Мнения на Birdie...

• 261 553
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 605
Здравейте Birdie,
преди ден два писах че сме с висока темп. стигаща до 39,5.На третия ден темп. спадна/ вчера беше това/, но тази сутрин се появи обрив, приличаше ми първо все едно са спукани капилярчета/ розови на цвят/, няма никакъв релеф.Обрива до вечерта се разпространи от лицето, вече има и на корема,гърдите и гръбчето.Възможно ли да е розеола?
Благодаря Ви предварително! Hug

# 1 606
Здравейте Birdie,
преди ден два писах че сме с висока темп. стигаща до 39,5.На третия ден темп. спадна/ вчера беше това/, но тази сутрин се появи обрив, приличаше ми първо все едно са спукани капилярчета/ розови на цвят/, няма никакъв релеф.Обрива до вечерта се разпространи от лицето, вече има и на корема,гърдите и гръбчето.Възможно ли да е розеола?
Благодаря Ви предварително! Hug
Да, една от възможностите е тази...

# 1 607
Благодаря Ви за бързия и изчерпателен отговор! Hug
Успешен и усмихнат ден! Grinning

# 1 608
Цитат
Ако имате снимки биха ми помогнали много
За съжаление нямам. Ще видя какво мога да направя..

# 1 609
("...че детето всеки следобяд има Т 37,3/Измерена в дупето е 37,8/,вечер е 37, а сутрин няма-36,8-36,9.")
->>Всички тези стойности са ректални температури, или под мишницата?
В дупето след обяд е 37,8 -т.е. реалната Т е 37,3 нали?
Под мишницата е с 0.8-1 градус по-ниска от ректалната.
37.8 ректална е =36.8 под мишницата.

Birdie, БЛАГОДАРЯ ВИ много за отговора! Hug

Това обяснява най-логично моите притеснения!
Само един последен въпрос.Доколкото разбирам от Вашият отговор-това,колко ще се махне от измерената ректална Т не зависи от термометъра, а от измерената ректална Т, нали?
Да разбирам, че детето ми няма Т?
Още веднъж Ви благодаря! Grinning

пп.Можеше да направим беля, ако не бяхме го уточнили! Hug

Последна редакция: вт, 27 мар 2007, 12:11 от Dorotea36

# 1 610
Ректалната температура се влияе от дълбочината на поставяне на термометъра.
Поставяте го толкова,колкото да се скрие "сребърната" му крайна част.
Ако го поставяте по-дълбоко от това, това ще даде по-висока температура.

# 1 611
Здравейте, дъщеря ми вече 3-ти ден поддържа висока температура стига до 39,5 градуса ректално  като забавя даването на Панадол или Ефералган. Правихме днес кръвна картина, диференциално броене и утайка, но всичко е в норми, докторът каза вирусна инфекция. Дали може да е нещо друго, което не се отразява на кръвната картина, необходими ли са други изследвания или симтоматичното лечение е достатъчно ?
При ДКК лимфоцитите са 67 (при норма за деца 40 - 68), ако това е знак за нещо. Отклонение има при RDW - 15,2% (при норма 11,5 - 14,5)
Ушички погледнахме ли?

# 1 612
  • София
Здравей Бърди, преди няколко дни ти писах за хремата и конюктивита, но след лечение с вентолин, още същата нощ започна кашлица - ужастна, чак до повръщане.
Това се повтяря вече трета нощ, към 2ч като кашля три, четири пъти  и се оправя, през деня покашля, но в никакъв случай като през ноща.
Трима лекари я слушат вече, казват, че надолу нищо няма, че е от хремата, но тази хрема вече не се влиае от нищо- олинт, виброцил, коларгол...някакви правени... Confused

# 1 613
Здравей Бърди, преди няколко дни ти писах за хремата и конюктивита, но след лечение с вентолин, още същата нощ започна кашлица - ужастна, чак до повръщане.
Това се повтяря вече трета нощ, към 2ч като кашля три, четири пъти  и се оправя, през деня покашля, но в никакъв случай като през ноща.
Трима лекари я слушат вече, казват, че надолу нищо няма, че е от хремата, но тази хрема вече не се влиае от нищо- олинт, виброцил, коларгол...някакви правени... Confused
Тоест, след един,два дена с вентолин е по-добре, или?
Ако всичко това е повече от 5-6 дена без особено подобрение е добре да се обмисли за антибиотик.
За хремата-зависи колко силна е-аз не бих капал нищо друго освен Олинт 0.05%. В добавка, капки Зиртек за 5-6 дена биха били от полза.

# 1 614
  • София
Благодаря, след вентолин се започна с кашилцата Thinking

# 1 615
Благодаря, след вентолин се започна с кашилцата Thinking
Вентолин може да предизвика кашлица от самосебе си, ако е в голяма доза...

# 1 616
  • София
правихме инхалация на обяд в болницата в петък, педито каза да дам 3мл вечерта, е, дадох и през нощта се почна.... Confused

# 1 617
Ректалната температура се влияе от дълбочината на поставяне на термометъра.
Поставяте го толкова,колкото да се скрие "сребърната" му крайна част.
Ако го поставяте по-дълбоко от това, това ще даде по-висока температура.
Още веднъж Ви благодаря за отговора!

# 1 618
Сега видях, че и Бърди, и Туинс-мама са ми отговорили.Благодаря и на двамата.Ще поискам от личната лекарка направление за посочените изследвания.

# 1 619
  • София
Здравейте, дъщеря ми вече 3-ти ден поддържа висока температура стига до 39,5 градуса ректално  като забавя даването на Панадол или Ефералган. Правихме днес кръвна картина, диференциално броене и утайка, но всичко е в норми, докторът каза вирусна инфекция. Дали може да е нещо друго, което не се отразява на кръвната картина, необходими ли са други изследвания или симтоматичното лечение е достатъчно ?
При ДКК лимфоцитите са 67 (при норма за деца 40 - 68), ако това е знак за нещо. Отклонение има при RDW - 15,2% (при норма 11,5 - 14,5)
Ушички погледнахме ли?
Да, днес вече няма Т, Благодаря
Искам да попитам  - какво е мнението ви за Esberitox N? Знам, че сте против имуностимулаторите, но това е на билкова основа, поставя ли го това в по-различна категория или пак не е за препоръчване? Предписаха ни до 3 пъти на ден по 7-8 капки за 10 дни.

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 00:40 от cat11

Общи условия

Активация на акаунт