Мнения на Birdie...

• 261 944
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Опитах да си преведа линка, но от 6-12 месеца и виж какво стана, нищо не разбирам:
Преводът на Вашата заявка е:

1. Постоянството на историите на primitiven след 6 месеца
1
. Оцени за neuromuscular безредие
2
. Отлъчи дрънкането от 6 месеца
1
. Оцени за чуването на дефицита
3
. Отлъчи тревогата към непознат от 7 месеца
1
. Мога Свързвам с многочислена грижа от доставчик
4
бъди. Сесия на в и Бъни, който подскача при 7 месеца
1
,. Оцени за spasticity или hypotonia на adductor
5
. Неспособността за локализирането звучи от 10 месеца от
1
. Оцени за едностранния hearing loss
6
. Проучване

# 736
Не мога да изтрия това съобщение. Извинявам се много...

# 737
Преди 7 мес. правихме микробиологично изследване на носен и гърлен секрет на детето и и изолитаха Staphylococcus aureus в носния секрет. Лекувахме го с конбинация от витамини и Tyzin и др. капки за очи и уши /близо месец/, не сме давали АБ и уж се изчисти бактерията, но преди месец и половина отново беше изолирана същата бактерия! Лекувахме я с комбинация от вит. С, вит. А, Vibrocyl, Gentamycin, Flosteron, всичко това в смесено в една опаковка под формата на капки за нос. Отново след 10 дневен курс на лечение се оказа, че бактерията е изчистена! Но ни казаха, че може да е станала носител на тази бактерия! Има ли такава вероятност и има ли лечение? А между другото, ние със съпруга ми не сме се изследвали, така че също исках да попитам, възможно ли е ние да и я предаваме по някакъв начин?
Нужно е да направите посявка на носен секрет на всички в досег с детето.
Те може да са източник на предаване, без да го знаят.

# 738
  • Варна
В края на 3-тия месец от раждането му на рамото му където му е бита ваксината БЦЖ в родилният дом  се появи нещо като пъпка с гной.педито каза че е нормално и да не се пипа,само вечер да му слагам лепенка като се къпе.Но все още има гной и не спада.Ходих до диспансера и те ми дадоха да пие Изонид. Искам да попитам вреден ли е  и да изчакам ли още преди да му го дам? Дали има други начини за третиране? Моля за мнението ти Birdie.

# 739
В края на 3-тия месец от раждането му на рамото му където му е бита ваксината БЦЖ в родилният дом  се появи нещо като пъпка с гной.педито каза че е нормално и да не се пипа,само вечер да му слагам лепенка като се къпе.Но все още има гной и не спада.Ходих до диспансера и те ми дадоха да пие Изонид. Искам да попитам вреден ли е  и да изчакам ли още преди да му го дам? Дали има други начини за третиране? Моля за мнението ти Birdie.
3 месеца СЛЕД поставянето на ваксината ли се появи това?
Моля за повече подробности как във времето се развиваха нещата.
Има ли детето увеличени лимфни възли в областта на същата ръка ? ( надключицата, шийни, например).
МОЛЯ НЕ ДАВАЙТЕ НИКАКЪВ ИЗОНИАЗИД ПРЕДИ ДА СЕ УТОЧНЯТ НЕЩАТА!!!!!

Може ли да дадете снимка на проблемното място? с добър фокус, ако Ви е възможно...

# 740
Здравейте, на дъщеря ми и поставиха диагноза алергичен ринит и проблемна трета сливица(тя е на една година и един месец).  Изписаха ни Ериус на сироп и казаха да го пие един месец.  Може ли да ми дадете повече информация за този ринит, лечим ли е и какво трябва да предприема?  За третата сливица казаха че трябва да изчакаме докато стане на две години и да се вади, може ли да се предотврати това вадене?  Имам още един въпрос на сина ми му направиха ренгенова снимка според която има двустранен хроничен синузит(той е на пет години).  Отидохме за второ мнение при специалист УНГ но той отрича да има синузит и казва че има също алергичен ринит и трета сливица втора степен, за което му изписа същия сироп Ериус и каза че след един месец вече ще се реши дали да я вади.  Как да бъда сигурна дали има или не синузит и какво лечение е необходимо за тази трета сливица да се смали и да не се стига до вадене?      Предварително ви благодаря! 

# 741
За малкото дете-трябва да уточним "третата сливица". Тя може да дава симптоми напълно покриващи се с тези на един алергичен ринит. Ако е значима "третата сливица" би трябвало да я махнете. Аериус се дава максимално до 7-9-10 дена на курс.

За голямото дете-само една интерпретация на рентгенографията на синуси съществува-има синузит, или няма. Ако има-20 дневно антибиотично лечение (14-20 дена, индивидуално) с два различни антибиотика (НЕ Кларицид и не Бисептол) се прилага. Аериус няма да помогне много-ако третата сливица е за изваждане, ще имате огромна полза да я извадите. И голямо облекчение за детето.

