Мнения на Birdie...

• 261 216
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 135
Незнам дали е подходящо да си задам въпроса тук, но така ме насочиха! Надявам се да не съм ставила  Rolling Eyes
Та ета и какъв е моят проблем:
На едното зърно имам нещо странно, незнам как да го определя. Незнам и какво е! Дали е опасно?! Имам някакво бяло петно - всеедно е радага, която е зарасла с коричка, но коричката е бяла. Намира се точно отгоре на зърното, а не отстрани и не може да се махне. Изпитвам понякога пробождане точно на това място, а и кърмата ми в тази гърда намаля- не много, но в другата стига за едно хранене, а точно в тази не стига. До преди два дена имах в тази гърда толкова много кърма , че бях на бучки и неможех да се изцедя дори, а сега няма. Притеснението ми е по скоро за това петно, то стои като част от зърното, а до вчера го нямаше. Даже сякаш се увеличава. Опитах се да го махна, ама не може. Ако не можете да ми помогнете моля да ми кажете към какъв доктор бих могла да се обърна - педиатър или към друг  "вид" доктор. Не са гъбички- млечница, защото преди два дена педиатъра ни преглежда бебчо и каза че няма, ама и аз нямах това чудо. Незнам как да постъпя и към кого да се обърна! Благодаря Ви предваително за отделеното внимание!!!

# 136
Незнам дали е подходящо да си задам въпроса тук, но така ме насочиха! Надявам се да не съм ставила  Rolling Eyes
Та ета и какъв е моят проблем:
На едното зърно имам нещо странно, незнам как да го определя. Незнам и какво е! Дали е опасно?! Имам някакво бяло петно - всеедно е радага, която е зарасла с коричка, но коричката е бяла. Намира се точно отгоре на зърното, а не отстрани и не може да се махне. Изпитвам понякога пробождане точно на това място, а и кърмата ми в тази гърда намаля- не много, но в другата стига за едно хранене, а точно в тази не стига. До преди два дена имах в тази гърда толкова много кърма , че бях на бучки и неможех да се изцедя дори, а сега няма. Притеснението ми е по скоро за това петно, то стои като част от зърното, а до вчера го нямаше. Даже сякаш се увеличава. Опитах се да го махна, ама не може. Ако не можете да ми помогнете моля да ми кажете към какъв доктор бих могла да се обърна - педиатър или към друг  "вид" доктор. Не са гъбички- млечница, защото преди два дена педиатъра ни преглежда бебчо и каза че няма, ама и аз нямах това чудо. Незнам как да постъпя и към кого да се обърна! Благодаря Ви предваително за отделеното внимание!!!

# 137
Това е извън моята специалност и компетентност.
И поради това не мога да Ви бъда полезен.

# 138
 Hugпривет!дано си спомняш за нас-детето с многото антибиотици Simple SmileТова,което ме посъветва ти,е точно това което предприе нашия педиатър newsm10 newsm10 newsm10 newsm10. Взе секрет от гърлото,но резултатите все още не са готови и тъй като днес  и утре се почива тук,най-вероятно чак в неделя ще има резултати! Обаче щерка ми хич не е добре и след днешното посещение ни изписаха отново АБ,като ми каза че ако се наложи да се смени АБ,това ще стане в неделя Rolling EyesНа мен обаче не ми е ясно дали наистина може така хаотично да се пият АБ и то от дете?!

# 139
Не е хаотично, но мен лично ме притеснява реда на събитията...
По точно упоритостта на симптоматиката.

Аз лично бих направил още общи кръвни изследвания+рентгенография на бял дроб (ако детето все още кашля).
Бих взел и също изследвания за железен дефицит +Микоплазма титри и Епстайн-Бар сет (Инфекциозна мононуклеоза).
Първите два опита за лечение на ангина може да са били неуспешни, поради факта че ангината може би да е била в спектъра изява на Инфекциозна мононуклеоза. Обикновено ангините за два-три дена се влияят много добре от лечението.

# 140
 Rolling EyesВсъщност имам направление за кръв и урина,но трябва да ги направим 3 дни след привършването на АБ. И аз се чудя защо не правят рентгенова снимка,но пък доктора казва,че гърдите са чисти newsm78 кашля все още,но по-рядко и цяла нощ беше с Т-37,5-38. Embarassedа,нещо повече за Инфекциозна мононуклеоза-че не ми е ясно за какво иде реч Embarassed

# 141
Здравей Бърди, поради какви причини не се препоръчва елда по-рано? А в готова инстантна каша?
Алергизиращи храни са.
Иначе Ви съветвам да не използвате каши на прах:

*децата пълнеят от тях
*сладки са-децата се привързват към сладки храни и ядат лошо по-неутрални на вкус храни.
*източник на всякакви необясними алергични прояви са
*източник на всякакви необясними обриви,петна,"пъпчици" и т.н.

Nestle има инстантна каша елда, която предлага като първа храна?!?
Има и каши с царевица, а за нея също съм чела на места да не се въвежда преди 9 м., че и преид година? Има и пюрета с царевица. Да се предлага ли тя?

как да предлагаме зърнени храни без да използваме инстантни каши? Видях рецепта за смилане на бял или кафяв ориз на брашно и с него да се приготви каша? Дали е уместно това или в промишлени условия се прави и друга обработка и се извличат разни излишни/вредни съставки?

тук лекарите масово съветват да  се ползват готови пюрета, защото в домашни условия не можело да се постигне същото качество, а и купешките били обогатени с витамини и пр.

все пак съм решила аз да си приготвям пюретата и имам въпрос - може ли да се ползват замразени зеленчуци. ако да - какво да се прави за нитратите. за пресните се казва, че е хубаво да постоят във вода, но незнам със замразените така ли стоят нещата?

# 142
Темата за храните и захранването е много важна. Може да я отворим и тук. С удоволствие.

Не бива да се водите по това, какво предлагат фирмите! Това не е критерий за пригодността. Фирмите много умело използват НЕДОСТАТЪЦИТЕ И ПОРОЧНИТЕ СХЕМИ НА ХРАНЕНЕ на всяка отделна страна, за да продават. Тук например сокове за бебета се предлагат само от Нестле. В Бг колко фирми предлагат "сокчета" за деца? Тук никой не дава сокчета преди 7-8 месец и дори и след това го правим много ограничено.

За бебета се използва САМО чист препечен МАРКОВ безглутенов ориз (на прах). Не се прави ориз в домашни условия!
Йотис и Нутриция имат чудесен ориз (оризово брашно) за деца.

Няма по-добра храна за едно бебе от домашно приготвената храна. Няма по непрофесионален съвет от този->> "Дай бурканче". Бурканчетата са вид социална педиатрия. Те са улеснение, но и източник на почти всички проблеми свързани с храненето в периода 6м-12месеца. 90% от всички "странни" кожни обриви в този възрастов период се дължат на реакция към съставки в бурканчетата. Или от реакцията на храната с гумата, която е на обратната страна на капачката, или от нишестето и "подобрителите" в тези изкуствени храни.

Баланса, въвеждането, подбора на продуктите е това, което осигурява набора на необходимите хранителни вещества.
Витамините не са панацея. Витамините са субстанции с недостатъчно ясен ефект и не бива да прекаляваме с хиперболите по отношение ползата на витамините.

Единственият въпрос при домашните храни е въпроса с качеството на продуктите.
Надявам се че днес в Бг могат да се намерят качествени хранителни продукти.

# 143
Rolling EyesВсъщност имам направление за кръв и урина,но трябва да ги направим 3 дни след привършването на АБ. И аз се чудя защо не правят рентгенова снимка,но пък доктора казва,че гърдите са чисти newsm78 кашля все още,но по-рядко и цяла нощ беше с Т-37,5-38. Embarassedа,нещо повече за Инфекциозна мононуклеоза-че не ми е ясно за какво иде реч Embarassed
Не повлияването на една температура може да е повод за смяна на Антибиотик.
Два дена след смяната му, не повлияването на температурата буди сериозни диагностични размишления и изисква преоценка.

# 144
по повод коментара ти за рахита: са ли показател за започващ рахит изпъкнали шевове по главата на 2 месечно бебе? педиатърката каза да увелича от 2 на 4 к. вигантол (аз всъщност не давам, но излагам на слънце и правим препоръчаните над 2 ч. седмично). но тя кара малко по   инерция и не очаквам да е в час с новостите, така че бих била благодарна на второ мнение.

# 145
Няма по-добра храна за едно бебе от домашно приготвената храна. Няма по непрофесионален съвет от този->> "Дай бурканче". Бурканчетата са вид социална педиатрия. Те са улеснение, но и източник на почти всички проблеми свързани с храненето в периода 6м-12месеца. 90% от всички "странни" кожни обриви в този възрастов период се дължат на реакция към съставки в бурканчетата. Или от реакцията на храната с гумата, която е на обратната страна на капачката, или от нишестето и "подобрителите" в тези изкуствени храни.

PeaceАз искам да се включа като препатил родител. Мария сега е на 4,7г Когато беше бебе, все още децата се захранваха рано, към 3м. Е тя направи алергии към  памперси, млека, и най вече бурканетата с детска храна. Ако имате време и възможност и аз мисля че е по-добре на детето да се готви храна съобразена с възрастта и нуждите му.

# 146
  • София
Здравейте, Бърди, имам един въпрос - в носа на сина ми се откриха стафилококи - кое е по- добро според вас - локален или общ антибиотик. Той е на 4 години, няма хрема в момента и се чувства добре. Преди месец изкара доста тежък бронхит и изпи два антибиотика - първо Аугментин (10 дни), след него Клацид (8 дни).

# 147
Birdie синът ми на 4 месеца има грип изписаха ни Оспамокс,Панадол,Стодал и Вит. Ц.Моля за вашето мнение!!!!!!

# 148
по повод коментара ти за рахита: са ли показател за започващ рахит изпъкнали шевове по главата на 2 месечно бебе?
НЕ.
Ако:
живеете в добри условия.
Извеждате детето.
Храни се и наддава на тегло нормално-АМ е обогатено с Вит Д.
Не даваме козе мляко.

Ако имаме съмнение за рахит-правим изследвания.

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 20:16 от Birdie

# 149
Здравейте, Бърди, имам един въпрос - в носа на сина ми се откриха стафилококи - кое е по- добро според вас - локален или общ антибиотик. Той е на 4 години, няма хрема в момента и се чувства добре. Преди месец изкара доста тежък бронхит и изпи два антибиотика - първо Аугментин (10 дни), след него Клацид (8 дни).
*повтаряне на посявката
*антибиограма на достоверен резултат
*фарингеална посявка

Аз бих предпочел назален "Бактробан".

Общи условия

Активация на акаунт