имаме следния проблем. Бебка се изрива по цялото тяло без главичката, дланите и мястото за памперса. Обрива представлява ситни червени пъпчици без гноен връх и там където се намира, кожата е по-суха от тялото. Два пъти я водих при различни педиатри и двете изписаха Елоком, 1 път на ден, максимум 5 дни и капки Фенистил 3 *9 капки. Като спрем Елокома обрива се появява с по-голяма сила.
Личната лекарка (педиатър) каза, че е алергия към синтетика, но аз съм сигурна, че всичките й дрехи са памучни. Освен това каза, че аз трябва да намеря причината, като ми отказа направление за дерматолог. Заяви ми, че понеже е "дебела" и "дебелите" деца много често развивали алергии, които ставали хронични. Теглото й е 8 500 и ръст 69 см. На 5 месеца е.
Детето е на аптамил, къпем се с Мустела, праха за пране е Ариел сенситив и ползвам ароматизатор на Семана Ейнджъл. Единственото за което се сещам е Калгона. Възможно ли е Калгон да предизвика такива обриви? Единствено ли е лечението с Елоком (притеснява ме, че почнаха доста често да го изписват)?
Предварително благодаря за отговора!