Мнения на Birdie...

• 261 567
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 590
Благодаря. Ще настоявам за още изследвани. Срастналото влагалище го видя и педиатъра, не само аз. Просто липсва отвора на влагалището, а на негово място има ципа, която прозира.

# 1 591
Здравейте Бърди, нашия случай е следния.....дечко / 1 година и половина/ миналата седмица беше леко хремав , пръсках Стеримар, давах витамини и като че ли се оправихме, но от 3 дни взе да кашля обикновено след ставане от сън или нощно време...все едно има храчка , която естествено не може да изплюе. Иначе детето си е весело храни се нормално.Възможно ли е да е от зъбки, тъй като венците са страшно подути и до дни ще пробият 2 кътника??

Благодаря
Не, не е от зъбки.

Някакви предположения от какво може да бъде???? Rolling Eyes

# 1 592
Здравейте Бърди, нашия случай е следния.....дечко / 1 година и половина/ миналата седмица беше леко хремав , пръсках Стеримар, давах витамини и като че ли се оправихме, но от 3 дни взе да кашля обикновено след ставане от сън или нощно време...все едно има храчка , която естествено не може да изплюе. Иначе детето си е весело храни се нормално.Възможно ли е да е от зъбки, тъй като венците са страшно подути и до дни ще пробият 2 кътника??

Благодаря
Не, не е от зъбки.

Някакви предположения от какво може да бъде???? Rolling Eyes
Вероятно са остатъчни кашлици-обикновено даваме АЦЦ кидс са 1-2 дена... и после поглеждаме пак.

# 1 593
@Dorotea36
Да, може да има коклюш при ваксинирани деца.
Препарати като Клацид помагат, но минимум 10 дневен курс.

Би било добре да уточните първо, а после да се започва лечение...
Защо не направите един набор от изследвания? не ви дават "направление" ли? или?

Здравейте Birdie,
Педиатъра каза че според нея не е коклюш-сигурна била.Зная, че сте прав за изследванията, но вече сме започнали АБ.Може ли в такъв случай да ги направим сега на фона на лечението?Когато споделих с нея
другите предположения, отхвърли и тях-за микоплазмената инф. си имало рискови групи и т.н.Според нея е такъв периода- детето е прибавило и друга инфекция и така...Да си изпием АБ и това е . #Crazy
Но сега ме притеснява факта, че днес детето има Т 37,5.Четвърти ден пием Клацид-е, кашлицата малко намаля, три дни нямаше никаква Т , а днес -37,1 до 37,5.Какво означава това? Че АБ не действа ли?Освен да направим изследвания /ако трябва ще си ги платя в понеделник, че вече ми писна!/, какво мислите Вие за това положение? На какво може да се дължи тази Т днес? newsm78
Благодаря предварително за отговора!
Как да преценя от разстояние?...
До утре би трябвало да няма температура...
Birdie,здравейте отново!
Направихме изследвания на обикновена и стерилна урина/миналата година детето имаше бактерии в урината/-резултатите са нормални.Днес изследвахме и кръв-и там всичко е в нормата.На слушалка гърдичките са чисти.За гърлен секрет трябва да изчакаме 48 ч след последния прием на АБ.Това, което ме притеснява е, че детето всеки следобяд има Т 37,3/Измерена в дупето е 37,8/,вечер е 37, а сутрин няма-36,8-36,9.Меря Т всеки ден от една седмица.И всеки ден е така.Пихме 6 дни Клацид,защото детето и кашляше.Сега кашлицата намаля, но от време на време пак кашля.Според Вас нормално ли е да бъде такава Т на детето, имайки предвид направените изследвания и освен гърлен секрет нужни ли са още някакви изседвания,за да изясним това състояние?

# 1 594
("...че детето всеки следобяд има Т 37,3/Измерена в дупето е 37,8/,вечер е 37, а сутрин няма-36,8-36,9.")
->>Всички тези стойности са ректални температури, или под мишницата?

# 1 595
Здравейте докторе, днес водих 2 годишната си дъщеря на преглед при очен лекар заради малко синкаво петънце в бялото на окото й. Той останови че било нещо като бемка в окото или там склерата била по тънка. Посъветва ме да наблюдавам дали петното потъмнява, според вас дали е добре да направим пълни изследвания,въпреки че той не беше съгласен,просто много се тревожа , а той не ми обясни почти нищо и доколко това може да е опасно.

# 1 596
Без да го водя това?? много трудно е да се каже нещо определено.

# 1 597
("...че детето всеки следобяд има Т 37,3/Измерена в дупето е 37,8/,вечер е 37, а сутрин няма-36,8-36,9.")
В дупето след обяд е 37,8 -т.е. реалната Т е 37,3 нали? Другите ст-сти съм ги посочила реално/махнала съм по 0,5/=под мишницата.

