се получава отново?!

# 1 498
  • София
Въпроса е в диагнозата.
Но по принцип Зиртек/Аериус нямат място в лечение на детски белодробни инфекции, бронхити, вирусни бронхити (тоест обикновената и всекидневна практика). Те изсушават секретите, усилват с това кашлицата и имат обратен ефект на това, което очакваме.
Бромхексин по същата причина се избягва-проспан, АЦЦ кидс са по желани като действие.
Дали има нужда от АБ не мога да преценя.
По принцип, и при показания, Зиртек/Аериус могат да се дават с АБ и/или Бромхексин.

Благодаря!
Диагноза ясно изказана няма - сочно гърло, инфекцията е слязла по-надолу от гърлото, но дробовете са чисти. Кашлицата е суха, температурата е нормална. Не знам откъде идва идеята за противоалергичния препарат. Напоследък е модерно да се предписват такива при хреми и кашлици.
След консултация по телефона с нашия педиатър, отложихме приема на антибиотик поне с няколко дни. Утре рано сутринта ще тичам за проспан, а зиртекът и бромхексинът ще стоят.

# 1 499
Срам ме е че го превърнах на лична тема монолог, но мисля че повечето майки ще ме извинят - последно, надявам се, питане как стои въпроса с прясно и кисело мляко, сирене и кашкавал, че това са ни най-любимите храни?
Щом досега не сте имали проблем от тях... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт