Мнения на Birdie...

• 261 581
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 545
Здравей Бърди, след поредната обилна хрема, Джули се събуди вчера с конюктивит, едното и оче беше с гурели, червена скарла, педито ни препоръча от капкте за нос( правени) да слагам в окото, слагах вчера, но от снощи и другото се зарази, сега вече се появи и кашлица, хремата е обилна, без температура, като се събуди от сън не може да си товори очите от гной, промивам с физиологичен разтвор, правиме инфалации с Вентолин, но май няма ефект.... Confused
Tobrex 0.3% очни капки +Олинт 0.05%
За кашлицата-след преглед само може да се каже какво е нужно.

# 1 546
Здравейте!Ще се радвам да разбера вашето мнение относно нашия проблем.Синът ми е на 1г. и 2м., до преди 5-6 дни беше болен, имаше хрема и кашлица.Давах му Стодал и след като Виброцила, вит.Ц и физиологичния разтвор не помогнаха за хремата, 3 дни му слагах капки Резоксим.Детето се оправи, но снощи изведнъж вдигна висока температура и я поддържа.Днес следобяд стигна до 39,1.Не е излизал, реално няма как да е настинал, бяхме на преглед и лекарката каза че всичко му е наред, имал само леко зачервено гърло.Изключва никненето на зъби, защото температурата била прекалено висока, за да е тази причината.Лошото обаче е, че просто не намери никаква друга причина.Давам му Панадол през 4 ч. по 2,5мл и все още не може да смъкне под 38 температурата.За гърлото ни предписаха Алгин-Хил, също така за температурата ни казаха че може да редуваме Нурофен с Панадола.
Благодаря ви предварително, зная че е трудно така да кажете каква е причината, но наистина ценя много вашето мнение на доказал се специалист! Hug
Ушички прегледахме ли?
И зачервеното гърло може да е източник на тази температура, ако е Стрептокок или ангина.

# 1 547
Благодаря много за бързия отговор! Hug
Прегледаха му и ушите, казаха че няма проблем с тях, дробевете са му чисти, единственото, което каза е леко зачервено гърло, но на този етап не знае дали е то причината.
Пак му гледах венците ужасно много са подути, възможно ли е и те да са причина?Но толкова време да поддържа такава температура.Преди час я мерих и пак беше 39. Sad

# 1 548
Birdie, благодаря, супер сте!  Heart Eyes

# 1 549
Здравейте, Birdie!!!
Много се извинявам, че ви безпокопокоя, но не мога да немеря някой, който да ми даде адекватен отговор. Интерисува ме дали Doloproct маз е съвместим с кърменето, защото това е последния вариант, който ми остава!!!
Благодаря ви предварително!!!!

# 1 550
  • София
БЛагодаря Hug

# 1 551
Здравейте, Birdie!!!
Много се извинявам, че ви безпокоя, но не мога да намеря някой, който да ми даде адекватен отговор. Интерисува ме дали Doloproct маз е съвместим с кърменето, защото това е последния вариант, който ми остава!!!
Благодаря ви предварително!!!!
За хемороиди ли Ви трябва това?

# 1 552
мерси много за бързият отговор Hug

ще съм благодарна ако ми помогнете с отговор и на друг въпрос.

Забелязах 4е тестисите са му като прогизнали - все едно постоянно са били във вода. Какъв може да е проблема? 4е му е много стегнат памперса ли? Дали ще ме посъветвате да нанасям само в/у тестисите бебешка пудра за да се оправи?

Мерси предварително:)
Това не е проблем, че да се нуждае от намеса.

Мерси отново!

# 1 553
Да, изключително болезнени и кървящи!!!

# 1 554
Да, изключително болезнени и кървящи!!!
Може да го ползвате-Кортизонов е...

# 1 555
Molia da mi pomognete sas savet.Deteto mi e na 1 god. i sega prohojda.V4era padna kakto si stoe6e i si udari glavata v poda.Vednaga sled tova povarna.Dnes e malko nespokoen i mi se struva 4e kato hodi zalita pove4e.

# 1 556
Molia da mi pomognete sas savet.Deteto mi e na 1 god. i sega prohojda.V4era padna kakto si stoe6e i si udari glavata v poda.Vednaga sled tova povarna.Dnes e malko nespokoen i mi se struva 4e kato hodi zalita pove4e.
Само чрез преглед и пряк контакт може да се каже нещо по този въпрос.
Без преглед на детето не може...

# 1 557
@Dorotea36
Да, може да има коклюш при ваксинирани деца.
Препарати като Клацид помагат, но минимум 10 дневен курс.

Би било добре да уточните първо, а после да се започва лечение...
Защо не направите един набор от изследвания? не ви дават "направление" ли? или?

Здравейте Birdie,
Педиатъра каза че според нея не е коклюш-сигурна била.Зная, че сте прав за изследванията, но вече сме започнали АБ.Може ли в такъв случай да ги направим сега на фона на лечението?Когато споделих с нея
другите предположения, отхвърли и тях-за микоплазмената инф. си имало рискови групи и т.н.Според нея е такъв периода- детето е прибавило и друга инфекция и така...Да си изпием АБ и това е . #Crazy
Но сега ме притеснява факта, че днес детето има Т 37,5.Четвърти ден пием Клацид-е, кашлицата малко намаля, три дни нямаше никаква Т , а днес -37,1 до 37,5.Какво означава това? Че АБ не действа ли?Освен да направим изследвания /ако трябва ще си ги платя в понеделник, че вече ми писна!/, какво мислите Вие за това положение? На какво може да се дължи тази Т днес? newsm78
Благодаря предварително за отговора!

Последна редакция: сб, 24 мар 2007, 19:22 от Dorotea36

# 1 558
Хиляди пъти благодаря!!!! Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet

# 1 559
@Dorotea36
Да, може да има коклюш при ваксинирани деца.
Препарати като Клацид помагат, но минимум 10 дневен курс.

Би било добре да уточните първо, а после да се започва лечение...
Защо не направите един набор от изследвания? не ви дават "направление" ли? или?

Здравейте Birdie,
Педиатъра каза че според нея не е коклюш-сигурна била.Зная, че сте прав за изследванията, но вече сме започнали АБ.Може ли в такъв случай да ги направим сега на фона на лечението?Когато споделих с нея
другите предположения, отхвърли и тях-за микоплазмената инф. си имало рискови групи и т.н.Според нея е такъв периода- детето е прибавило и друга инфекция и така...Да си изпием АБ и това е . #Crazy
Но сега ме притеснява факта, че днес детето има Т 37,5.Четвърти ден пием Клацид-е, кашлицата малко намаля, три дни нямаше никаква Т , а днес -37,1 до 37,5.Какво означава това? Че АБ не действа ли?Освен да направим изследвания /ако трябва ще си ги платя в понеделник, че вече ми писна!/, какво мислите Вие за това положение? На какво може да се дължи тази Т днес? newsm78
Благодаря предварително за отговора!
Как да преценя от разстояние?...
До утре би трябвало да няма температура...

Общи условия

Активация на акаунт