Мнения на Birdie...

• 261 562
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 725
Няма проблем...

# 1 726
Здравейте,
искам да попитам коя темпераура се смята за нормална при 11-месечно бебе! В момента поддържаме някаква гадна температура от 37.2-37.5! На 37.6 вече започвам да давам лекарства - Нурофен но четох някъде че Ибупрофена влияел зле. Вече не знам какво ни става така сме от около 1 месец все температура!!!

# 1 727
Всичко под 37 е нормално. Тоест до 36.9.
Всичко над 37 (и 37) е температура.
Нужно е уточнение.

# 1 728
Опитайте когато се закашля да дадете малко вода. Проследете, дали кашлицата изчезва. Пишете...

Снощи за първи път успяхме да дадеме водичка (предходните вечери беше толкова раздразнен, че не успяхме) и наистина след още две три прокашляния се успокои и това беше  Thinking

Може ли все пак това да е от сухия въздух в стаята при положение, че не се включва нито печка или пък  парно newsm78 ... вижда ми се странна тази кашлица  Confused

Последна редакция: вт, 03 апр 2007, 08:37 от КераЦудка

# 1 729
  • в джунглата
Здравейте, отново се нуждая от вашия съвет.
Дъщеря ми е на 8,5м и от като беше на два месеца винаги е с пъпки по лицето, изчезват за 2-3дни и отново се появяват. Всички лекари казват че просто кожата и е много бяла и е чувствителна и ще го израстне. Аз не съм склонна да повярвам в  това че няма причини все пак не са 1-2 пъпки я цялото лице. Като пъпките са малки и червени и не са релефни разположени са наи често под очите, на носа и около устата (в момента има и под брадичката).
Ползвали сме кремчета с цинк (цинкова микстура), ЕХOMEGA, адвантан (от първото намазване изчезнаха, но се появиха отново след 3-4дена със пълна сила).
Пъпките са само по лицето, по тялото никога е нямала пъпки или сухи участаци за ме насочи към АД и някаква хранителна алергия.
Захранена е с почти всичко -глутен, краве. млако, жълтък, всички зеленчуци и повечето плодове(под формата на плодови пюрета и сок).
Знам че диагноза не мога да очаквам от разстояние но поне да ме насочите към вероятна причина?

# 1 730
Благодаря за отговора!
Ще си задам въпроса по друг начин: За кои стойности трябва да се дава лекарство - хурофен или панадол

# 1 731
Опитайте когато се закашля да дадете малко вода. Проследете, дали кашлицата изчезва. Пишете...

Снощи за първи път успяхме да дадеме водичка (предходните вечери беше толкова раздразнен, че не успяхме) и наистина след още две три прокашляния се успокои и това беше  Thinking

Може ли все пак това да е от сухия въздух в стаята при положение, че не се включва нито печка или пък  парно newsm78 ... вижда ми се странна тази кашлица  Confused
Това е един прост тест, за да разберете кога кашлицата се дължи на фарингеално дразнене (фарингит, ринит с течащи секрети, "трета сливица"). Съответно и би трябвало да подходите при решаването на проблема.

# 1 732
Здравейте, отново се нуждая от вашия съвет.
Дъщеря ми е на 8,5м и от като беше на два месеца винаги е с пъпки по лицето, изчезват за 2-3дни и отново се появяват. Всички лекари казват че просто кожата и е много бяла и е чувствителна и ще го израстне. Аз не съм склонна да повярвам в  това че няма причини все пак не са 1-2 пъпки я цялото лице. Като пъпките са малки и червени и не са релефни разположени са наи често под очите, на носа и около устата (в момента има и под брадичката).
Ползвали сме кремчета с цинк (цинкова микстура), ЕХOMEGA, адвантан (от първото намазване изчезнаха, но се появиха отново след 3-4дена със пълна сила).
Пъпките са само по лицето, по тялото никога е нямала пъпки или сухи участаци за ме насочи към АД и някаква хранителна алергия.
Захранена е с почти всичко -глутен, краве. млако, жълтък, всички зеленчуци и повечето плодове(под формата на плодови пюрета и сок).
Знам че диагноза не мога да очаквам от разстояние но поне да ме насочите към вероятна причина?
Колко често миете лицето и с какво?
Колко често миете косата?
Не ползвате олио или други мазнини за цялостно мазане?

# 1 733
Birdie ,

Много благодаря за изказаното мнение

Поздрави

bouquet  bouquet  bouquet

# 1 734
  • в джунглата
Лицето го мия всеки път след хранене само с вода.
Косата през ден със шампоан на Бюбхен.
Мажа само тялото с бебешко олио на Бюбхен.

# 1 735
Мийте косата само 2 пъти седмично.
Изберете обикновен детски шампоан или мек бебешки сапун.
НЕ мажете с олио! никъде по тялото. Няма нужда.

# 1 736
Каква е дозировката Парацетамол за 6-7 годишно дете, около 21 кг. ?
Може ли профилактично да се дава при съмнения за начало на заболяване ( леко зачервено гърло) в комбинация с вит. С и как точно да се прилага? Може ли да приема вече вит. С на таблетки от по 100мг. и колко точно на ден?
Ако изброеното не е подходящо като профилактика- кое е?
Благодаря предварително за отговора Hug

# 1 737
много съм притеснена и за това изчетох всичко ,но въпреки това и ще питам-предварително благодаря!бебо е 7 месечен и от 5 дена е с прозрачни ,воднисти секрети ,кашлица и през първите 2 дена беше и с 38 градуса температура на втория ден почнахме антибиотик "цефзил",температурата спадна ,но кашлицата и секретите се увеличават и детето едва диша Sickкашлицата е влажна и с храчки,даваме и сироп за кашлица и капки "виброцил"за секретите ,но.......ефект няма

# 1 738
  • в джунглата
Благодаря Ви за съветите!

# 1 739
Какво означава силно намалени имуноглобулини ?Правихме изследване но утре ще ходим да го вземем .По телефона лекарката  каза ,че са му силно намалени .

Общи условия

Активация на акаунт