Мнения на Birdie...

• 261 243
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 975
  • Wonderland
Здравейте ,д-р Бърди.Преди малко взехме резултатите на синът ми от направено микробиологично изследване.Изолирана е бактерия S.Pneumonae във носа,гърлото е чисто.Интересува ме опасно ли е това и трябва ли да се лекува?Видимо на детето му няма нищо освен силна хрема,няма температура.Дадоха и антибиограма:бактерията е чувствителна на Еритромицин,Оксацилин,Амоксицилин,Цефалотин,Ципрофлоксацин,Цефамандол,Цефтазитин,Цефуроксим,Пеницилин,Аугментин,Азитромицин,Кларитромицин и резистентна на Триметроприм.Очевидно има доста варианти за лечение(ако се налага),кой е най-удачния избор според теб.Разбира се ще отидем и на лекар,но твоето мнение е важно за мен  bouquetДетето е на 2год. и 4 м.
Точно срещу този микроб има ваксина днес-Превенар.
Да, трябва да лекувате.
10 дневен курс с Аугментин мисля е добър избор.

Преди да започнете бих Ви препоръчал да повторите посявката в друга лаборатория.
Ами то хубаво има ваксина ама каква полза като не се продава в България #2gunfire.Мислите,че може да е объркан резултата?Непременно ще направим в друга лаборатория,още една посявка.Благодя за вниманието  bouquet

# 976
  • София
Привет Birdie
Днес водих сина ми при педито-защото от снощи има Т,повръща каквото хапне ...а днес е и с разтройство
Изписаха му:
Ентерол-2пъти по 1 прахче- за разтройството
Нурофен за Т
Натриев Цитрат- 3пъти по 1ч.лъжичка -за повръщането

Всичко това придружено със СТРОГА ДИЕТА и много течности
С лекарстваат се съгласих,но с диетата Naughty
Имам спомен ,че ти беше против диетите при разтройство newsm78-аз също мисля че при положение че детето така и така почти нищо не яде или го повръща -по добре да яде каквото му се иска
Моля те за съвет   bouquet
Каква е причината за всичко това? Вирусен гастрентерит ли е диагнозата, или?
Ами ...незнам- не ни поставиха конкретна диагнова-казаха :вирусче Confused

# 977
Birdie, малко по-нагоре Ви помолих за мнение. Ще занеса резултатите чак в понеделник, а ми е притеснено че има доста отклонения от референтните стойности. Бихте ли ми казали има ли нещо притеснително. Още веднъж благодаря!
Тромбоцитите са леко завишени, но това след прекаран грип е нормално.
Какво друго Ви притеснява? Simple Smile

# 978
биопарокс става ли за червено гърло за дете 2г. и половина?
?? Не знам... Тук няма такова нещо.
По принцип за зачервено гърло даваме или АБ, ако е инфекция, или Парацетамол ако е вирусна такава.
На по-големи деца даваме "Трахизан" за смучене.

# 979
  • 1st floor
По принцип за зачервено гърло даваме или АБ, ако е инфекция, или Парацетамол ако е вирусна такава.
главната съставка е фусафунгин - води се локален аб, пръска се в гърлото

# 980
главната съставка е фусафунгин - води се локален аб, пръска се в гърлото
Не се правят тези неща и не се дават такива неща, защото:
*нямате диагноза
*това, приложено локално, ликвидира полезната флора в устната кухина, изгаря лигавицата, вследствие на което патогенните микроорганизми, намиращи се там стават инвазивни и опасни.

Ако е вирус-се изчаква. Ако е инфекция-се лекува.
Не се стреля на сляпо.

# 981
Привет Birdie
Днес водих сина ми при педито-защото от снощи има Т,повръща каквото хапне ...а днес е и с разтройство
Изписаха му:
Ентерол-2пъти по 1 прахче- за разтройството
Нурофен за Т
Натриев Цитрат- 3пъти по 1ч.лъжичка -за повръщането

Всичко това придружено със СТРОГА ДИЕТА и много течности
С лекарстваат се съгласих,но с диетата Naughty
Имам спомен ,че ти беше против диетите при разтройство newsm78-аз също мисля че при положение че детето така и така почти нищо не яде или го повръща -по добре да яде каквото му се иска
Моля те за съвет   bouquet
Каква е причината за всичко това? Вирусен гастрентерит ли е диагнозата, или?
Ами ...незнам- не ни поставиха конкретна диагнова-казаха :вирусче Confused
Не бих дал нищо от тези неща.
Бих захранил първо с много малки количества твърда храна, след което с течности (по 1ч.л на 5-10 минути), след което бих хранил в пълен обем, но предпазливо като количество.
Млякото-за два дена бих дал разредено 2/3:1/3.
Понякога и много рядко давам медикамент за да спра повръщането.
Диарията обикновено спира сама, ако не е инфекциозна.

Не се дава Нурофен на повръщащи деца.
Само Панадол...иначе свещичка, ако е нужен препарат от групата на нурофен.

