Мнения на Birdie...

• 261 819
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 875
Здравейте Birdie

Сега се връщаме от УНГ и лекаря каза че има много леко зачервяване на ушния канал на едното ухо. Изписа капки за очи защото били по "нежни" Нищо не спомена за отит.
Сега дадох на Моника дозата калций но наистина не си спомням да ми е давано обяснение за какво да давам това. Лекаря го предписа за гърлото май...
Детето е по-спокойно?
Ами снощи не се дра 2 часа но пак е неспокойна. И сега пак плаче, като слушам лекарите сякаш и няма нищо вече и започвам да си мисля да ходя на врачка. Много трудно заспива и винаги с рев пък и не иска да папка много много.

# 1 876
  • София
Бърди,много се притеснявам за малката си дъщеря.Днес случайно напипах на бузката и една малка бучица-колкото грахово зърно,може и по-малка да е.Намира се може би на долната челюст,но като я пипам се "мести".Естественно,почвам да си мисля страхотии,а в четвъртък чак мога да я заведа на лекар.Всъщност като напипвам себе си и мъжа си на същото място,и при нас има едни такива удебеления,като сухожилия,но при нея ми е много странно,защото е някак по-различно.Моля ви,дайте си мнението!
Само да допълня-тя е имала няколко пъти така леко подути лимфни възли,например близо до слабините.

Последна редакция: вт, 10 апр 2007, 20:31 от Валенцето

# 1 877
Вероятно лимфен възел-всяко червено гърло дава такива...

# 1 878
  • София
Ами тя други симптоми няма-хрема или нещо подобно.Значи е възможно на бузата да има подут лимфен възел?
Благодаря!

# 1 879
Здравейте,Birdie!
От известно време /1-2/месеца забелязвам в гърненцето на дъщеря ми някакви бели парцалчета.Те са малки и на мен ми приличат на слуз.Също понякога има и някакви бели като прашинки.Преди 3 седмици изследвахме стерилна и обикновена урина  резултатите бяха добре- без растеж, без белтък и албумин.Тези парцалчета и "прашинки"не се появявят постоянно в урината, прави ми впечатление ,че ги забелязвам повече вечер.И в продължение на 4-5 дни и после известно време ги няма/пак 4-5 приблизително дни/.На няколко пъти след като детето се изпикае, урината побелява.Веднъж я показах на педиатърката и тя каза ,че детето е изхвърлило песъчинки./тъй като често изследваме урината, и друг път е имало в резултата "много калциеви оксалати"/.Ако това има връзка, миналата година в урината ни откриха Proteus Mirabilis, а след това и Pseudomonas Aeruginosa.
Извинете ме за обърканият постинг, но това, което ме интересува е на какво може да се дължат тези парцалчета и "прашинки"и трябва ли според вас да направим още някакви изследвания?
А това побеляване на урината според вас песъчинки ли са/или ако не са, какво може да е/?

Благодаря Ви предварително за отделеното време и внимание!

# 1 880
Не може да има Протеус и/или Псевдомонас в урината.
Иска се уточняване...
Ако общите изследвания на урината са добри, няма проблем.

# 1 881
Иска се уточняване...
Благодаря, Birdie,
Първият път имаше Протеус, лекувахме го с Аугментин и след това направихме контролно изследване и се появи Псевдомонас- лекувахме и него-това беше миналата година...
А по другите въпроси-да разбирам ли, че тези явления са нормални и не са нужни други изследвания?

# 1 882
Пиша тук защото вече съм доста притеснена:
Преди седмица Ния вдигна 38 темп., заведох я на лекар/ но не личния/ и ми казаха да изчакам, 2-3 дни, че можело да е от зъби, натисна ушичките- не реагира. Изписаха вит. С на ампули капки за нос, за всеки случай. Детето имаше леко разтройство на следващия ден, но Т не. На третия ден ми вдигна 39.2, заведох я  в детска клиника, оказа се че има възпалено ухо и леко зачервено гърло, изписаха ми капки за уши и сироп Sumetrolim, за Т аз реших да и я свалям със свещички- защото след като се върнахме в къщи пак вдигна 39.3
След 2 дни и гнояса показалеца. Заведох я пак в съата клиника да я прегледат и за пръстчето и да видят дали се възстановява, оказа се че имаме вирусна ангина, а за набралото пръстче ни пратиха на хирург да и го цепят.
Обадих се на Джи пи-то тя каза да мажа пръста с Фусидин.
Днес следобяд пак вдигна 38.5, започна кашлица, която в момента е на доста често. Междувременно и другият показалец започна да се зачервява и подува.
 Детето ми се измъчи много, аз се лутам из лекари и помощ не виждам.
Дали да не и дам антибиотик, какво да правя, дори не съм сигурна какво и има, защо гноясват тези пръстчета.
Дано съм обяснила разбираемо. Моля за съвет Praynig

# 1 883
Збравих да напиша че детето е на 11 месеца.

# 1 884
Иска се уточняване...
Благодаря, Birdie,
Първият път имаше Протеус, лекувахме го с Аугментин и след това направихме контролно изследване и се появи Псевдомонас- лекувахме и него-това беше миналата година...
А по другите въпроси-да разбирам ли, че тези явления са нормални и не са нужни други изследвания?
Протеус и/или Псевдомонас са особени бактерии.
Нужно е уз изследване и микционна цистео-уретрография.

# 1 885
От това, което пишете излиза, че детето има отит и ангина.
С оглед тази картина е нужен адекватен антибиотик-или Аугментин, или някой от групата на цефалоспорините...

# 1 886
От това, което пишете излиза, че детето има отит и ангина.
С оглед тази картина е нужен адекватен антибиотик-или Аугментин, или някой от групата на цефалоспорините...

Благодаря много  bouquet

# 1 887
Иска се уточняване...
Благодаря, Birdie,
Протеус и/или Псевдомонас са особени бактерии.
Нужно е уз изследване и микционна цистео-уретрография.
Да, гледаха детето на ехограф-казаха, че всичко е наред, но микционна цистео-уретрография не сме правили.Оттогава не е имало проблем/изследваме урина през1-2месеца/, само един път имаше Протеус вулгарис, но не сме го лекували, защото беше 10 на 4 и детето нямаше оплаквания.
Възможно ли е тези парцалчета и "прашинки" да имат нещо общо с тези бактерии?

# 1 888
Бърди на мен защо не отговаряш Rolling Eyes

# 1 889
копирам  въпроса че, остана назад без отговор
д-р Бърди здравей,
Синът ми е постоянно с течащ нос вече месеци , спира за няколко дни , седмица и започва отново .
Появява се кашлица по честа когато  спи .
На всяко преслушване педиатърката ми казва че гърдите са чисти , гърлото розово, че е здрав.
Възможно ли  е никненето на зъбите да са причина?В момента наистина никнат кучешки.
Ако не трябва ли да се направят някакви изследвания?
Вчера започна с бистри сополи , днес станаха жълти и гъсти. Какви капки за нос да слагам за да спи спокойно?
  bouquet

Назад остана въпроса...

Вероятно се касае или за алергичен ринит, или за синузит.
По отношение алергичния ринит по вероятна е връзката с храни, отколкото с  друг вид фактори.

Общи условия

Активация на акаунт