Мнения на Birdie...

• 261 803
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 860
Има ли отит, или няма? Simple Smile

# 1 861
Birdie, имам пуснато въпросче за истеричния плач на детенце http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180507.0;topicseen и мамите ми казаха да питам теб каква може да е причината.

Нашият младеж изпада в истерия всеки път, когато дойде време за лягане. Започват едни ревове, едно чудо, не можем да го успокоим, до толкова плаче, че не може въздух да си поема. Всяка вечер, когато го сложим в леглото му да спи започва да реве и процеса продължава до 2ч, после се уморява и заспива. Пробвали сме да го дохранваме да не би да е гладен случайно, обикновено се храним от 11ч до 12.30ч, спи по корем, да не би да го боли корема, но и по принцип той така обича-понякога помага, друг път-не, и мсе затопляли корема, ако с аколики случайно, пробваме да даваме биберона-понякога помага, друг път-не, давали сме капки за колики, пробвах да му пусна музиката, която го успокояваше, докато бях бременна, пробвали сме да се вземаме на ръце и да се разхождаме, нищо не помага, реве-та се дере. Пробвахме дори да го къпем преди последното хранене, за да се успокои и да заспи-без резултат. Знаете ли на какво се дължи и какво да правим? Попитах д-р Слънчева дали можем да ползваме аромотерапия с масло от лавандула, ние така заспиваме с мъжа ми ако имаме проблеми, но сме още малки за подобни процедура, та отпада като вариант. Моля ви помогнете със съвет, че всяка вечер ми се къса сърцето като го слушам как плаче и нищо не мога да направя да го успокоя.
Сумарно колко часа спи през деня и в кои часове?
Малко подробности-къде спи, има ли малка светлина в стаята, вземате ли го да спи при Вас... как го приспивате?

Заспива след всяко хранене, като най-добрият му сън е между 13 и 15ч,имайки предвид че се храним на 2часа-2 1/2 часа значи до 15ч имаме 6часа спане, после след храненето в 15ч не спи толкова спокойно и не винаги, но да речем още час сън, след храненето в 18ч ни започват коликите, но до 21ч имаме пак има поне час сън, значи до тук ги събрахме 8 часа сън през деня, понякога спи до яденето в 24ч друг път- не, но през деня има около 10часа сън общо. Вечерта като заспи, спи между 3 и 5-6часа, но средно около 5 часа, значи за денонощието ни се събират 15 часа сън.
През деня спи в шезлонга си при нас във всекидневната, вечер в неговото си легло, пак при нас, в спалнята. Светлина има до толкова, че да се приготвим да спим, но гледам тя да е приглушена и намалям звука на телевизора в стаята, за да не бърка деня и нощта, общо взето сме го преодолели този проблем и мисля, че вече прави разлика кога е ден, кога е нощ. При нас го взимаме само сутрин между двете хранения, за да можем да си доспим и ние, а и той така е свикнал и си го търси.Вечер гледаме да го оставим в креватчето, за да можем все пак и ние да си починем-доста е напрягащо да спиш с едно малко човече до себе си и да внимаваш да не го натиснеш, да е завито и т.н.

Д-р Birdie, пускам си пак питането, защото така и не ми казахте какво да предприемем, а наистина ми е притеснено каква може да е причината за поведението на мъника.

# 1 862
 копирам  въпроса че, остана назад без отговор
д-р Бърди здравей,
Синът ми е постоянно с течащ нос вече месеци , спира за няколко дни , седмица и започва отново .
Появява се кашлица по честа когато  спи .
На всяко преслушване педиатърката ми казва че гърдите са чисти , гърлото розово, че е здрав.
Възможно ли  е никненето на зъбите да са причина?В момента наистина никнат кучешки.
Ако не трябва ли да се направят някакви изследвания?
Вчера започна с бистри сополи , днес станаха жълти и гъсти. Какви капки за нос да слагам за да спи спокойно?
  bouquet

# 1 863
Направихме също изследване на хормоните FT3 - 6.11 и FT4 - 11.87. Може ли да ми кажете в норма ли са? И дали да изследвам третия хормон. Незнам защо реших да изследвам тези двата само. Благодаря!!!

