Радвам се, че има такава страхотна темичка!!!!
Имам и аз един въпрос. На 6 месеца откриха на сина ми бактерии в урината. Прегледите ни бяха при най-известния и единствен нефролог във Варна, която ни предписа антибиотик и след като пак ни откриха бактерии, ни прие в болница. Проведоха ни 10 дневно лечение с два антибиотика, после пак ни откриха и т.н. От болницата ни забраниха 6 месеца да поставяме ваксини. След това отидохме в София където решиха все пак, че има фимоза и отвориха чурчето. От тогава до сега не сме имали бактерии, но по стечение на обстоятелствата той боледуваше и изостанахме с ваксините повече от 6 месеца.
На 28ми февруари 2007 му сложиха III ДТК и III прием на полиомиелит, които прие добре. 5 дни след това се разболя - казаха вирус - имаше температура, безапетитие и сега е добре, но мисля, че организма му не е възстановен напълно.
Въпроса ми е как да процедираме с ваксините от сега нататък - как да наваксваме, без да натоварваме организма. А това, че преболедува означава ли че трябва да мине повече от месец до следващата ваксина? Имаме записан час за следващата ваксина за 28ми март - ако е здрав това добре ли е? Може ли да ми напишете примерна схема на приема на ваксини, които следва да му направим. А къде между тях може да включим и незадължителните, но хубавите ваксини? Добре ли е да ги комбинират по две или три (както иска нашата педиатърка) за по-бързо наваксване?
Благодаря предварително

Ваксините нямат нищо общо с уроинфекциите! Поради данни за прекарана уроинфекция, ваксини НЕ СЕ отлагат.
За ваксините всичко зависи от схемата, по която ще ги правят-и да Ви дам схема, те едва ли ще се съобразят с нея.
След годинка можете да поставите Акт-Хиб и ваксина срещу хеп А (Havrix 720UI).
Ако поставяте първата доза на Акт-Хиб в интервала 12-15м ще са ви нужни две дози през 2 месеца минимум. Ако поставите първа доза акт-Хиб след 15 месец ще ви е нужна само 1 доза.
Хеп А ваксината се поставя в две дози през 6-12-18 месеца една от друга.