Мнения на Birdie...

• 261 622
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 765
@Никол

Тези тонзилити се повлияват чудесно от Оспен, но даван на 6 часа (по около 100.000UI/kg).
Понякога е с пъти по-ефективно и с траен ефект.

тонзилити?
Това тапите ли са  Embarassed
тонзилити=ангини
Вижте също дали детето има оплаквания от стомаха-рефлуксите (ГЕР) са чести причини за рецидивиращи ангини.

# 766
Бърди с какво да мажа това сега тази ве4ер -обрив в устата покраищата като кръв има петънца
http://img250.imageshack.us/my.php?image=picture004dv1.jpg
и от какво е ? мръсно , проструда?
Виждал съм такова от дъвчене на дъвки със силен ментол или подобно (от тези локални разтвори за устна антисептика)-като химично изгаряне.
Боли ли я това?
преди малко рева 4е я боляло и " имала кръв в устата " (не е прехапано ) , но сега като 4е ли позабрави . аз за това се "паникьосах" първона4ално 4е не и бях виждала такова нещо в устата . какво мога да мажа - да кажем някакви подръ4ни средства? 
мерси
С нищо не мажете-убедете се че не е химично изгаряне:
*не е пила нещо забранено
*не е слагала в устата опасни химични субстанции
*не е поглъщала такива опасни химически вещества...

Консултирайте с педиатър, моля И за да се изключи някакъв инцидент на отравяне...

# 767
Малко коментар върху това как се изследва степента на контрол на бебешката главичка...
Четох ужасяващи неща...

"когато установиха за пръв път изоставане в контрола на главата - детето не можеше да я държи изправена в положение по корем..."

->Това НЕ е начин за изследване контрол на главата. Това е абсурдно! Това, както и търсенето на "разтворени ръце при положение по корем" са си "патенти" на Г-н Ч..., с когото се "обяснявахме" на десетки страници в подобен форум.

Ето вижте тук как се изследва нагледно:
http://library.med.utah.edu/pedineurologicexam/html/newborn_n.html

Tone - Head Lag

Това просто е смешно... простете за коментара. Няма "две" мнения по този въпрос! Просто няма! Така, и единствено така, правилно се изследва изоставането (контрола) на главичката, допълнено с теста за контрол на главата в истинския смисъл на тази дума:

Tone - Head Control

Контрола на главата (има се пред вид степента на изоставане, т.нар. lag) се изследва като детето легнало по гръб се хваща за двете ръчички и се изтегля бавно към изследващия. Следи се изоставането на главата (lag), колко изостава, за колко време "компенсира" издигащото се телце и дали се издига над нивото на гръдният кош. Главичка без контрол, при това изтегляне, стои като "прекършено минзухарче" назад без никакъв опит да компенсира издигащото се телце.

Когато искаме да изследваме еволюцията на нервно-мускулния тонус, то за това можем да използваме положението на бебето по корем.

Тогава:

1месец-бебе поставено по корем се опитва да повдигне главата.
2месец-бебе поставено по корем се опитва да повдигне главата и гърдичките.
3месец-бебе поставено по корем се опитва да повдигне главата и гърдичките, опиращо се на лакти.
4месец-бебе поставено по корем се опитва да повдигне главата и гърдичките, опиращо се ръцете. В случая е от значение детето да се опира на ръцете (дланите) а не толкова дали разтваря ръцете, или не.

С една дума-за всяко нещо си има подход и не бива да се смесват нещата.

Това обаче не са проби за изследване контрол на главата.

Последна редакция: сб, 24 фев 2007, 09:45 от Birdie

# 768
  • Spain
Бърди с какво да мажа това сега тази ве4ер -обрив в устата покраищата като кръв има петънца
http://img250.imageshack.us/my.php?image=picture004dv1.jpg
и от какво е ? мръсно , проструда?
Виждал съм такова от дъвчене на дъвки със силен ментол или подобно (от тези локални разтвори за устна антисептика)-като химично изгаряне.
Боли ли я това?
преди малко рева 4е я боляло и " имала кръв в устата " (не е прехапано ) , но сега като 4е ли позабрави . аз за това се "паникьосах" първона4ално 4е не и бях виждала такова нещо в устата . какво мога да мажа - да кажем някакви подръ4ни средства? 
мерси
С нищо не мажете-убедете се че не е химично изгаряне:
*не е пила нещо забранено
*не е слагала в устата опасни химични субстанции
*не е поглъщала такива опасни химически вещества...

Консултирайте с педиатър, моля И за да се изключи някакъв инцидент на отравяне...
благодаря за съвета . не, не мисля 4е е хими4но изгаряне просто не е поглъщала никакви препарати
 разбира се утре сутринта отиваме при педиатър . няма никакви симптоми на отравяне .. жизнена и радостна е и само отвреме на време се сеща за езика си .
просто се 4удех дали не мога да я облег4а по някакъв на4ин ...да и е по комфортно
благодаря

# 769
Една доза Парацетамол като обезболяващо.
Ако наблизо има Аптека-Aloclair-това е за афти и е много хубаво.

# 770
   Здравейте, много се опасявам, че моята дъщеричка има Kiss-Kidd синдром, днес четох един пост на Lucky.me и се оказа, че дъщеря ми отговаря на всичките изброени от нея симптоми за това заболяване, а това допълнено с факта, че ми скачаха поне 4 пъти на корема, за да родя прави картината много тревожна.
   Въпроса ми е дали знаете специалист в България, който се занимава с тези неща и може да ми постави точна диагноза, а ако опасенията ми се потвърдят към кого да се обърна за лечение?
   Ако е възможно и да ми кажете какви биха били последствията за беба, ако не се лекува (защото не знам дали ще намерим специалист)?
   Моля посъветвайте ме какво да правя, защото съм много изплашена и притеснена.

# 771
Наистина не знам нищо по въпроса, свързано с Бг.

# 772
Здравей Birdie!Моля те за съвет в момента синът ми е със тежка пневмония която първоначално не се поддаде на лечение със гентамицин и зинат и на 8мия ден беше включен на венозен аб-лендацин мисля че така се казваше.Днес 12 ден с аб и инхалации е вече по добре.Та въпроса ми е като се има предвид че е със трера сливица и постоянни отити и след тази гадна п-я каква ваксина е най-добре да му сложа той е на 2год,и 4мес. и освен задължителните други не са му поставяни а вече съм решила че наистина има нужда!Благодаря предварително!

# 773
Привет,
Разбрах че за Превенар има обявена цена в държавен вестник-значи го внасят.
Тази ваксина е много подходяща за възрастта и за проблемите, които описвате.
Само една доза във възрастта над 2 годинки Ви е нужна.

Не се страхувайте от ваксините-казва Ви го човек, който прави ваксини всеки ден.
Просто подберете добро качество и ползвайте добра схема.
Разбира се и добра техника на поставяне и винаги затоплени предварително.

# 774
Благодаря ти!А и само още един въпрос колко време трябва да мине след аб за да може да се постави ваксината и нали трябва да е здрав?

# 775
@Никол

Тези тонзилити се повлияват чудесно от Оспен, но даван на 6 часа (по около 100.000UI/kg).
Понякога е с пъти по-ефективно и с траен ефект.

Благодаря  Hug

# 776
Благодаря ти!А и само още един въпрос колко време трябва да мине след аб за да може да се постави ваксината и нали трябва да е здрав?
Седмица обикновено.
Направете Акт-Хиб задължително също, ако не сте я слагали. Ако възрастта на детето е над 15 месеца, когато слагате първата доза, само една доза Ви е нужна. Акт-Хиб се слага до 5 годишна възраст (някъде до 6), а не до 2 годинки, както твърдят "специалисти" из разни форуми. "Нямало нужда след 2 годинки" е твърдението, което си е абсурдно.

# 777
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166396.0

Въпрос:
"Могат ли те да бъдат направени заедно?Детето е на седем месеца.Благодаря предварително!"

Отговор на специалист:
"Здравейте! Ваксината срещу хепатит В е синтетична и тя е съвместима със всички ваксини. Тя няма противопоказания. Прави се на всички дори и много малки новородени и недоносени след 12 часот раждането. Ваксината за пневмония Пневмо 23 е от скоро на пазара и няма противопоказание да не се прави с хпротивохепатитната ваксина."

Ваксината срещу Хеп Б е рекомбинантна, а не синтетична. Това е стилистична подробност.
Пневмо 23 е СТАРА полизахаридна ваксина. Чудно е как всичко старо е "отскоро" на пазара... Simple Smile
Полизахаридните ваксини нямат добър ефект при деца под 2-3 годинки поради проблеми с отговор към капсулни антигени, а тук става въпрос за дете на 7 месеца!
Именно тази липса на ефективност бе причина да се разработи Превенар, която е конюгирана 7 валентна ваксина и не е полизахаридна.

Отговора е много некомпетентен по отношение възможността да правите полизахаридна ваксина на дете на 7 месеца.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=167064.0
"Здравейте Ние сме на 4 месеца и утре ни предстои втората ваксина ДТК и полиомиелит!Интересуваме след като първият път са ни били тези от здравната каса сега вторият път да ли мога да си купя например Pentaxim или задължително трябва пак да е от здравната каса??????
Благодаря предварително!"

Отговор на специалист:
"Здравейте! Ваксината не е задължително да е от здравната каса, но там тези ваксини които се по каса са безплатни за пациента.
Ако решите да си направите Пентаксим това, че първата имунизаия е с тези по каса не е противопоказание. Те са съвместими. Тогава ще имате два приема на хемофилус инфлуенца, което също е достатъчно."

Не, не е достатъчно! Това са половината от нужните на детето дози, с оглед възрастта в която правите първата доза Акт-Хиб.

Нормалната схема на ваксинация с Акт-Хиб е от 4 дози
*2,4,6 и реваксинация на 12-15 месчна възраст-Американска схема:
http://www.cdc.gov/nip/recs/child-schedule-color-press.pdf
*3,5,7 и реваксинация във втората годинка-Немска официална схема-Allgemeiner Impfkalender 2007:
http://www.vital-apotheke.at/index.php?impfplan_2007

Незнанието на основни неща в Имунизационните практики, и "самоинициативите" за "дози по усмотрение" са едни от най-грубите грешки, водещи до неефективност на ваксинациите и настроения на родителите срещу ваксинациите. Не ми е възможно да си представя един специалист на такова все пак отговорно място да говори, поддържа и пише подобни глупости.

Последна редакция: сб, 24 фев 2007, 11:58 от Birdie

# 778
Подтикната от горната тема за изтичане на гной от ушето искам да попитам : при нас изтече еднократно прозрачна течност от ушето и приключи.
2 седмици преди да изтече тази течност имахме възпаление на ухото и пихме АБ.
На какво може да се дължи?
Благодаря предварително!  bouquet

# 779
Вероятно на тъпанчева перфорация, но това трябва да се обективизира от УНГ (или педиатър).

Общи условия

Активация на акаунт