# 1 864
Има ли отит, или няма? Simple Smile
Нито един лекар не е казал че има отит. Казваха - червено и е ушенцето и до тук.. нищо друго и нямало. Снощи специалиста уши нос гърло каза че и няма нищо на ушите и че и е сухо гърлото но не разбрах да е притеснително това. Нито един лекар не казва че има нещо сериозно с нея.

# 1 865
"Казваха - червено и е ушенцето" това е = отит в тази възраст.
Само от прегледа може да се каже нещо повече... ако няма отит защо капахме тези капки в ушичките?
Нещо тук не е наред-потърсете още едно мнение...

Последна редакция: пн, 09 апр 2007, 22:47 от Birdie

# 1 866
@IvelinaKancheva

Оставяте го вечер и започва веднага да плаче, или?
Храните ли го след 00 часа? до 07
Това са не толкова обичайни неща за дете на 27 дена.
Кога е дневната баня? в колко часа?
Последното хранене е 1 час?? не е ли много това... "...обикновено се храним от 11ч до 12.30ч."
Отговора тук не е прост-нещата имат много страни, които не са известни...

# 1 867
@IvelinaKancheva

Последното хранене е 1 час?? не е ли много това... "...обикновено се храним от 11ч до 12.30ч."

Да, докато е в мен е спокоен и като го оставя след 20 мин започва да реве.
Храним се толкова много (от два дни през деня се нахранва за 10-15 мин, преди ядеше по 40 мин), защото все ме е страх, че нямам достатъчно кърма вечерта и за да съм сигурна, че не реве от глад. Снощи се кърмихме от 12ч до 2ч и пак плака, но този път само 10-15 мин
Ако се събуди до 7ч ядем-ставал е и в 3ч, и в 5ч, и в 6ч, буди се само веднъж за вечерта, иначе не го будя специално, а и той огладнява някъде към 7ч, има около 5 часа непрекъснат сън за вечерта
Банята ни е към 9ч, опитахме точно преди лягане, но става много активен

Предполагам така по интернет настина е много сложно само по обяснения да разберете за какво става дума, но и моите предположение се изчерпаха и не знам какво да правя и как да постъпя и затова търся помощ и съвет от вас

# 1 868
  • София
Това ми казаха от болницата а той Януари пи Аугментин за Бета хемолитичен стрептокок нито А, нито Б, който изолираха тогава. Честно казано преди да почне да пие нещо мисля да направя още едно изследване да видим какво ще излезе но вероятно Аугментин няма да може пак да пие.  Sad
А има ли начин да се направи някакъв тест дали не е алергичен към АБ, който евентуално ще пие??? Това с драскането по ръката например??? newsm78
За пероралните АБ това не е нужно по принцип.
Да, може да направите втора посявка в друга лаборатория.

Тази сутрин пуснахме нови изследвания. Ще чакаме резултатите към петък.Днес отново е на градина след 3-месечно отсъствие и дано вече бъде здрав. Praynig
И малко страничен въпрос. Embarassed По празниците попрекали с яйцата.Забелязвам обилно зачервяване около дупето му, спи доста неспокойно а и голямо "бърборене" е в стомахчето му, възможно ли е да е алергична реакция.  newsm78 Нали и без това сме алергични (не, че знаем към какво де  Confused) И ако може да попитам... от Септември до сега пием Сингулер. Като бяхме в Трявна в санаториума ни препоръчаха да го спрем или заменим с Флексотид защото според тях много дълго го пие. Вашето мнение по това? И...Благодаря! Hug

# 1 869
@IvelinaKancheva

Да, докато е в мен е спокоен и като го оставя след 20 мин започва да реве.
Храним се толкова много (от два дни през деня се нахранва за 10-15 мин, преди ядеше по 40 мин), защото все ме е страх, че нямам достатъчно кърма вечерта и за да съм сигурна, че не реве от глад. Снощи се кърмихме от 12ч до 2ч и пак плака, но този път само 10-15 мин
Ако се събуди до 7ч ядем-ставал е и в 3ч, и в 5ч, и в 6ч, буди се само веднъж за вечерта, иначе не го будя специално, а и той огладнява някъде към 7ч, има около 5 часа непрекъснат сън за вечерта
Банята ни е към 9ч, опитахме точно преди лягане, но става много активен

