Мнения на Birdie...

• 261 152
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 255
Бърди,имам пореден въпрос към вас.Отнася се до петгодишната ми дъщеря.Тя ходи на градина от тази година,досега се гледахме вкъщи.Винаги е била здраво дете,доскоро и АБ не беше пила.Откакто тръгна на градина обаче имаме проблем-сополи.Пак рядко боледува,беше болна от грип.Но откакто е на градина често е със сополи,да не кажа постоянно.През месец януари заради грипната епидемия не ходеше на градина и съответно нямаше сополи.Сега пак тръгна и наново- с тая разлика,че в момента не и текат сополки ,а и похърква носа.Според педиатърката това са "градински сополи" и трябва да го мине тоя период.Но аз си мисля,че може и да е нещо по сериозно.В токива случаи вие препоръчвате ли по специфични изследвания и ако да,то какви?
Благодаря!
С оглед разпространеното в Бг Стафилококово носителство би било добре да направите една посявка на носен секрет за Стафилокок и гърлен за Стрептокок.
Иначе може да промивате нослето след връщане от градина със Стеримар или Низита (като навик за известно време)-така се отмиват редица алергични субстанции, дразнещи постоянно носната лигавица.
Не използвайте спринцовки с физиологичен разтвор под налягане-причиняват различни усложнения.

# 256
  • София
Благодаря за отговора!
Аз и промивам носа със Стеримар сутрин и вечер.Стеримара по принцип не вреди,нали,ако не се използва постоянно?
И още един въпрос-двама лекари досега са ми препоръчвали да и капвам в носа отвара от лайка,мислите ли,че това е добре?

# 257
  • Sofia

Изследвайте детето за железен дефицит. Ако има-лекувайте го, и то ще боледува по-рядко.
Не виждам причина за да тестувате на тази възраст. От това, което описвате не става видно детето да има алергични проблеми.

Извинявай за невежеството, но железния дефицит с хемоглобина ли се открива. Защото, ако е така, тя дори в най-болните си периоди е с отлични резултата поне по този показател.

Аз съм склонна да вярвам, че има някаква алергия (не защото ми се иска), защото когато и даваме Кларитин много често кашлицата изчезва до ден два.
В началото на януари тръгна на градина и не е прекъсвала дори когато останаха само 4 деца в групата (другите бяха болни) след това се поразболя, но и мина без лекарства , което за мен е огромен напредък. Проблемът е, че не мога да установя кое е помогнало - Зиртека, Цитросепта или витамините на Вижън. Но важен е резултатът. Laughing

# 258
чудя се как си лекувате децата еи така само с въпроси към някои които не го виждаш и даже не познаваш.може човекът наистина да е доктор но просто еи така.аз никога не бих го направила .и сигурно много други маики.но всеки си знае какъв риск е склонен да поеме в отглеждането на децата си ,а някои повече от други.извинявам се че се намесвам толкова неуместно но просто не се стърпях.изумена съм това е .
Предпочитате "с име", и да го познавате, и да Ви дава овесена каша на 2 месеца, или да не го познавате и да не ви дава овесена каша... Няма две мнения-просто на двумесечно дете овесени отвари не се дават...
Форума е пълен с въпроси на майки лично познаващи лекаря-май много полза от познанството няма, ако съдя по същината на въпросите...

обменяме опит а не лекуваме.защо сте решили че вашето мнение е миродавно.ако згрешите във вашите опити да лекувате без да сте видял явно няма да ви пука много,нали никои няма да ви потърси сметка като незнае кои сте и къде да ви намери.вашата съвест трябва да ви спре да лекувате по този чуден начин еи така по интернет. Naughty

# 259
  • София
чудя се как си лекувате децата еи така само с въпроси към някои които не го виждаш и даже не познаваш.може човекът наистина да е доктор но просто еи така.аз никога не бих го направила .и сигурно много други маики.но всеки си знае какъв риск е склонен да поеме в отглеждането на децата си ,а някои повече от други.извинявам се че се намесвам толкова неуместно но просто не се стърпях.изумена съм това е .
Предпочитате "с име", и да го познавате, и да Ви дава овесена каша на 2 месеца, или да не го познавате и да не ви дава овесена каша... Няма две мнения-просто на двумесечно дете овесени отвари не се дават...
Форума е пълен с въпроси на майки лично познаващи лекаря-май много полза от познанството няма, ако съдя по същината на въпросите...

обменяме опит а не лекуваме.защо сте решили че вашето мнение е миродавно.ако згрешите във вашите опити да лекувате без да сте видял явно няма да ви пука много,нали никои няма да ви потърси сметка като незнае кои сте и къде да ви намери.вашата съвест трябва да ви спре да лекувате по този чуден начин еи така по интернет. Naughty
Ами и аз не се стърпях да се включа. Тук всичко се базира на съвети, а съвети може да дава всеки. Избор на майките е дали ще ги слушат или не. Доколкото се вижда, децата се водят на лекари, но се иска и съвет от Бърди, явно е бил полезен и е помогнал на някого или на повече от потребителите. Всеки прави своя личен избор. А от лекари, които познаваш и можеш да им търсиш сметка, също файда няма, особено като не попаднеш на точния човек. Нехайници зад титлата доктор бол.

