Мнения на Birdie...

• 261 384
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 770
Моля за информация - бебето ми е на два месеца. Вчера видях, че на десния му тестис има нещо като топче/подутина. Изглежда, че не го боли. Какво мислите, че е това?

# 1 771
Благодаря много за съветите! Какво ще кажете за изследване на гликиран хемоглобин (HbA1C) - дали ще ми даде точна информация, вместо да правя профил и да го бодат детето няколко пъти. Той давал представа за стойностите на кръвната захар за три месеца назад.

# 1 772
Моля за информация - бебето ми е на два месеца. Вчера видях, че на десния му тестис има нещо като топче/подутина. Изглежда, че не го боли. Какво мислите, че е това?
Моля, консултирайте за възможна ингвинална херния или варикоцеле.

# 1 773
Благодаря много за съветите! Какво ще кажете за изследване на гликиран хемоглобин (HbA1C) - дали ще ми даде точна информация, вместо да правя профил и да го бодат детето няколко пъти. Той давал представа за стойностите на кръвната захар за три месеца назад.
Да, добра идея е също... Simple Smile

# 1 774
МНОГО БЛАГОДАРЯ! Много е хубаво, че ви има и че един разтревожен родител може да сподели всичко със специалист. Моята педиатърка ме е обявила за хипохондричка, която тормози детето си на което нищо му няма. А аз мисля, че съм просто по-притеснителна. Лошото е че по-притеснителните хора, които обръщат внимание на всички дребни детайли ги заклеймяват като хипохондрици, а понякога така може да се изпусне сериозна диагноза. Желая здраве и късмет!

# 1 775
Нужно е да направите освен пълна кръвна "картина" и биохимични изследвания+ титри за някои по редки инфекции, като бруцелоза и лептоспироза. Но вида и обхвата на този сет, се решава от педиатъра.

Оставете за сега "третата сливица".
Уточнете първо източника на температурата.

Сега се връщам от лекарката, обяви ме за параноичка , според нея детето боледува в напълно нормални граници!!!!! и отказа да ми даде направление за кръвна картина! Аз обаче съм инат и ще я направя, но в лабораторията ме питат каква биохимия искам а аз не знам - какви биохимични показатели да изследваме!! ОТново много ви благодаря , вие сте спасение за такива разтревожени майки като мен!!

# 1 776
Здравейте Birdie,
синът ми е почти на 6 м и от 2 седмици има секрети в носа (хрема е силно казано за неговото състояние, като почистя носа сутринта има нъжда от почистване вечерта след баня) и кашлица (ок 10 пъти на ден се закашля. Факт е обаче, че нослето хърка. Прислушват го буквално през ден, заради върлуващ вирус, който предизвиква пневмония при бебенцата.
Гърлото му е спокойно, няма темп, храни се.
Същевременно проби и първото зъбче, а като гледам и второто надува венеца.
Може ли секретите и кашлицата да се дължат на зъбките или да търсим вирусен причинител

# 1 777
Здравейте Birdie,
синът ми е почти на 6 м и от 2 седмици има секрети в носа (хрема е силно казано за неговото състояние, като почистя носа сутринта има нъжда от почистване вечерта след баня) и кашлица (ок 10 пъти на ден се закашля. Факт е обаче, че нослето хърка. Прислушват го буквално през ден, заради върлуващ вирус, който предизвиква пневмония при бебенцата.
Може ли секретите и кашлицата да се дължат на зъбките или да търсим вирусен причинител

С какво се храни детето?

# 1 778
Нужно е да направите освен пълна кръвна "картина" и биохимични изследвания+ титри за някои по редки инфекции, като бруцелоза и лептоспироза. Но вида и обхвата на този сет, се решава от педиатъра.

Оставете за сега "третата сливица".
Уточнете първо източника на температурата.

Сега се връщам от лекарката, обяви ме за параноичка , според нея детето боледува в напълно нормални граници!!!!! и отказа да ми даде направление за кръвна картина! Аз обаче съм инат и ще я направя, но в лабораторията ме питат каква биохимия искам а аз не знам - какви биохимични показатели да изследваме!! ОТново много ви благодаря , вие сте спасение за такива разтревожени майки като мен!!
Как ще направите всичко нужно без да се покрива от застраховка?
Това са доста изследвания...

# 1 779
Здравейте Birdie,

С какво се храни детето?
Кърма, пюре на обяд

# 1 780
Здравейте Birdie,

С какво се храни детето?
Кърма, пюре на обяд
Какво пюре?
чайчета, сокчета??

# 1 781
Пюрета зеленчукови - въвели сме картоф, морков, пипер, грах, домат
от плодовите консумира- ябълка, круша, синя слива
Чайчета и сокчета не.

# 1 782
Внимание!
Детето е само на около 6 месеца. На тази възраст децата обикновено хапват само два вида плод в 16-17-18. И НИЩО друго (освен АМ, разбира се и/или кърма).
Домат, пипер,грах са КРАЙНО неподходящи за тази възраст.
Това което описвате, е алергичен ринит (освен ако не се касае за Стафилококова или друга инфекция). Моето скромно мнение е да спрете всякакъв вид неразумни "захранвания" и да продължите само с два вида плод.
Малко по назад тук съм дал моите схеми за захранвания-може да ги ползвате дори само като идеи...

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 01:39 от Birdie

# 1 783
Алергия към храна или?
ЗЗабравих да напиша, че сменихме и климата - в момента сме във Варна, а предните 5м изкарахме в Разград
А и това, че аз съм имала ужасна 3-та сливица, гнойна ангина по 2-пъти в месеца, докато на 6 год не я махнаха

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 19:54 от KOTE

# 1 784
Алергия към храна или?
ЗЗабравих да напиша, че сменихме и климата - в момента сме във Варна, а предните 5м изкарахме в Разград
А и това, че аз съм имала ужасна 3-та сливица, гнойна ангина по 2-пъти в месеца, докато на 6 год не я махнаха
Няма връзка-граха е силен алерген. Домат също.
Не се дават такива храни на 6 месечни деца...

Общи условия

Активация на акаунт