Мнения на Birdie...

• 261 597
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 425
Birdie,
само едно БЛАГОДАРЯ, че отново в труден за нас момент сте до нас!  bouquet
Банята е най-важното... ако го правите ще изкарате варицелата "на крак"...

# 1 426
да, определено след баня се поуспокоява. Ако банята е само с вода? Всякакъв вид и търговска марка трици може да се ползва? Нормално ли е чак на 2-ят ден да повиши температура?

# 1 427
От една седмица се сдобихме с хрема - обаче съм сигурна ,че това не е хрема а алергичен ринит + възпалени очи ,сълзящи +обложен език и кашлица причинена от хремата ,защото тя е по- скоро задна +обриви +стомашно чревни смущения .Какво е подходящо да се предприеме -диета ?Или някакви изследвания ? ooooh!Вече започнах да си мисля и за муковисцидоза .
Обриви? какви?
Прегледаха ли детето?

# 1 428
да, определено след баня се поуспокоява. Ако банята е само с вода? Всякакъв вид и търговска марка трици може да се ползва? Нормално ли е чак на 2-ят ден да повиши температура?

Може и само с вода-топла, не гореща или студена. Оставяме 20 минути детето вътре.
Не-само трици от препарати за деца... каквато марка намерите, но за деца и за баня.
Нормално е.

# 1 429
От една седмица се сдобихме с хрема - обаче съм сигурна ,че това не е хрема а алергичен ринит + възпалени очи ,сълзящи +обложен език и кашлица причинена от хремата ,защото тя е по- скоро задна +обриви +стомашно чревни смущения .Какво е подходящо да се предприеме -диета ?Или някакви изследвания ? ooooh!Вече започнах да си мисля и за муковисцидоза .
Обриви? какви?
Прегледаха ли детето?
Обрив по бузките и по гръбчето има малко. Преди един месец имахме същата картина и диагнозата беше - зъби и заден ринит . newsm78

# 1 430
Здравейте д-р Birdie,

Моля ви за вашето мнение и съвет, защото съм много объркана и не зная какво да правя. Ето я и нашата история: Детето ми е на почти една година (родено на 22.03.) На 19.12.2006 направи първия гърч, който продължи около 25-30мин. На следващия ден в болницата направи още един - около 4мин. Бяха съпроводени и вероятно провокирани от температура (ОВИ), но тя не бе висока - 38,2. Ние сме от Сандански и от там ни изпратиха в Педиатрията в София. Направено му бе ЕЕГ - цитирам "в норма за възрастта" без огнищни промени. Но въпреки това, поради сложния гърч (така ни каза известен д-р ) му изписаха Конвулекс 3х2мл. Тъй като аз не можех да се успокоя направихме и ЯМР на 22.12. - няма нищо, абсолютно всичко е наред. Но въпреки Конвулекса на 18.02.2006 (близо два месеца след като вземаше Конвулекс) направи трети пристъп, продължил около 2мин. Температурата му преди гърча  беше  37,7. Пак беше с ОВИ. Обадих се на доктора и той каза да увелича Конвулекса на 3х3мл. След увеличаването на дозата детето стана като дрогирано. Решихме да направим консултация с още един известен детски невролог. Там му направиха ЕЕГ и му откриха, цитирам " суспектно огнище от смесен тип (бавни вълни и епилептиформени елементи) в дясно парието-темпорално". Решиха  да му  заменят Конвулекса с ТРилептал "поради фокална абнормност и огнищни промени по време на фебрилно провокираните припадъци". Започнахме бавно да въвеждаме Трилептал и постепенно да спираме Конвулекс.  Но въпреки това след като започнахме трилептала направихме още четири пристъпа, два от които в един ден  - на 09.03. (когато от 6 дни беше достигнал дозата, която трябваше да приема 2+1+2мл). Обадих се по телефона на доктора и  ми каза да увелича трилептала на 3х2мл и да върна и Конвулекса 3х2мл. Увеличих трилептала, но не върнах Конвулекса. Тъй като съмненията ме разяждат, да не би пък от Трилептала е зачестил пристъпите, решихме да направим още една консултация с известен невролог. Бяхме на преглед там и ни направиха ново ЕЕГ - общо взето същата находка  "рядко проявяващ се фокус от острия в дясно фронто-темпорално". Този доктор ни каза, че по принцип е против Трилептал да се дава на толкова малки деца. Предписа ни Ноотропил 1х1мл и диазапам таблети 1/4 вечер като след 5 дни трябва да стане сутрин и вечер, за да спре да прави пристъпи. Каза да поддържаме връзка по телефона и след това в зависимост от това как е детето ще прецени как да го лекува по нататък, но вероятно ще спира трилептала. Попитах го дали детето има епилепсия и той каза само вероятно, но в последствие ще прецени. Мнението на другите доктори беше, че няма за момента, но е с повишен риск. А между другото не знам дали от трилептала, детето е стана много нервно и неспокойно особено вечер. След последните пристъпи на 09.03. не можеше да спи спокойно. Сега му давам 1/4 диазепам вечер и спи (естествено). Днес за първи ден му дадох диазепам и сутринта, но детето стана много отпуснато и започна да залита както си пълзи, хленчи, защото най-вероятно му се спи (въпреки, че цяла нощ е спал спокойно около 10 часа). Толкова съм объркана, че не зная какво да правя. Иначе детето се развива за сега нормално - говори около 10-12 думички като ги използва съвсем съзнателно (мама, тате, баба, деде, мяу, бау-бау, папа, бебе, нана и др.), разбира голяма част от това което му се говори - пример: има около него различни играчки, при команда "намери топката и я сложи в кофичката", го прави. Не може все още да ходи сам, прави само една-две крачки. Детето все още се кърми, започнах да го захранвам след навършени 5м. Страшно съм притеснена, защото всичките тези лекарства ще му навредят и имам чувството, че всеки ден тровя детето си. Моля кажете ми какво е вашето мнение и какво още трябва да направя, за да знам дали детото има епилепсия или не. Всичко, което се случва с него направо ме съсипва, а още повече цялата неяснота относно състоянието му.
Благодаря ви предварително!