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 18:49 от Angela

# 260
  • София
Хайде пак отново, това е наше право, търсиме съвет, консултираме се с който решим, Вие ако не желаете - никой не ви е сложил пистолет на главата. Peace

# 261
Благодаря за отговора!
Аз и промивам носа със Стеримар сутрин и вечер.Стеримара по принцип не вреди,нали,ако не се използва постоянно?
И още един въпрос-двама лекари досега са ми препоръчвали да и капвам в носа отвара от лайка,мислите ли,че това е добре?
Не, не вреди.
Лайка в нослето? никога не съм го правил това Simple Smile .

# 262
@kurkana

Има различни стадии на железен дефицит. В началните стадии хемоглобина не е променен.
Изследваме серумно желязо, желязо-свързващ капацитет, феритин.'

Зиртек е помогнал в случая-много от децата реагират на богатата с алергени среда в градината. Много често вирусните ринити и алергичните такива се влияят еднакво от антихистамини (Зиртек, Аериус), защото "пътят" на изява им е общ. Може за синузит също да става въпрос... Не е обезателно да имаме "Алергия".

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 19:48 от Birdie

# 263
@ky

Приемам критичните Ви забележки.
Отговорен съм за съветите, които предлагам, за мненията и напътствията.
Не е нужно да си съдебно отговорен, за да си наистина отговорен. Нито е нужно поименно да си отговорен, за да си.
То си е отвътре, от работата, от уважението, което имаме към специалността ни.
И от това, че в свободния свят "фасони" не важат-само резултата важи. Нямаш такъв-нямаш лице.
Например, никога няма да Ви пиша- "Това го писах. Вижте назад". Ще повторя, колкото пъти е нужно.

Моля не бъркайте плурализма на верните мнения с имагинерния плурализъм на грешно<->вярно.
Грешното вярно не може да стане.
Например да даваш овесени "отвари" на дете на 2 месеца си е МНОГО погрешно. Но да захраниш с оризово брашно и/или плод, си е плурализъм на мненията. Плурализма на мненията в Бг "изпълнение", това е фокусничеството да обявяваш поредица абсурди за "вярно", ползвайки правото на плурализъм. И по този начин да си направиш собствена медицина- тази на Бърди, тази на Г-н Мустаков, тази на Г-н Чавдаров и т.н. Естествено, когато излезеш навън си като папагал в Музея на Ленин. Но няма значение, културната програма на Конгреса във Виена, платен от фирмата е интересен... Кой го е грижа за останалото. Пък и надписа "На конгрес във Виена съм" повдига имиджа, нали? Прави те по-компетентен... bowuu

Искате да лекувате децата си в Харвард, Мюнхен, Рим, Виена? Едва ли се съмнявам, да искате да предпочетете София...
Тогава->>нищо по-лесно->>да усвоим манталитета на тези места и начина им на работа. Няма да има нужда тогава да ходим дотам.

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 23:08 от Birdie

# 264
Искам да Ви попитам за голямото ми дете.От 10дни се оплаква,че е сърби дудата.Видимо нищо и няма не е червена.Мие се редовно.Не е от хигиената.Правих ме урина и имаше завишени левкоцити,но не много.Лекарката каза да се мие два пъти седмично с трихобактер и да пие повече вода.Но продължава да е сърби.Правих и отвара от тетра-ефет няма.Какво ще ме посъветвате да предприема.Благодаря Ви за темата,която открихте. Simple Smile

# 265
Момче? възраст?
"трихобактер" е? простете...

# 266
Момиче на осем години.Triclobacter за миене на дуди.

# 267
"Правих ме урина и имаше завишени левкоцити..."
->Това, заедно с наличните оплаквания, са белези на цистит. Освен ако няма вагинална инфекция (вследствие Антибиотично лечение, например).
Глисти също влизат в съображение... Има и редица по-редки причини...
Бих ви посъветвал да прегледате детето при гинеколог и да направите повторна посявка на урина в добра лаборатория.

# 268
Антибиотик отдавна не е пила.Ще я водя пак на лекар.Благодаря за отговора.  bouquet

# 269
Birdie, здравей. Дано си спомниш нашия случай : евентуална лактозна непоносимост открита през 2-я месец, после момченцето ми яде месец и нещо безлактозно мляко АЛ110. За един месец на това мляко наддаде 600 гр. и се издължи 5 см. Тогава писа че това е много добър прираст.На 3 м. и 10-тина дни леко-полеко го захраних с обикновено АМ /НАН1/. Смея да кажа че му понесе добре, защото го яде с апетит и пак ака само по веднъж на ден. С иреч - диарията я забравихме /пу-пу/. Утре навършва 4 мес. и днес го водих на консултация - качил е само 330 гр, но на ръст е порастнал отново 5 см. Или тегло 5,890 кг., ръст 67 см., глава 42 см. Не му давам нищо друго да яде, с теб още преди се разбрахме да захранвам след 5,1/2 м.
Въпроса ми - това нормална крива на ръстта ли ще направи, защото аз тука имам една табличка и според нея по ръст е над нормата , а по тегло е под. Твоето мнение какво е, има ли място за притеснение?
И още нещо...по лицето му се появяват и изчезват пъпчици, малки, червени, като точици от игличка, приличат на тези за които те питаха по-горе, и никъде другаде ги няма, така че аз прочетох какво отговори на другата майка и се успокоих че не е алергия, дано да не е. И по принцип, непоносимостта към лактозата може ли да се изрази сега като пъпчици по лицето/повечето са около носа/, след като преди проблема ни беше в ненаддаване и диария.
Благодаря и ... бъдете здрави!
Ивелина

Общи условия

Активация на акаунт