# 742
Birdie здравейте имам следния въпрос-днес идва педиатърка заради кашлица и хрема/оказа се ,че нещата не са опасни/ .По време на прегледа установи ,че черния дроб е малко увеличен ,бебчо имал птичи гърди и ,че там където е фонтанелката и се съединява черепчето е по хлътнало/това просто го обасних ужасно/
Това признаци на рахит ли са ?Бебето е на 5м. тежи 7200кг.
Кога е нормално бебето да почне да се обръща от корем по гръб?

Възможно ли е черния дроб да се е увеличил от антибиотика?

# 743
Ако "птичите гърди" са белег от раждането, то това не е белег на рахит. Ако са новопоявили се (много рядко) преценяваме въз основа на други белези и правим изследвания.
Да, може от АБ лечение леко да се увеличи ч.дроб, но това е много рядко-детските антибиотици нямат толкова голяма токсичност ако се дават в нормалните им дозировки.

"Кога е нормално бебето да почне да се обръща от корем по гръб?"
->4-4.5 месеца. Но съм виждал и напълно нормални деца да го правят към края на 5 месец.

# 744
Ако "птичите гърди" са белег от раждането, то това не е белег на рахит. Ако са новопоявили се (много рядко) преценяваме въз основа на други белези и правим изследвания.
Да, може от АБ лечение леко да се увеличи ч.дроб, но това е много рядко-детските антибиотици нямат толкова голяма токсичност ако се дават в нормалните им дозировки.

"Кога е нормално бебето да почне да се обръща от корем по гръб?"
->4-4.5 месеца. Но съм виждал и напълно нормални деца да го правят към края на 5 месец.
Мисля ,че "птичите гърди" са от раждането до какви усложнения води това и как се лекува?

# 745
Зависи от рентгеновата снимка...
По нея се съди.

# 746
Birdie, имам въпрос пак за сестрата на мъжа ми, измъчи се горката  Confused след усложненията от инфекциозната мононуклеоза не е спряла да боледува (гнойни ангини)  Confused Сега последно са й открили детритни тапи на сливиците, не знам дали точно така се пише, гугъл пак е бгмама ме прати  Laughing нищо не са обяснили, само са изписали Прополис и Витамин Ц newsm78 какви са тези тапи, как се лекуват, въобще, на всякаква информация ще съм благодарна  Hug на 16 г. е ...

# 747
След епизод на мононуклеоза винаги има срив на имунитета.
Особено тежко я прекарват юноши в пубертета.
"Дендритни тапички" са гноий или отпадъчни материи, които са на върха на едно каналче от външната му страна. Сливиците са с дълбоки пори (каналчета) отварящи се на повърхността на сливиците.

Аз бих предпочел:
*една фарингеална посявка
*редовни гаргари със сода за хляб-ще имате голяма полза от това.
*оценка за липса на желязо от редицата АБ приеми-ако е така-коригирайте недостига.

п.с. Прегледах снимките от Коледното парти-браво на Вас! Ето това би ме накарало да изляза "на светло". Поздрави на малката пеперудка София...надявам се да сте здрави и бодри.

# 748
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=167478.0

Въпрос:
"интерисуваме кога мога да дам яйчен белтък,защото срещам много и различни мнения по този въпрос в различни източници.По данни на БПА трябва да се въведе след 2, 2 1/2 години,защото може да причини алергия,а Д-р Бенджамин Спок го препоръчва много по-рано.
Синът ми е на 9 месеца.
Благодаря!"

Отговор на специалист:

"Здравейте! В белтъка няма никакви важни хранителни съставки. Незаменимите аминокиселини, т.е. важните части от белтъчините, които ги няма в нито една друга храна се намират в жълтъка. Те служат за синтез на имуноглобулини и влизат в обмяната на белтъчините като създават мускулната маса и спомагат за растежа, изграждането на хемоглобина и др. ето защо е важен жълтъка, а белтъка е просто една обвивка. Не се дава при кълмачетата, защото е просто излишен обем."

Яйченият белтък е изключително ценна и полезна храна по отношение хранителната стойност на протеините и съдържанието на Омега  3. Протеина на яйцето съдържа всички незаменими за човек аминокиселини в готов вид и е изключителен източник на протеини в диетата на детето.

Тъжно...

Последна редакция: пт, 23 фев 2007, 21:35 от Birdie

# 749
Здравей Birdie. моля да ми дадеш мнение за следния проблем: След продължителна кашлица - около 1 месец/ през това време направихме всевъзможни изследвания и консултации / на дъщеря ми и откриха заден ринит, който се виждал като бяла пяна, която се стича по носоглътката. Изписаха и фликсоназе, което имаше доста видим ефект - започнаха да изтичат секрети и през нослето и кашлицата постепенно намаля. Минаха вече три седмици от началото на лечението, но очевидно все още има някакво дразнене , което я кара да прокашля / доста повърхностна, ама кашлица/  Моля те за мнение на какво маже да се държи това упорито кашляне?

Общи условия

Активация на акаунт