Мнения на Birdie...

• 261 597
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 650
Здравейте Birdie,
имаме следния проблем. Бебка се изрива по цялото тяло без главичката, дланите и мястото за памперса. Обрива представлява ситни червени пъпчици без гноен връх и там където се намира, кожата е по-суха от тялото. Два пъти я водих при различни педиатри и двете изписаха Елоком, 1 път на ден, максимум 5 дни и капки Фенистил 3 *9 капки. Като спрем Елокома обрива се появява с по-голяма сила.
Личната лекарка (педиатър) каза, че е алергия към синтетика, но аз съм сигурна, че всичките й дрехи са памучни. Освен това каза, че аз трябва да намеря причината, като ми отказа направление за дерматолог. Заяви ми, че понеже е "дебела" и "дебелите" деца много често развивали алергии, които ставали хронични. Теглото й е 8 500 и ръст 69 см. На 5 месеца е.
Детето е на аптамил, къпем се с Мустела, праха за пране е Ариел сенситив и ползвам ароматизатор на Семана Ейнджъл. Единственото за което се сещам е Калгона. Възможно ли е Калгон да предизвика такива обриви? Единствено ли е лечението с Елоком (притеснява ме, че почнаха доста често да го изписват)?
Предварително благодаря за отговора! Hug

# 1 651
Благодаря за вниманието. Ще отидем при доктора и май скандал ще има  #2gunfire
Под "да и дам Ал110" имате предвид еднократно или да минем на това мляко и да си спирам кърмата? newsm78

# 1 652
Благодаря за вниманието. Ще отидем при доктора и май скандал ще има  #2gunfire
Под "да и дам Ал110" имате предвид еднократно или да минем на това мляко и да си спирам кърмата? newsm78
В никакъв случай не спираме кърменето. Нито го заместваме, освен ако няма нужда от добавка в някои хранения.
Ако има нужда от добавка, може да ползвате за известно време Ал110...
Уточнете от какво детето е неспокойно-от кърма очевидно не може да е.
От "захранвания" в крайно неподходящи възрасти-да, но пък чак толкова че да не се храни??

# 1 653
Здравейте Birdie,
имаме следния проблем. Бебка се изрива по цялото тяло без главичката, дланите и мястото за памперса. Обрива представлява ситни червени пъпчици без гноен връх и там където се намира, кожата е по-суха от тялото. Два пъти я водих при различни педиатри и двете изписаха Елоком, 1 път на ден, максимум 5 дни и капки Фенистил 3 *9 капки. Като спрем Елокома обрива се появява с по-голяма сила.
Личната лекарка (педиатър) каза, че е алергия към синтетика, но аз съм сигурна, че всичките й дрехи са памучни. Освен това каза, че аз трябва да намеря причината, като ми отказа направление за дерматолог. Заяви ми, че понеже е "дебела" и "дебелите" деца много често развивали алергии, които ставали хронични. Теглото й е 8 500 и ръст 69 см. На 5 месеца е.
Детето е на аптамил, къпем се с Мустела, праха за пране е Ариел сенситив и ползвам ароматизатор на Семана Ейнджъл. Единственото за което се сещам е Калгона. Възможно ли е Калгон да предизвика такива обриви? Единствено ли е лечението с Елоком (притеснява ме, че почнаха доста често да го изписват)?
Предварително благодаря за отговора! Hug
С какво се храни детето, простете?
Извън темата, но детето е с наднормено тегло-около 9-9.500 тежат деца на около 11-12 месеца...

# 1 654
само Аптамил - Адаптирано мляко на Милупа

За теглото: Е не е ли възможно да е от плътни кости? Аз съм така, цялата рода е така. Детето не изглежда дебело.
Гледах една таблица за средните стойности - ми средно е около 9 месец за тегло 8 500 и 8 - 69 см за ръст.

# 1 655
само Аптамил - Адаптирано мляко на Милупа

За теглото: Е не е ли възможно да е от плътни кости? Аз съм така, цялата рода е така. Детето не изглежда дебело.
Гледах една таблица за средните стойности - ми средно е около 9 месец за тегло 8 500 и 8 - 69 см за ръст.
Теглото на детето се определя по растежни криви.
Може ли да снимате и да ми изпратите снимки на е-майла ми от профила тук?

# 1 656
Здравейте Birdie,
тази вечер като махнах памперса на малкия забелязах, че пишлето му е надуто и зачервено на върха. Наблюдавах го известно време, но не спада. Притесних се и звъннах в спешния кабинет, от там ме посъветваха да направя риванолова баня и утре сутринта да отида, щяло да има хирурзи.  Все още не се е показала главичката. Най-вероятно ще искат да го цепят оперативно, но дали няма начин всичко да си мине по естествения път?
Ще се радвам на бърз отговор защото съм доста притеснена.

# 1 657
Здравейте Birdie,
тази вечер като махнах памперса на малкия забелязах, че пишлето му е надуто и зачервено на върха. Наблюдавах го известно време, но не спада. Притесних се и звъннах в спешния кабинет, от там ме посъветваха да направя риванолова баня и утре сутринта да отида, щяло да има хирурзи.  Все още не се е показала главичката. Най-вероятно ще искат да го цепят оперативно, но дали няма начин всичко да си мине по естествения път?
Ще се радвам на бърз отговор защото съм доста притеснена.
Правили ли сме опити за забелване?
Ако има инфекция на върха-Бактробан би бил от полза.
Да не би да се е заклещила главичката при опити за забелване?

# 1 658
Не, не съм правила никакви опити за забелване, по никакъв начин не съм го насилвала. Получи се изведнъж. Тази сутрин положението е малко по-различно. Препуциума е силно зачервен и набъбнал за разлика от снощи когато беше надуто тялото на пениса, а препуциума беше само леко зачервен. Имам опасения че не може да пишка, защото памперса беше почти  празен.

# 1 659
  • Русе
Здравейте Birdie!Синът ми(на 2г.) в момента е с  "леко възпалени уши",по думите на лекарката.Не е вдигал въобще температура.Изписа му капки за уши и Оспамокс.Чела съм ваши мнения,за това,че сте против поставянето на капки в ушите(извинете ме ако бъркам).Искам да питам по какъв начин мога да облекча болката му,защото втора нощ се събужда с рев,а аз не мога да му облекча болката и плаче докато се умори (по 1-2 часа).Днес следобед пак ще го водя на лекар,но ако може,дайте ми някакъв съвет.

# 1 660
Не, не съм правила никакви опити за забелване, по никакъв начин не съм го насилвала. Получи се изведнъж. Тази сутрин положението е малко по-различно. Препуциума е силно зачервен и набъбнал за разлика от снощи когато беше надуто тялото на пениса, а препуциума беше само леко зачервен. Имам опасения че не може да пишка, защото памперса беше почти  празен.
Нека го погледне Педиатър... иначе може да ползвате Бактробан и да намажете локално... много е резултатен и бърз.
Може също в добавка да ползвате и Бетноват за ден, максимум два, също за мазане...

# 1 661
Здравейте Birdie!Синът ми(на 2г.) в момента е с  "леко възпалени уши",по думите на лекарката.Не е вдигал въобще температура.Изписа му капки за уши и Оспамокс.Чела съм ваши мнения,за това,че сте против поставянето на капки в ушите(извинете ме ако бъркам).Искам да питам по какъв начин мога да облекча болката му,защото втора нощ се събужда с рев,а аз не мога да му облекча болката и плаче докато се умори (по 1-2 часа).Днес следобед пак ще го водя на лекар,но ако може,дайте ми някакъв съвет.
Да, против капките съм.
Две, три дози от Антибиотика би трябвало веднага да контролират отита и болката да изчезне.
Може да давате Панадол в обичайните му дози като болкоуспокояващо.
Ако дори и Панадол не е резултатен, и сте сигурни че детето няма тъпанчева перфорация, може да поставите 1 до 2 пъти "Гаразон" капки ("Гарамат" се търгуват тук) на фирмата "Шеринг". Но обикновено Антибиотика е достатъчен.

# 1 662
Здравейте Бърди! Надявам се, че сте добре в този слънчев ден!
Бихте ли коментирали следните резултати от ПКК на дъщеричката ми? ПКК е правена на възраст 4,5 месеца, сега детето е на 5.
Левкоцити 12.5x10на9/L
Лимфоцити 72.2% или 9.01x10на9/L
Моноцити 7.74% или 0.967x10на9/L
Еозинофили 6.67% или 0.833x10на9/L
Базофили 2.79% или 0.348x10на9/L
Гранулоцити 10.6% или 1.32x10на9/L
Еритроцити 4.19x10на12/L
Хемоглобин 117g/L
Hct 0.326L/L
Plt /тромбоцити/ 603x10на9/L
MPV 7.21fL
Pct 4.35ml/L
PDW 16.1

Според ДжиПи-то всичко е ОК, а според гастроентеролог са повишени левкоцитите и тромбоцитите и иска повторни изследвания. Объркана съм и ще се радвам да чуя и вашето мнение! Благодаря предварително!

# 1 663
Здравейте Бърди! Надявам се, че сте добре в този слънчев ден!
Бихте ли коментирали следните резултати от ПКК на дъщеричката ми? ПКК е правена на възраст 4,5 месеца, сега детето е на 5.
Левкоцити 12.5x10на9/L
Лимфоцити 72.2% или 9.01x10на9/L
Моноцити 7.74% или 0.967x10на9/L
Еозинофили 6.67% или 0.833x10на9/L
Базофили 2.79% или 0.348x10на9/L
Гранулоцити 10.6% или 1.32x10на9/L
Еритроцити 4.19x10на12/L
Хемоглобин 117g/L
Hct 0.326L/L
Plt /тромбоцити/ 603x10на9/L
MPV 7.21fL
Pct 4.35ml/L
PDW 16.1

Според ДжиПи-то всичко е ОК, а според гастроентеролог са повишени левкоцитите и тромбоцитите и иска повторни изследвания. Объркана съм и ще се радвам да чуя и вашето мнение! Благодаря предварително!
Привет,

Кръвта от пръстче ли е?
Ако е, игнорирайте всичко и вземете венозна кръв...
Резултати "от пръстче" са недостоверни и водят до грешна интерпретация.

Иначе, да тромбоцитите са завишени-ако кръвта е вземана правилно, най-често на инфекции се дължи-прекарани или текущи в момента.
Освен това, Еозинофилите са завишени-за 6 месечна възраст горната им граница е 3%.
Горната граница на левкоцитите за тази възраст е 15 (някои смятат и до 17). 12.5 си е норма за 6 месечно дете.

# 1 664
Ходихме при педиатърката и тя каза да мажа с Бактробан два пъти на ден след дезинфекция с риванол. Много благодаря за бързия и компетентен отговор. Вече съм поуспокоена, че няма да има НОЖ.
Пожелавам ви приятен ден и слънчево настроение

Общи условия

Активация на акаунт