# 1 598
Здравейте Birdie!
Преди малко повече от седмица Ви питах за мнение относно хремичката на дъщеря ми и отново благодаря за дадените напътствия. След консултация с педиатър предприех нужните мерки и Калина от два дена диша нормално и е в чудесно настроение. Немалка роля за това има и факта, че спрях да консумирам ов. ядки, орехи и т.н., след като Вие ми обърнахте внимание върху тези алергени в менюто ми.
Сега Ви моля за мнение по повод на следното: Днес видях детенцето на моя съседка, която няма интернет и съответно бебето (на7,5 месеца), е гледано по така наречената бг-схема - сокче от 40-тия ден и т.н. И месо е хапвало вече! Проблема е в това, че бузките и брадичката му са алено червени от някакъв обрив (предполагам алергия). Майка му каза, че има подобно петно и на крачето. Техният педиатър е казал алергия към белтъка на млякото и да спрат месото и другите алергени. Водили са го на кожен лекар - много чувствителна кожа (!) - това е било заключението на докторката. След мазане с някакво мазило (незнам какво) и диета, бузките се пооправили, но тогава педиатърката изписала антибиотик за лечение на хрема и кашлица с температура и бебето е отново с доматеночервени бузи  Sad Горкото детенце. Интересува ме Вашето мнение и съответно от какво подозирате, че е възможно да страда бебето. След като изкажете някаква хипотеза смятам да потърся съответната информация по-подробно. Благодаря за което!

# 1 599
Бърди здравей,

притеснена съм - Поло вече няма  висока Т°, не повръща, няма разстройство. Започна да хапва, пие нормално вода. След появата на пъпките всичко утихна. Но пък сега изглежда много отпаднал - спа почти цял предиобед и цял следобяд, като ходи и се забърза сякаш му се преплитат краченцата и пада. Нормално ли е това?
Благодаря предварително за отговора. Rolling Eyes

# 1 600
  • София
Здравейте, дъщеря ми вече 3-ти ден поддържа висока температура стига до 39,5 градуса ректално  като забавя даването на Панадол или Ефералган. Правихме днес кръвна картина, диференциално броене и утайка, но всичко е в норми, докторът каза вирусна инфекция. Дали може да е нещо друго, което не се отразява на кръвната картина, необходими ли са други изследвания или симтоматичното лечение е достатъчно ?
При ДКК лимфоцитите са 67 (при норма за деца 40 - 68), ако това е знак за нещо. Отклонение има при RDW - 15,2% (при норма 11,5 - 14,5)

Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 23:48 от cat11

# 1 601
В дупето след обяд е 37,8 -т.е. реалната Т е 37,3 нали?
Под мишницата е с 0.8-1 градус по-ниска от ректалната.
37.8 ректална е =36.8 под мишницата.

# 1 602
Здравейте Birdie!
Преди малко повече от седмица Ви питах за мнение относно хремичката на дъщеря ми и отново благодаря за дадените напътствия. След консултация с педиатър предприех нужните мерки и Калина от два дена диша нормално и е в чудесно настроение. Немалка роля за това има и факта, че спрях да консумирам ов. ядки, орехи и т.н., след като Вие ми обърнахте внимание върху тези алергени в менюто ми.
Сега Ви моля за мнение по повод на следното: Днес видях детенцето на моя съседка, която няма интернет и съответно бебето (на7,5 месеца), е гледано по така наречената бг-схема - сокче от 40-тия ден и т.н. И месо е хапвало вече! Проблема е в това, че бузките и брадичката му са алено червени от някакъв обрив (предполагам алергия). Майка му каза, че има подобно петно и на крачето. Техният педиатър е казал алергия към белтъка на млякото и да спрат месото и другите алергени. Водили са го на кожен лекар - много чувствителна кожа (!) - това е било заключението на докторката. След мазане с някакво мазило (незнам какво) и диета, бузките се пооправили, но тогава педиатърката изписала антибиотик за лечение на хрема и кашлица с температура и бебето е отново с доматеночервени бузи  Sad Горкото детенце. Интересува ме Вашето мнение и съответно от какво подозирате, че е възможно да страда бебето. След като изкажете някаква хипотеза смятам да потърся съответната информация по-подробно. Благодаря за което!
Ако имате снимки биха ми помогнали много...

# 1 603
Здравейте Birdie!
Благодаря Ви за изчерпателната информация, която предоставяте  bouquet
Моля Ви за съвет относно ваксинирането на сина ни. Той е на 1г и 3мес.-днес му поставиха Imovax Polio /до този момент беше на капки/, останалите ваксини са по БГ-календара +Act-Hib /поставени на 2,4,6мес./.
Предвид последната доза Act-Hib, която се пада да се постави юни месец /година след последния прием/, съвпада с имунизирането с ДТК. В тази връзка педиатъра ме насочи към закупуване на Пентаксим, в която обаче има и полиомиелит(което не е ли в повече като дози newsm78)....
Как ще е по-добре-да взема отделно ДТК и Act-Hib или направо Пентаксим?
И има ли и други ваксини, които е желателно според Вас да бъдат поставени?
До момента е боледувал само от грип /минахме без АБ/, все още го кърмя.
Благодаря Ви предварително! Hug

# 1 604
Точно на 15 месеца бе добре да направите "Пентаксим" и да привършите с всичко.
Сега може да завършите с Инфанрикс+Акт-Хиб.
ДТаК ваксините от различните фирми по принцип са взаимозаменяеми.

Има "Превенар" и противоменингококова ваксина от тип С, които влизат в съображение, но не знам дали можете да ги намерите в Бг. Иначе Хеп А ваксината може да ползвате след навършени 12 месечна възраст.

"Предвид последната доза Act-Hib, която се пада да се постави юни месец /година след последния прием/"
->>това не е така. Последната доза се дава при задължително навършена 12м възраст, а не да са минали 12м от последната доза! Laughing Laughing
8 седмици след последната доза (и при задължително навършени 12м възраст) може да сложите последната доза.

Последна редакция: вт, 27 мар 2007, 11:09 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт