Мнения на Birdie...

• 261 253
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 960
Здравейте!Ще ви разкажа какво се случи със синът(тои е на 9 години) ми и разбира се искам вашето мнение:
На 27.11.2006 получи пароксизмална тахикардия с пулс-250.Не се повлия от прийомите и му сложиха 1/2 ампула Изоптин.Приеха го в детска клиника и установиха, че е с пневмония.Изписаха го и казаха, че може би пристъпа се дължи на инфекцията.На 15.01.2007 пак получи пристъп, които беше овладян с Изокор.Беше с холтер, но казаха че всичко е наред.На 27.02.2007 отново получи пристъп-пак овладян с медикамент(не му действт прийомите).Всички изследвания са му добре-казват, че няма увреждания на сърцето.Ходихме при кардиоложката, която го следи и тя ни посаветва да изчакаме преди да започнем каквото и да е-медикаменти или катетеризация в София.Тя казва , че медикаментите са с доста странични ефекти и е по-добре да отидем в С-я(ако има нов пристъп де,защото казва че може да остане само с тези).Според вас така ли трябва да постъпим(да чакаме) и ако има нов пристъп катетеризацията ли е по-доброто решение(до колко е рискована)?
Предварително благодаря!!!

# 961
  • Wonderland
Здравейте ,д-р Бърди.Преди малко взехме резултатите на синът ми от направено микробиологично изследване.Изолирана е бактерия S.Pneumonae във носа,гърлото е чисто.Интересува ме опасно ли е това и трябва ли да се лекува?Видимо на детето му няма нищо освен силна хрема,няма температура.Дадоха и антибиограма:бактерията е чувствителна на Еритромицин,Оксацилин,Амоксицилин,Цефалотин,Ципрофлоксацин,Цефамандол,Цефтазитин,Цефуроксим,Пеницилин,Аугментин,Азитромицин,Кларитромицин и резистентна на Триметроприм.Очевидно има доста варианти за лечение(ако се налага),кой е най-удачния избор според теб.Разбира се ще отидем и на лекар,но твоето мнение е важно за мен  bouquetДетето е на 2год. и 4 м.

# 962
Здравей Бърди.Моля знаеш ли нещо за Сингуляр.Дъщеря ми е на13 години и от две седмици приема лекарството исе чувства много добре.Дозата е 1табл. и половина вечер от 5 млгр.КАЗАХА МИ че Сингуляра действал фатално на пубертета защото съдържал хормони.Вярно ли е това и пиши нещо повече за лекарството.Благодаря
За какво Ви го предписаха?
алергия и астма

# 963
Благодаря ти Брайд.Обясни ми нещо подробно засъдържанието и действието също така и продължителността наприемане

# 964
Здравей Бърди.Моля знаеш ли нещо за Сингуляр.Дъщеря ми е на13 години и от две седмици приема лекарството исе чувства много добре.Дозата е 1табл. и половина вечер от 5 млгр.КАЗАХА МИ че Сингуляра действал фатално на пубертета защото съдържал хормони.Вярно ли е това и пиши нещо повече за лекарството.Благодаря
За какво Ви го предписаха?
алергия и астма

# 965
  • София
Привет Birdie
Днес водих сина ми при педито-защото от снощи има Т,повръща каквото хапне ...а днес е и с разтройство
Изписаха му:
Ентерол-2пъти по 1 прахче- за разтройството
Нурофен за Т
Натриев Цитрат- 3пъти по 1ч.лъжичка -за повръщането

Всичко това придружено със СТРОГА ДИЕТА и много течности
С лекарстваат се съгласих,но с диетата Naughty
Имам спомен ,че ти беше против диетите при разтройство newsm78-аз също мисля че при положение че детето така и така почти нищо не яде или го повръща -по добре да яде каквото му се иска
Моля те за съвет   bouquet

# 966
@пепи
За 13 годишна възраст дозата е една таблетка от 10 мг за смучене един път дневно-преди лягане. Така е поне за Гърция.
Сингюлер е нов добавъчен медикамент за лечение на БАстма.

# 967
Здравейте!Ще ви разкажа какво се случи със синът(тои е на 9 години) ми и разбира се искам вашето мнение:
На 27.11.2006 получи пароксизмална тахикардия с пулс-250.Не се повлия от прийомите и му сложиха 1/2 ампула Изоптин.Приеха го в детска клиника и установиха, че е с пневмония.Изписаха го и казаха, че може би пристъпа се дължи на инфекцията.На 15.01.2007 пак получи пристъп, които беше овладян с Изокор.Беше с холтер, но казаха че всичко е наред.На 27.02.2007 отново получи пристъп-пак овладян с медикамент(не му действт прийомите).Всички изследвания са му добре-казват, че няма увреждания на сърцето.Ходихме при кардиоложката, която го следи и тя ни посъветва да изчакаме преди да започнем каквото и да е-медикаменти или катетеризация в София.Тя казва , че медикаментите са с доста странични ефекти и е по-добре да отидем в С-я(ако има нов пристъп де,защото казва че може да остане само с тези).Според вас така ли трябва да постъпим(да чакаме) и ако има нов пристъп катетеризацията ли е по-доброто решение(до колко е рискована)?
Предварително благодаря!!!
Нищо не мога да кажа по този въпрос.
Всичко зависи от разчитането на ЕКГ и от ехокардиографията.
Не знам даже какъв вид е тази пароксизмална тахикардия.
Имайте пред вид ВПВ-синдромма, който се среща при деца.
Моля консултирате с опитни детски кардиолози-Клиниката на Проф. Пилософ в София е най-подходящото място.

# 968

Не знам даже какъв вид е тази пароксизмална тахикардия.
Имайте пред вид ВПВ-синдромма, който се среща при деца.

До сега не знаех, че има различни видове.Пък и нищо друго не пише в епикризата освен пароксизмална тахикардия.
Какво значи ВПВ-синдром?

# 969
ВПВ е един синдром при който има пристъпни пароксизмални тахикардии.
Но пароксизмалните тахикардии могат да бъдат редица видове.
Изследване на тиреоидната жлеза също влиза в съображение.

# 970
Здравейте ,д-р Бърди.Преди малко взехме резултатите на синът ми от направено микробиологично изследване.Изолирана е бактерия S.Pneumonae във носа,гърлото е чисто.Интересува ме опасно ли е това и трябва ли да се лекува?Видимо на детето му няма нищо освен силна хрема,няма температура.Дадоха и антибиограма:бактерията е чувствителна на Еритромицин,Оксацилин,Амоксицилин,Цефалотин,Ципрофлоксацин,Цефамандол,Цефтазитин,Цефуроксим,Пеницилин,Аугментин,Азитромицин,Кларитромицин и резистентна на Триметроприм.Очевидно има доста варианти за лечение(ако се налага),кой е най-удачния избор според теб.Разбира се ще отидем и на лекар,но твоето мнение е важно за мен  bouquetДетето е на 2год. и 4 м.
Точно срещу този микроб има ваксина днес-Превенар.
Да, трябва да лекувате.
10 дневен курс с Аугментин мисля е добър избор.
Преди да започнете бих Ви препоръчал да повторите посявката в друга лаборатория.

# 971
Привет Birdie
Днес водих сина ми при педито-защото от снощи има Т,повръща каквото хапне ...а днес е и с разтройство
Изписаха му:
Ентерол-2пъти по 1 прахче- за разтройството
Нурофен за Т
Натриев Цитрат- 3пъти по 1ч.лъжичка -за повръщането

Всичко това придружено със СТРОГА ДИЕТА и много течности
С лекарстваат се съгласих,но с диетата Naughty
Имам спомен ,че ти беше против диетите при разтройство newsm78-аз също мисля че при положение че детето така и така почти нищо не яде или го повръща -по добре да яде каквото му се иска
Моля те за съвет   bouquet
Каква е причината за всичко това? Вирусен гастрентерит ли е диагнозата, или?

# 972
  • Варна
Здравейте, Birdie. Тази сутрин направихме кръвни изследвания на сина ми във връзка със съмнение за рахит. Резултатите са следните:
Алкална фосфатаза  259 U/I                    при граница под 390
Калций                      2.59 mmol/I             при граници 2.12-2.62
Фосфор                     0.97 mmol/I             при граници 0.95-1.95

Синът ми е на 2 години и 1 месец. Ето и въпросите ми:
- За дете на тази възраст, при така дадените граници, стойностите в норма ли са?
- Лаборантката тази сутрин ми каза, че се взимало кръв от вената, но понеже е малък на него му взеха от пръстчето. Това може ли сериозно да повлияе резултатите?
- По-миналата седмица му давах капки Деавит-3 пъти по две. След това цяла седмица не съм давала нищо. Възможно ли е това да окаже влияние върху резултатите?
- Това изследване достатъчно ли е, за да се каже, че в момента сина ми не страда от рахит?
- Да направим ли консултация със специалист и какъв да бъде той?

# 973
Birdie, малко по-нагоре Ви помолих за мнение. Ще занеса резултатите чак в понеделник, а ми е притеснено че има доста отклонения от референтните стойности. Бихте ли ми казали има ли нещо притеснително. Още веднъж благодаря!

# 974
  • 1st floor
биопарокс става ли за червено гърло за дете 2г. и половина?

Общи условия

Активация на акаунт