# 1 431
Обриви? какви?
Прегледаха ли детето?
Обрив по бузките и по гръбчето има малко. Преди един месец имахме същата картина и диагнозата беше - зъби и заден ринит . newsm78
Без преглед е трудно да се каже дали това е ринит или алергичен такъв, или вирусен... Зъбките нямат нищо общо...
Как да помогна? Thinking Thinking

# 1 432
Здравейте Birdie,
Днес водих дъщеря ми на лекар,според нея дишането и вече е "малко грубо" и гърлото леко зачервено.Температурата и е 37 градуса.Докторката ни изписа Клацид, но според нея снимка засега не е нужна/било облъчване/.Но днес кашлицата намаля/да не кажа почти я няма/.  newsm78
Според Вас нужно ли е да давам АБ или да изчакам още-хич не ми се иска да го давам-с оглед на огромното количество АБ изпити напоследък -може би кашлицата ще спре напълно?
Благодаря Ви предварително за Вашето мнение!

# 1 433
@Mary-An

Всичките епизоди на гърч бяха задължително при температура? или имаше и гърчове без съпровождаща температура?

# 1 434
Здравейте Birdie,
Днес водих дъщеря ми на лекар,според нея дишането и вече е "малко грубо" и гърлото леко зачервено.Температурата и е 37 градуса.Докторката ни изписа Клацид, но според нея снимка засега не е нужна/било облъчване/.Но днес кашлицата намаля/да не кажа почти я няма/.  newsm78
Според Вас нужно ли е да давам АБ или да изчакам още-хич не ми се иска да го давам-с оглед на огромното количество АБ изпити напоследък -може би кашлицата ще спре напълно?
Да проследим още ден?

# 1 435
Здравейте Birdie,
Да проследим още ден?
Ами надявам се 1 ден да е достатъчен.

# 1 436
Здравейте Birdie,
Да проследим още ден?
Ами надявам се 1 ден да е достатъчен.Вие как мислите?

# 1 437
Да, щом кашлицата намалява.

# 1 438
Здравей,Бърди!
Скоро не съм имала нужда от теб,защото,за щастие,сме си здрави!Но възникна вече един въпрос.
Значи на пишлето на малкия,на върха на главичката,там където все още кожичката не е отлепена има едно топче с големината на оризово зърно,което е пълно с нещо бяло,по всяка вероятност гной.Водих го при нашата педиатърка и тя каза,че не е нещо притеснително,да продължавам да изтеглям кожичката при къпане.Ама така като гледам тази кожа скоро няма да се отлепи и това топче там ли ще стои и докога... newsm78.Иначе почти нацяло му е отлепена кожата на пишата,само в единия край не е.Какво е твоето мнение?
Благодаря ти за вниманието и дано си ме разбрал,че както го обясних... newsm78
  bouquet

# 1 439
да, но при последните два темп.беше много ниска. Протекоха по следния начин: Сутринта на 09.03. стана към 9 часа и беше видимо спокоен. Към 9.30 легна на пода и се загледа, взвх в мен и той завъртя главата си надясно и му потекоха лиги, цвета на лицето леко се промени, беше отнесен, но определено беше в съзнание. Мерих темп. 37. Дадох му нурофен. Цял ден след това беше превъзбуден и нервен. Имаше сополи. Към 18 часа същия ден по време на сън ( спи неспокойно) започват да му текат лиги и отваря очи и втренчва поглед, тялото му е стегнато, лицето леко посинява и е в безсъзнание. Идва бърза помощ и му прави диазепам мускулно, минути след това излиза от пристъп. Всичко трае около 15-20 мин. Темп. е 37,2. Притеснява ме това, че сутрешния пристъп се различаваше от другите, които протичаха по горе-долу един и същи начин с изключение на продължителността (като описания последен). Преди да направи първия си пристъп на 19.12., той изобщо не беше се разболявал. Това беше първото му разболяване и имам чувството, че детето не доизлекувано, защото оттогава като спи нослето непрекъснато му хърка.  Почти непрекъснато е с хрема, а в момента и с кашлица.

Общи условия

Активация на акаунт