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 21:10 от Birdie

# 982
Birdie, малко по-нагоре Ви помолих за мнение. Ще занеса резултатите чак в понеделник, а ми е притеснено че има доста отклонения от референтните стойности. Бихте ли ми казали има ли нещо притеснително. Още веднъж благодаря!
Тромбоцитите са леко завишени, но това след прекаран грип е нормално.
Какво друго Ви притеснява? Simple Smile

Благодаря Ви много! На мен лично нищо не ми говорят тези резултати, но когато ги взех от лабораторията ми казаха, че има проблем в "диференциалното броене, и в урината" и че педиатъра ще ми обясни. Затова се притесних ... Но може и да не съм разбрала точно какво имат предвид ... Embarassed
Всичко най-добро от нас!   bouquet

# 983
Здравейте, Birdie. Тази сутрин направихме кръвни изследвания на сина ми във връзка със съмнение за рахит. Резултатите са следните:
Алкална фосфатаза  259 U/I                    при граница под 390
Калций                      2.59 mmol/I             при граници 2.12-2.62
Фосфор                     0.97 mmol/I             при граници 0.95-1.95

Синът ми е на 2 години и 1 месец. Ето и въпросите ми:
- За дете на тази възраст, при така дадените граници, стойностите в норма ли са?
- Лаборантката тази сутрин ми каза, че се взимало кръв от вената, но понеже е малък на него му взеха от пръстчето. Това може ли сериозно да повлияе резултатите?
- По-миналата седмица му давах капки Деавит-3 пъти по две. След това цяла седмица не съм давала нищо. Възможно ли е това да окаже влияние върху резултатите?
- Това изследване достатъчно ли е, за да се каже, че в момента сина ми не страда от рахит?
- Да направим ли консултация със специалист и какъв да бъде той?
-Да
-Да, но за тези изследвания не толкова.
-Детето е голямо за рахит. На база на какво са съмненията?
-Да. Но ако има съмнение от прегледа на детето, рентгенография на китка би било от полза.
-Педиатър би трябвало да е достатъчен специалист Simple Smile

# 984
  • София
Благодаря Birdie !

# 985
Как е детето?
Защо тези "тежки" лечения?

# 986
  • София
Как е детето?
Защо тези "тежки" лечения?
Детето днес е по-добре.От снощи няма Т,не е повръщал и не е акал.Сутринта е закусил,по-малко от обичайното-аз реших да така;пил е чай от шипка и вече 2 часа -не е имал проблеми Praynig
От лекарствата днес не съм давала нищо-мисля че не е необходимо.Снощи му дадох само 1/2 доза Панадол,вместо Нурофен,защото го болеше коремчето и имаше Т 37градуса.

# 987
Ах малък смехоранчо... Simple Smile
Чудесно-винаги е нужен консервативен подход... Ентерол няма в Гърция Simple Smile
Цитрат също не се дава...
Внимателно с  количеството на храните, но  не пазете диети...

# 988
Birdie, много ще съм ви благодарна да ме насочите какво да правя по следния проблем:
Дъщеря ми е на 4м и продължава да има страхотни болки в корема /не ги наричам колики, защото вече се съмнявам да са такива/. От около месец и половина-два след сукане от едва 2-3 минути започва да пищи, извива гръбче. Вдигам я да се оригне, но продължава да я боли коремчето от самото притискане явно. След около час носене що-годе се успокоява и пак суче ,но е много неспокойна на гърдата и скимти докато суче. Не мисля, че се храни добре, въпреки, че педиатърката не ми е казала, че не наддава добре /роди се 3200, сега е 5900кг/. Акитата й са доста редки /според една лекарка и една акушерка са диария-но това е от както се е родила/, според друга са нормални. Винаги са били леко зеленикави. При изследване на изпражненията /едва миналата седмица/ се откри Кандида глабрата и й назначиха лечение с Ентерол, Нистатин и Дактарин, но вече минаха 5 дни, а аз не виждам резултат, освен че май наистина получи диария /обилни и редки почти като мляко зеленикави изпражнения веднъж или два пъти в денонощието/.
Ще съм ви благодарна да ме насочите каква може да е причината за този непрекъснат плач по време на хранене, защото всяко кърмене е един малък ад. Преди давах и Еспумизан за колики, но май нямаше особен ефект.
Да добавя, в случай че има връзка, че дъщеря ми имаше жълтеница до 40-тия ден, когато я заведохме на гастроентеролог и той каза да даваме 5 дни Фенобарбитал. След като й го давахме жълтеницата намаля, но не сме изследвали билирубина /нито тогава, нито сега/.

Последна редакция: сб, 03 мар 2007, 16:54 от kala678

# 989
Вие как усещате-имате ли мляко във всички часове за хранене? Във всички часове за кърмене ли е така, или само в някои? Храни ли се след 00? На колко часа я кърмите?
На кои антимикотични средства е чувствителна К.глабрата?
Коя кръвна група сте и коя кръвна група е бащата на детето?
Може ли да напишете наддаването по месеци?
Не мисля че ще имате полза от Ентерол...

Общи условия

Активация на акаунт