Предполагам така по интернет настина е много сложно само по обяснения да разберете за какво става дума, но и моите предположение се изчерпаха и не знам какво да правя и как да постъпя и затова търся помощ и съвет от вас

Правете банята към 16-17-18.
Не е добре да го оставяте с часове на гърдата-по принцип едно здраво бебе за около 20 минути изяжда нужното. Добавете още 10 минути и това е достатъчно.
Може да го приспивате на ръце (макар че се свиква) и после да го оставяте в креватчето.
Временни са тези неща-има повече значение доколко последното кърмене му е напълно достатъчно-зависи и дали Вие усещате дали има мляко в тези часове?

# 1 870
@IvelinaKancheva

.....
Временни са тези неща-има повече значение доколко последното кърмене му е напълно достатъчно-зависи и дали Вие усещате дали има мляко в тези часове?

Не мога да съм сигурна, защото се опитах да изцедя и да видя колко мляко имам, успях да изцедя едва 60 мл,а на него за възрастта му му трябват вече 110 мл, но пък кърма се отделя и докато той суче...През деня му стига кърмата ми, би трябвало и вечерта да му стига, дори да е в леко занижени количества.
Общо взето май вариантите ни са 2, доколкото разбирам-или да го оставяме да плаче, докато се умори и да запива сам в креватчето си, или да го гушкаме, докато заспи,но това означава, да се научи да заспива в ръцете ни?

# 1 871
"...да го оставяме да плаче, докато се умори и да запива сам в креватчето си..."
->Изобщо това НЕ е вариант. Въпросът е да се храни достатъчно за последното хранене. Ако е нахранен, лесно ще заспи.

"...но пък кърма се отделя и докато той суче"
->Това не може да е оправдание за да се оставят децата да сучат с часове. Все пак кърменето е на интервали-което значи, че за нужният интервал има достатъчно кърма, за да може детето да изпива бързо и лесно нужното му събрало се вече количество мляко. Кърменете не е процедура, при която детето изтисква капка по капка кърма... Пак тези "Ла лече лиги" с техните нонсенси... както и да е Simple Smile ...

# 1 872
Здравейте Birdie

Сега се връщаме от УНГ и лекаря каза че има много леко зачервяване на ушния канал на едното ухо. Изписа капки за очи защото били по "нежни" Нищо не спомена за отит.
Сега дадох на Моника дозата калций но наистина не си спомням да ми е давано обяснение за какво да давам това. Лекаря го предписа за гърлото май...

# 1 873
Здравейте Birdie

Сега се връщаме от УНГ и лекаря каза че има много леко зачервяване на ушния канал на едното ухо. Изписа капки за очи защото били по "нежни" Нищо не спомена за отит.
Сега дадох на Моника дозата калций но наистина не си спомням да ми е давано обяснение за какво да давам това. Лекаря го предписа за гърлото май...
Детето е по-спокойно?

# 1 874
"...да го оставяме да плаче, докато се умори и да запива сам в креватчето си..."
->Изобщо това НЕ е вариант. Въпросът е да се храни достатъчно за последното хранене. Ако е нахранен, лесно ще заспи.

"...но пък кърма се отделя и докато той суче"
->Това не може да е оправдание за да се оставят децата да сучат с часове. Все пак кърменето е на интервали-което значи, че за нужният интервал има достатъчно кърма, за да може детето да изпива бързо и лесно нужното му събрало се вече количество мляко. Кърменете не е процедура, при която детето изтисква капка по капка кърма... Пак тези "Ла лече лиги" с техните нонсенси... както и да е Simple Smile ...

Мисля, че ми се изясниха нещата, много Ви благодаря за отделеното време и внимание.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт