Мнения на Birdie...

• 261 704
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 710
Birdie, благодаря ти за съветите. Обрива на Йоанна изчезна без НИКАКВО лечение с кортикостероиди.
Явно проблема е бил в соковете или в претоплянето. Спрях ги и двете.
Още веднъж
БЛАГОДАРЯ! Hug
Радвам се...
 Hug

# 1 711
Сега е на 10 год.и 8 мес.Други белези-има малки косъмчета по ръцете и краката от коленете надолу.Гласът му не е променен,поведението му също.
Друго не забелязвам.

# 1 712
Birdie, здравей отново. Отново имам нужда от помощта ти!
Снощи в 2 часа през нощта Виктория повърна. Беше вечеряла и след това беше пила АМ. Повърна парче мандарина, което е яла сутринта, а другото беше някаква слуз, като храчки /извинявам се за израза  Embarassed/. Дадох й половин лъжичка натриев цитрат и заспа. Сутринта се събуди с отхрачваща кашлица, но не може да изкара нищо. От носа й тече бистър секрет. Няма температура. Сложих Олинт 0.05% и дадох сироп за кашлица Флавамед /Амброксол/.  Има апетит, весела е, играе си, тича из къщи.
Преди две седмици пак беше същото - кашлица, хрема без Т. Тогава по твой съвет дадох Олинт 0.05% и хремата мина, кашлицата - също. Педиатърката ни беше изписала Азатрил, но не го дадох, защото нямаше температура. На лекар ще ходим утре, но ми е много притеснено.
Моля за съвет - какво да правя? 

# 1 713
Сега е на 10 год.и 8 мес.Други белези-има малки косъмчета по ръцете и краката от коленете надолу.Гласът му не е променен,поведението му също.
Друго не забелязвам.
Не мисля че е проблем, но нормалното развитие на детето би трябвало да се следи и да отговаря на Търнер стадийте (това го следи педиатъра).

# 1 714
Благодаря! Flutter

# 1 715
Birdie, здравей отново. Отново имам нужда от помощта ти!
Снощи в 2 часа през нощта Виктория повърна. Беше вечеряла и след това беше пила АМ. Повърна парче мандарина, което е яла сутринта, а другото беше някаква слуз, като храчки /извинявам се за израза  Embarassed/. Дадох й половин лъжичка натриев цитрат и заспа. Сутринта се събуди с отхрачваща кашлица, но не може да изкара нищо. От носа й тече бистър секрет. Няма температура. Сложих Олинт 0.05% и дадох сироп за кашлица Флавамед /Амброксол/.  Има апетит, весела е, играе си, тича из къщи.
Преди две седмици пак беше същото - кашлица, хрема без Т. Тогава по твой съвет дадох Олинт 0.05% и хремата мина, кашлицата - също. Педиатърката ни беше изписала Азатрил, но не го дадох, защото нямаше температура. На лекар ще ходим утре, но ми е много притеснено.
Моля за съвет - какво да правя? 
Нищо-наблюдавате.
Действате според развитието и симптомите.
Както предишния път-покривате симптомите (температура, ринит, кашлица) едно по едно.
Ако детето не е добре-би трябвало да повикате педиатъра да го прегледа и днес даже.

# 1 716
Благодаря много!
Малката очевидно не се чувства зле, защото беснее из къщи.
А да накарам педиатърката в неделя да дойде - не знам какво трябва да се е случило и пак не е сигурно.

# 1 717
@gally

Да, доколкото знам Приорикс се търгува свободно в Бг.

Birdie, благодаря сърдечно за помощта!!!!  bouquet  bouquet  bouquet Ще ни сложат точно такава ваксина. Дано всичко мине наред!

# 1 718
Здравей Бърди!  Hug

Бих искала да те помоля за съвет.

Става въпрос за сина ми(1г. и 9 м.) .... от 4-5 дни има много странна суха, гадна кашлица, която продължава около 30-40 мин, а после се успокоява и все едно нищо е нямало  newsm78 ...едно такова, все едно ти дразни гърлото. Казвам странна, понеже през целия ден не се закашля дори и веднъж, само сутрин при събуждане... newsm78. Първото , което ми хрумна е да не е влажен въздуха в неговата стая, но там където спи малкия няма парно или друго, което да изсушава въздуха...

Много ще съм ти благодарна за мението   bouquet

...а и още едно питане...има ли някакви опасни реакции при Акт Хиб??? Освен, че трябва да е напълно здраво детето, но все пак...

# 1 719
Опитайте когато се закашля да дадете малко вода. Проследете, дали кашлицата изчезва. Пишете...
Не, Акт-Хиб е добра и безопасна при правилно приложение.

# 1 720
Привет,

извинете ако въпросът ми е глупав, но дерматитът заразен ли е?

Hug

# 1 721
Зависи от вида му.

# 1 722
ако е на алергична основа?  Embarassed

# 1 723
Да, ако е инфектиран със стафилокок...

# 1 724
Birdie,
дерматитът е атопичен. Работата е там, че едно съседско детенце, което сега за ваканцията е на гости при баба си играят с Вики. И просто сега след варицелата нямам сили да се боря и с нещо друго....

Благодаря за търпението към нас....   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт