Мнения на Birdie...

• 261 587
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 515
Здравейте! От вчера се чудя какво да правя. Предната вечер четох
за срастване при момиченцата и доста се изплаших. До сега не бях чувала за такова нещо. Едвам дочаках сутринта да се събуди
малката. Исках да проверя дали и ние нямаме такова нещо. С много рев от страна на малката и  до колкото можах да видя нещо помислих че и ние имаме такъв проблем. Веднага се свързах с лл и следобед бяхме на консултация. Споменах моите опасения още по телефона , но тя ги отхвърли и ми каза че я преглеждала още от раждането и няма такова нещо. По време на прегледа обаче се установи че имаме силно зачевяване от вътрешната страна на гол.срамни устни и на малките. ЛЛ каза че е гъбична инфекция и ни предписа Клотримазол/1%/. Аз се учудих малко как така констатира без да направи никакви изследвания. Но по принцип вярвам на това което ми кажат докторите. Нали това им е работата да ни лекуват? Дайте ми съвет какво да направя. Има ли нужда от някъкви изследвания или да започвам да е мажа с Клотримазола
.
Тези инфекции лесно се познават-не са нужни изследвания... Значи трябва да се доверите.

# 1 516
Здравейте Birdie,
Днес водих дъщеря ми на лекар,според нея дишането и вече е "малко грубо" и гърлото леко зачервено.Температурата и е 37 градуса.Докторката ни изписа Клацид, но според нея снимка засега не е нужна/било облъчване/.Но днес кашлицата намаля/да не кажа почти я няма/.  newsm78
Според Вас нужно ли е да давам АБ или да изчакам още-хич не ми се иска да го давам-с оглед на огромното количество АБ изпити напоследък -може би кашлицата ще спре напълно?
Благодаря Ви предварително за Вашето мнение!
Да проследим още ден?
Ами надявам се 1 ден да е достатъчен.Вие как мислите?
Здравейте Birdie,
Кашлицата си продължава, температура 37-37,3 и вчера-колкото и да не ми се иска- започнахме Клацид и Бромхексин.Според Вас това подходящо лечение е в нашият случай?

# 1 517
Здравейте отново,
Смятам, че не без Ваша помощ, преодолях много от тревогите относно здравето на дъщеричката ми. Ще припомня - себореен дерматит, АБКМ, редки на консистенция изхождания и засилена регургция. Изключително кърмя.
Заради АБКМ спазвам диета вече месец, която смятам постоянно да започна да разчупвам на принципа въвеждане на дадена нова храна и изчакване 2-3 дни за реакция преди въвеждането на друга. На този фон обаче преди около седмица в рамките на 2-3 дни изпражненията станаха зелени на цвят (в този момент консумирах малко сготвен спанак), но не при всяко изхождане. Реших, че не е повод за притеснение, но спрях спанака. От 4 дни обаче изпражненията са с вид на жълта вода - на практика такива няма, но памперса натежава поне веднъж на ден солидно и се боядива в жълто. Честотата на тези изхождания е 2-3 на ден, като дори вече имаме напълно чисти памперси при смяна 6-7 пъти на ден. Смятате ли, че това е повод за притеснение и какво ме съветвате да предприема?
Разбира се, имаме лл, педиатър, доволна съм, но или има твърде голяма пациентела, или просто е припряна.
Мисля, че Педиатър означава не само конкретна специалност, но и един съвсем различен подход и то не към един, а към двама пациенти.
Благодаря предварително.

# 1 518
Здравейте отново,
Смятам, че не без Ваша помощ, преодолях много от тревогите относно здравето на дъщеричката ми. Ще припомня - себореен дерматит, АБКМ, редки на консистенция изхождания и засилена регургция. Изключително кърмя.
Заради АБКМ спазвам диета вече месец, която смятам постоянно да започна да разчупвам на принципа въвеждане на дадена нова храна и изчакване 2-3 дни за реакция преди въвеждането на друга. На този фон обаче преди около седмица в рамките на 2-3 дни изпражненията станаха зелени на цвят (в този момент консумирах малко сготвен спанак), но не при всяко изхождане. Реших, че не е повод за притеснение, но спрях спанака. От 4 дни обаче изпражненията са с вид на жълта вода - на практика такива няма, но памперса натежава поне веднъж на ден солидно и се боядива в жълто. Честотата на тези изхождания е 2-3 на ден, като дори вече имаме напълно чисти памперси при смяна 6-7 пъти на ден. Смятате ли, че това е повод за притеснение и какво ме съветвате да предприема?
Разбира се, имаме лл, педиатър, доволна съм, но или има твърде голяма пациентела, или просто е припряна.
Мисля, че Педиатър означава не само конкретна специалност, но и един съвсем различен подход и то не към един, а към двама пациенти.
Благодаря предварително.
Привет,
Радвам се че сте добре...
Такива са си изпражненията при изключително кърмени деца... може и зелени тук там. Не е проблем. Нито зеления цвят е повод да си налагате диети...

За АБКМ при изключително кърмени деца сме си писали много пъти... Simple Smile

# 1 519
Здравейте Birdie,
Днес водих дъщеря ми на лекар,според нея дишането и вече е "малко грубо" и гърлото леко зачервено.Температурата и е 37 градуса.Докторката ни изписа Клацид, но според нея снимка засега не е нужна/било облъчване/.Но днес кашлицата намаля/да не кажа почти я няма/.  newsm78
Според Вас нужно ли е да давам АБ или да изчакам още-хич не ми се иска да го давам-с оглед на огромното количество АБ изпити напоследък -може би кашлицата ще спре напълно?
Да проследим още ден?
Здравейте Birdie,
Кашлицата си продължава, температура 37-37,3 и вчера-колкото и да не ми се иска- започнахме Клацид и Бромхексин.Според Вас това подходящо лечение е в нашият случай?
Винаги съм за изчакването-все пак кашлица за ден, два не минава...
Но ако детето се измъчва, или кашлицата е много упорита...

# 1 520
Здравейте Birdie,
Да проследим още ден?
Здравейте Birdie,
Винаги съм за изчакването-все пак кашлица за ден, два не минава...
Но ако детето се измъчва, или кашлицата е много упорита...
Кашлицата е от един месец.Вие споделихте идеи и имайки предвид тях-микоплазмена инфекция,ОВИ,трета сливица,астматичен бронхит.../а аз се замислям и за коклюш,въпреки че детето е имунизирано-ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?/, предписаният Клацид дали ще помогне?И колко време според Вас трябва да го пием?Флакончето ще ни стигне за 6 дни.Достатъчно ли е?Според педиатъра е ларингит.
Извинете ме,ако вече досаждам. Embarassed

# 1 521
  • софия
Birdie,здравей!
днес пуснах тема "поду се лицето на дъщеря ми от аугментин" и много бих искала да разбера какво мислиш по въпроса? не знам как да пусна линк, но накратко положението е следното - дъщеря ми кашля като си легне от месец, чисти дробчета, гърло, уши, нос. снощи вдигна Т39 и педиатъра и изписа аугментин и хустагил. след това цяла нощ Т не спадна, с къпане до 37.5 я свалихме, днес онтово си поддържа 39. давам нурофен, хексалгин, мокри чорапи, но цял ден спи и не иска да стане от леглото. очите и лицето са подути от тази сутрин, лекаря каза да започнем сумамед. струва ми се поспаднал отока, но кашля повече и пие много вода? благодаря ти.

# 1 522
@Dorotea36
Да, може да има коклюш при ваксинирани деца.
Препарати като Клацид помагат, но минимум 10 дневен курс.

Би било добре да уточните първо, а после да се започва лечение...
Защо не направите един набор от изследвания? не ви дават "направление" ли? или?

# 1 523
Birdie,здравей!
днес пуснах тема "поду се лицето на дъщеря ми от аугментин" и много бих искала да разбера какво мислиш по въпроса? не знам как да пусна линк, но накратко положението е следното - дъщеря ми кашля като си легне от месец, чисти дробчета, гърло, уши, нос. снощи вдигна Т39 и педиатъра и изписа аугментин и хустагил. след това цяла нощ Т не спадна, с къпане до 37.5 я свалихме, днес онтово си поддържа 39. давам нурофен, хексалгин, мокри чорапи, но цял ден спи и не иска да стане от леглото. очите и лицето са подути от тази сутрин, лекаря каза да започнем сумамед. струва ми се поспаднал отока, но кашля повече и пие много вода? благодаря ти.
Трудно е да се прецени дали е реакция към Аугментин-Може да е! , но може да е и алергична реакция към Нурофен.
Иначе подуване в тези области, за които пишете, много състояния могат да дадат.

# 1 524
Здравей Birdie,

Ние сме определено по-добре!  (бебе Никола 10 месеца =>грип=>болница=> разстройство...и така месец и половина) Изхожданията са 3-4 на ден, при това вече нямаме рядко, само може някое да е кашесто. Дадохме и морков и картоф и добре му понасят.
Искаме да питаме още колко време да останем на безлактозно мляко? Не е ли хубаво да започнем включване на нормално адапте (той беше "стигнал" до Milumil 3, преди да започне одисеята, Milumil 1 го прескочихме)?
Също така да попитам дали може включим повече пюрета, като "банан и ябълка", кой от зеленчуците е подходящ newsm78

Отново благодаря за помощта и подкрепата,
Ели

# 1 525
  • софия
Birdie, ако спра нурофена и давам само хексалгин ще е сигурно ли че се подува от аугментина. то вече не го и пием, мина на сумамед. по-добре е тази сутрин детето, но кашля много и има 37Т. как се установява произход на кашлица - със слушалки нищо не чу педиатъра?

# 1 526
  • софия
забравих да питам какво за Т да давам?  детето е на 2г5м.

# 1 527
Zdravei Birdie! Izvinqvai,no ne moga da si vkl. kirilicata,a mi e spe6no...
Li4nata lekarka mi kaza,4e moje da Se bie Pentaxim,vupreki 4e purvite dva priema bqxa Tetraakt - Hib +poliomielitni kapki.No tui kato sega ot edin mesec lipsva tazi vaksina ,tq kaza 4e moje da se sloji Pentaxim.Molq,pi6i i tvoeto mnenie!

# 1 528
Здравей Birdie,

Ние сме определено по-добре!  (бебе Никола 10 месеца =>грип=>болница=> разстройство...и така месец и половина) Изхожданията са 3-4 на ден, при това вече нямаме рядко, само може някое да е кашесто. Дадохме и морков и картоф и добре му понасят.
Искаме да питаме още колко време да останем на безлактозно мляко? Не е ли хубаво да започнем включване на нормално адапте (той беше "стигнал" до Milumil 3, преди да започне одисеята, Milumil 1 го прескочихме)?
Също така да попитам дали може включим повече пюрета, като "банан и ябълка", кой от зеленчуците е подходящ newsm78

Отново благодаря за помощта и подкрепата,
Ели
Радвам се!
Може да продължите с безлактозното мляко още около 3 седмици. Нужно е.
След 3-4 дена може да дадете пюре "банан и ябълка", но го въведете в малки количества и бавно, постепенно.
За зеленчуците пишете кои яде и сте въвели и кои му харесват и ще Ви пиша пак.

# 1 529
Здравейте, детето ми навърши 7.г. и ме интересуват ваксините за тази възраст. Според педиатърката трябва да изчакам първи клас, което не ми звучи  много смислено.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт